- Resmi Gönderi
25 Ekim Sistemi hala tam oturmadığı için haritalı değerlendirmemi yarın paylaşacağım.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur25 Ekim Sistemi hala tam oturmadığı için haritalı değerlendirmemi yarın paylaşacağım.
23 Ekim Pazartesi
Haritada da gördüğünüz üzere ülkemizin büyük bölümünde bulutlu ve çok bulutlu bir hava bekliyorum. Artvin ve Ardahan'ın kuzeyinde hafif yağışlar beklenebilir, yükseklerde bu yağışlar kar şeklinde düşecektir.
24 Ekim Salı
Salı günü ülkemizin batı kesimlerinin yağışlı olmasını beklerken, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin çoğunluğu dışında bulutlu bir hava hakim olacak.
İzmir, Çanakkale, Edirne, Aydın ve Antalya'da 50mm'ye kadar kuvvetli yağışlar,
Muğla'da ise 150mm'ye kadar şiddetli yağışlar bekliyorum.
Sıcaklıkların Pazartesi ve Salı günü mevsim normalleri ve 1-2 derece altında seyretmesi bekliyorum.
Yarın akşam Çarşamba, Perşembe ve Cuma gününün Tahminlerini Paylaşacağım. İyi akşamlar dilerim.
25 Ekim Çarşamba Yağış Haritası
Ao ve Nao indeksi çok negatife inmiş. Bu da Avrupa Batısına sistem bize fön demek. Ay sonunu bekleyelim soğuklar için.
Ufak bir değerlendirme yapalım:
10 Kasım'dan itibaren dalgalı sürece giriş yapıyoruz. Bir soğuma olacak fakat donduracak derecede değil, gündüz değerlerini 15-16 derecelere kadar geriletebilecek.
Asıl sistemin ilk ayak sesleri bu soğuma olacak.
Ardından sıcaklıkları lodosla yukarı çekecek bir döneme gireceğiz. Birkaç günlük.
Lodoslu ılık dönemden sonra ise asıl sistemlerin Sibirya Yüksek Basıncı yardımıyla iniş yapmasını bekliyorum.
Hayırlısı olsun diyelim.
Gün içerisinde yağışlar Batı Akdeniz ile Ege kıyılarında görülecek. Yağışlar aralıklı saganaklar şeklinde görülecek.
Son uydu görüntülerine göre sistem ülkemizin batısından doğuya doğru kaymaya başladı.
Tahminci olmak çok kolaylaştı mı artık bilemem ama herkes her şeyi aynı anda yazdığına göre bizim de bir söz hakkımız doğar belki de kar delisi olmak İçin rahat bi 2-3 sene bu işler ile içli dışlı olmak gerekir.en azından bir değerlendirme yapayım dedim kendimce ; az çok modelleri ve diyagramları değerlendirdim şu an pc ortamında olamadığım İçin gereki değerlendirme mi yapamıyorum ama mobilden incelediğim genel kanı ; batı adına Aralık ayına girerken biraz zor bir süreçten geçtiğimiz ... kısır bir döngü ne zaman kırılır ne zaman ivme soğuk olarak değişir ?? Aralık ilk hafta çok önemli ve sonrası süreç de önem arz ediyor ilk hafta batı adına çok bir beklentim Yok açıkçası ; havada ilk kar da dediğim gibi Aralık ortası gibi havada kar görme olasılığı yüksek ; Aralık son hafta 27-28 Aralık gibi bir beklentim var ki bu daha ciddi bir beklenti diğerlerine göre bakalım nasip kısmet Ocak ile alakalı ise henüz konuşmak İçin erken ama dalgalı bir Ocak bizi bekliyor olabilir yani biraz ılık biraz soğuk biraz mai biraz siyah ... şubat ile ilgili yorumlarımı Aralık ilk haftası gibi açıklayacağım herkese hayırlı günler
Fikrine sağlık @Sistemci5534
Fikrine sağlık @Sistemci5534
Eyvallah Sinan üstadım
2 Sene önce konuşulmuş.. Vay bee
Aralık 21-24 Arası Özellikle Ülkenin Batı Kesimleri Dikkatli Olması Gerekiyor İlk Etap Marmara,Ege,Akdeniz Bölgelerinde Kuvvetli Yer Yer Şiddetli Lodos Gözlenecektir Soba Zehirlenmelerine,Çatı Uçmalarına Karşı Tedbirli Olunmasında Fayda Var Rüzgarın Şiddeti Bölgeye Göre Değişmektedir
İkinci Etapta İse Ülkenin Büyük Bir Kısmı Lodos'tan Faydalanacak Ancak Batıdaki Kadar Şiddetli Olmayacak Bölgede Oturan Vatandaşlarımızın Tedbirli Olmasını Önemle Rica Ediyorum
Ocak ayı Kuzey Batımız dışında normaller altı kapanmış oldu.
Kaynak: Havaturka
SubX Modeli aysonu ve Mart ilk hafta için güzel bir salınım bekliyor.