Nostalji albümü

• Nostalji sayfası var mı bilmiyorum ama açılabilirdi konu olarak. Şunları da atalım.. Selam

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Efsanenin Peşinde Koşan Bir Kar Sever:kutup ayısı:

• RİCHARD KİEPERT'İN ZONGULDAK HARİTASI (1907)

Richard Kiepert’in "Küçük Asya" adı ile çizdiği Anadolu’nun Zonguldak kısmı haritası, 1907 yılına ait. Alman kartograf Richard Kiepert, ünlü coğrafyacı 'Heinrich Kiepertin oğludur. Richard Kiepert babasının Anadolu Coğrafyası ile ilgili çizdiği haritalardan daha ayrıntılı bir çalışma çıkarttığı anlaşılıyor. Fakat (bana göre )birkaç yerde hata yapıyor. (Bazı isimler farklı yerlerde olabiliyor.) Alman olduğu için de ,Türkçe kelimeleri yanlış yazıyor. Örneğin “ç” harfini “Tsh” olarak kullanıyor. Zira Almanca da “ç” harfi bulunmamaktadır. Bu nedenle çok dikkatli bakıldığı zaman ancak yer adları anlaşılabiliyor. İşte, ben de uzun zamandır üzerinde çalıştığım bu haritayı sadeleştirdim. Osmanlı’nın son dönemlerine denk gelen bu haritada bir çok yer ismi 1930 ile 40’lı yıllarda değiştirilmiş olduğundan bu harita aynı zamanda bir çok köyün eski adlarından oluşuyor.

Hayati Yılmaz ile

Zonguldak Tarih

Efsanenin Peşinde Koşan Bir Kar Sever:kutup ayısı: