Diyagram'da Kırıkkale adına umut vaad eden pek senaryo gibi Yasin71 ne olacak bu memleket yine ara boşlukta kalacağız gibi
İç Anadolu Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Tahmin Yorumu
-
-
Diyagram'da Kırıkkale adına umut vaad eden pek senaryo gibi Yasin71 ne olacak bu memleket yine ara boşlukta kalacağız gibi
Yasin71 hocam yerine ben cevaplıyım. 27 Ocaktan sonra kırıkkale de yağışlar olacak ve sıcaklar düşecek. Azda olsa kar olasılığı var. Yeni sistemler yolda ilşallah. Diğer sorularınız için soru ve cevap konusuna yazalım. .
-
Yasin71 hocam yerine ben cevaplıyım. 27 Ocaktan sonra kırıkkale de yağışlar olacak ve sıcaklar düşecek. Azda olsa kar olasılığı var. Yeni sistemler yolda ilşallah. Diğer sorularınız için soru ve cevap konusuna yazalım. .
Teşekkürler görüşlerin için Yasin71 Memleketlim olduğu için yerel bi bakış açısı var mı o yüzden sordum
-
-
Kardeşim bu sene o kadar kötü kış geçiriyoruz ki hop oturup hop kalkacağımız sistemler, arkamıza yaslanıp rahat bir şekilde bekleyeceğimiz durumlar hiç oluşmadı. Önümüzdeki cılız rakım sistem bile ötelene ötelene bitti. Diyagramların %50 lerin üstüne çıktığını göremedik daha, çok vahim bir durum.. İki aşamalı bir sistem var; Ocak sonundaki genelde rakımı yüksek yerler kapar, Ankara bize göre şanslı tâbi. Bu haftasonu karla karışık yağmurlar göreceğiz, soğuğu yeten yerler beyazlar. Kırıkkale Doğu ilçeleri ( Delice Sulakyurt) kar alır. Merkez sıkıntılı biraz. Benim gözüm Kırıkkale olarak Şubat 2-3-4 civarı sezonun ilk kar yağışını alırız gibi inşALLAH o tarihlerde soğuk ve yağış olarak daha iyi duruyor.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Buda ECMWF 50 adet kar senaryosu ortalaması gayet güzel.. Özlediğimiz kar yağışlarını alacağız İç bölgeler olarak
-
Güzel analizin için teşekkür ederim kardeşim Yasin71
-
öğlen güncellenmesi zaten iç anadoluyu öldürmüş hiç yağış vermeseymiş daha iyimiş
-
- Resmi Gönderi
İç Anadolu'nun Doğusu ile Doğu Anadolu'da Beklenen Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat!
Beklenen Hadise
Kar Yağışı
Beklendiği Yer
İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının, 28.01.2023 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm.), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarının 29.01.2023 Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
28.01.2023 06.00-29.01.2023 09.00
-
Yetkili arkadaşlar kış ufaktan geliyor heyecan artıyor sizden ricam forumda bölgemiz adına aktif olan illere yağış bazında detaylar verilirse güzel olur diye düşünüyorum Mesela İç Anadolu kar geliyor deniliyor aha diyorum kar alacağız sonra bi bakıyorum kayseri sivas kırşehir falan ee hani biz iç anadoluyduk falan oluyorum :D
-
- Resmi Gönderi
Yetkili arkadaşlar kış ufaktan geliyor heyecan artıyor sizden ricam forumda bölgemiz adına aktif olan illere yağış bazında detaylar verilirse güzel olur diye düşünüyorum Mesela İç Anadolu kar geliyor deniliyor aha diyorum kar alacağız sonra bi bakıyorum kayseri sivas kırşehir falan ee hani biz iç anadoluyduk falan oluyorum :D
Tamamdır abim mümkün olduğunca bakalım..
-
Tamamdır abim mümkün olduğunca bakalım..
Yani abi demek istedigim yorum atan aktif olan kullanıcıların bulunduğu bölgeler adına ufak tefek yorumlamalar olursa iyi olur şimdiden teşekkürler abi
-
Yani abi demek istedigim yorum atan aktif olan kullanıcıların bulunduğu bölgeler adına ufak tefek yorumlamalar olursa iyi olur şimdiden teşekkürler abi
Hocam ben de İç Anadolu bölgesinde yaşamadığıma rağmen bu konuya bilgilendirme mümkün olduğunca yapacağım inşallah. Öneriniz için teşekkürler.
-
Arkadaşlar herkese merhaba. Hastane işleri vs derken bölge konusuna bakamadım sadece güncellemeleri takip edebiliyorum.Son veriler ışığında baktığımızda, önümüzde uzun süreli yağışlı soğuk havalar olacak bölgemiz adına. Yarın Ankara Kayseri Konya da rakımı 1000 ve üstü yerler beyaz örtü oluşur. Merkez kky ve yağmurlu olacak. Yağışlara baktığımızda çok güzel bol yağışımız gösteriyor. Ay sonu bu şekilde Şubat başı 2-3-4 günü bölgemizde kky ve kar yağışına dönüşecek. Merkez dahil örtülü sistem bekliyorum. Her güncelleme güzel çıktılar GELİYOR, İç Anadolu bölgesi olarak sistemi garantiledik diyebilirim. Artık yaşayıp göreceğiz, vade yaklaştıkça paylaşımlar yapılacak. Soru sormak isteyen sorabilir,müsait olduğumda elimden geldiğince cevaplayacğım.
-
Kırıkkale gfs diyagram.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -