- Resmi Gönderi
merhaba kahramanmaras için bu yılki kar beklentiniz nedir? Cevaplarsanız sevinirim.
Akdeniz sık sık siklon patlatacağı için uygun soğuklarla sağlam kar alabilir bu sene.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturmerhaba kahramanmaras için bu yılki kar beklentiniz nedir? Cevaplarsanız sevinirim.
Akdeniz sık sık siklon patlatacağı için uygun soğuklarla sağlam kar alabilir bu sene.
Mersin bu sene yağış ve sıcaklık bakımından nasıl bir durum geçirir ilgili biri cevap verebilirmi?
Mersin bu sene yağış ve sıcaklık bakımından nasıl bir durum geçirir ilgili biri cevap verebilirmi?
Soğuklar dağları aştığında kar yağacaktır. Bu sene şansınız daha yüksek gibi duruyor..
Hocam rica etsem Çanakkale icin de degerlendirmelerde bulunur musunuz
Hocam rica etsem Çanakkale icin de degerlendirmelerde bulunur musunuz
Doğusu batısından büyük oranda daha fazla yağış alacak.
Eğer kasım sonlarında ki sistem gelirse kocaeli ve istanbul a kar yağar mı?
hocam antalya için de birkaç kelime istiyorum mümkünse:rahat:
Önümüzdeki süreçten kısaca bahsetmek istiyorum. Kasım ayında olması gerektiği gibi Anadolu'nun yükseklerinde, Batı Karadeniz'in yükseklerinde ve Doğu bölgelerimizde önümüzdeki günlerde kar yağışları görülecek. Bununla birlikte ülkenin tamamında 4-5 gün boyunca kesin olarak normallerin 5-6 derece altında sıcaklıklar ölçülecek. Karadeniz sahileri deniz etkisiyle bulutluluk oranı yüksek günlerin etkisinde olacak. Yeni hafta itibariyle sıcaklıklar mevsim normallerine dönerken haftasonundan itibaren de Güney ve Batı bölgelerimizde yağışlar etkili olacaktır.
Şimdi gelelim asıl karışıklığa neden olan, başta bize inmesini beklediğim "ikinci" sisteme. Bahsettiğim sistem yukarıdan kopmasını beklediğim bir ULL yardımıyla inecekti fakat son günlerde modeller "aşırı negatif NAO" sinyalleri vermeye başladığından ULL'nin kuzeyimizden yuvarlanıp Avrupa'yı etkileyeceğini düşünüyorum. Ay sonu ise 3. bir atak beklentim var. Şuan bu sistem de İskandinav yükseğinin aldığı uygunsuz konum ve Avrupa'daki parazit alçak basınçların çokluğu yüzünden %70 kuzeyimizden sıyıracak gibi duruyor. Eğer bu süreçte uygun sinoptiği yakalarsak mevsim normallerinin üzerine çıkmayıp Kasım ayını normaller altında kapatabiliriz fakat şahsen pek de umutlu değilim bu konuda. Hayırlısını önümüzdeki süreci takip edip hep birlikte göreceğiz.
hocam antalya için de birkaç kelime istiyorum mümkünse:rahat:
Haftasonundan itibaren yağışlar etkili olacak.
Eğer kasım sonlarında ki sistem gelirse kocaeli ve istanbul a kar yağar mı?
Bu olasılık (sistem gelme olasılığı) şu an için düşük gibi duruyor.
Önümüzdeki günlerde hem GFS akşam güncellemesi gibi rezil hem de GFS gece güncellemesi gibi ağıza tatlı gelen güncellemeler göreceğiz. Hop oturup hop kalkmayın. Haftasonu üçüncü (ikinci sistem Avrupa'nın) ve İstanbul'a dahi kar yağdırabilecek sistemin akıbeti belli olur. Ay sonu gelmezse Aralık başı gelir
Güncel verilere göre bu ayın 28'inde çok sert bir polar atak alma ihtimalimiz bulunuyor ve bu ihtimal gayet yüksek. Öyle ki 850 de -16 bile girebilir.
Kasım sonu kıyı şehirlerde kar yapacak sistem ihtimali de yok oldu sayılır.
Bu arada Kasım ayını normaller altı kapama hedefi de zora girdi diyebilirim.
Aralık başı endeksler (özellikle nao) nötre meyledince ciddi sistem alabiliriz.
Nao ve Ao indeksleri Aralık başı nötre meyillendi. Önümüzdeki günlerde modellerde sistem şekillenmeye başlar diye düşünüyorum. Şiddeti nasıl olur bilemem fakat ay başı bir sistem ineceği kesin.
Aralık başı sistemimiz olduğu gibi geliyor. Sıkıntı yok şu anlık.