Daha neler poyrazı karşıdan almıyor mu, üstü olur muhtemel en kötü yer 10 üstü almalı:)
Şaka yapıyorum hocam
Arkadaşlar anlamıştır beni DEK sistemlerinden nefret ederim yaramıyor hiç konumuma ama tabi 3-4 cmde olmaz herhalde bu sistemde
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturDaha neler poyrazı karşıdan almıyor mu, üstü olur muhtemel en kötü yer 10 üstü almalı:)
Şaka yapıyorum hocam
Arkadaşlar anlamıştır beni DEK sistemlerinden nefret ederim yaramıyor hiç konumuma ama tabi 3-4 cmde olmaz herhalde bu sistemde
Sarıyer poyrazlı sistemlerde nasıl oluyor
2021 Şubat'ta bile dek bandı yakalayamamıştık. Sistemin son sabahı gelen 2-3 kütle kurtarmıştı bizi
Bence en iyisi karayel değilmi hocam
Bence en iyisi karayel değilmi hocam
Cephesel yağışta evet dek sistemlerinde İstanbul'a yaramaz
Cephesel yağışta evet dek sistemlerinde İstanbul'a yaramaz
Peki hocam dek sisteminde en iyi rüzgar nedir poyraz olursa poyraz sıcaklığı yükseltme yapmıyor mu kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum
Peki hocam dek sisteminde en iyi rüzgar nedir poyraz olursa poyraz sıcaklığı yükseltme yapmıyor mu kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum
Hocam konuma göre değişir fakat poyraz özelinde konuşursak;
Karadenizin ılıman havasını ve nemi İstanbul'a pompalıyor doğrudan bu yüzden DEK sistemlerinde üst seviyede -12/-14 arası bir soğuma DEK vurmadığı anlarda erimeyi önelemek için önemli. Veya izobarlar daha sık olmalı bu sayede daha sık yağış alırız, yağış durmadığı için soğumada daha etkili olur.
Hocam konuma göre değişir fakat poyraz özelinde konuşursak;
Karadenizin ılıman havasını ve nemi İstanbul'a pompalıyor doğrudan bu yüzden DEK sistemlerinde üst seviyede -12/-14 arası bir soğuma DEK vurmadığı anlarda erimeyi önelemek için önemli. Veya izobarlar daha sık olmalı bu sayede daha sık yağış alırız, yağış durmadığı için soğumada daha etkili olur.
Çok teşekkür ederim hocam umarız herşey istediğimiz gibi olur
Güncel
Uçuk senaryolar azalmış 500hpada düşüş var. Dahada iyi olacaktır inşaallah
Uzun süredir görmediğimiz tarzda bir diyagram, arşivlenir.
850 hpa sogugunda herhangi bir deigisim kotu anlamda olmayacaktir bu saatten sonra sadece 500hpa sogugunu takip etseniz diyagramda yeterli. -35 gorse en azindan tadindan yenmez.
Bugunku guncellemelerin hepsi su anda guncel olanlar bizim icin olumlu. Boyle devam etmesini umalim
şimdi istanbul geneli kar yağışları çarşamba günümü başlıyor ?
Ecmwf İstanbulda kuzeye güzel kar vermiş güney tarafında birşey yok
Ecmwf İstanbulda kuzeye güzel kar vermiş güney tarafında birşey yok
Takılamayalım o haritalara çözünürlüğü yetmeyebiliyor DEK yağışlarını güneyr indirme konusunda