ankara böyle bi kar sistemi bi daha gelirmi
Kısa Vade Analizleri, Uyarılar, Tahminler
-
-
- Resmi Gönderi
İlk siklonun oluşturduğu sistemin tahmini yarın akşam. (3-6 Ocak)
-
İlk siklonun oluşturduğu sistemin tahmini yarın akşam. (3-6 Ocak)
buyrun bide siklon kelimesi çıktı..arkadaşlar şu çok kullandığınız kelimeler için bi konu başlığı açarmısınız..bizim gibi bilmek isteyenler için faydalı olabilir..siklon azor deniz etkisi 850 hpa felan gibi şeyler için..
-
- Resmi Gönderi
buyrun bide siklon kelimesi çıktı..arkadaşlar şu çok kullandığınız kelimeler için bi konu başlığı açarmısınız..bizim gibi bilmek isteyenler için faydalı olabilir..siklon azor deniz etkisi 850 hpa felan gibi şeyler için..
Siklon Nedir?
Atmosferde alçak basınç çevresinde hızla dönen rüzgarların oluşturduğu kuvvetli fırtınalar siklon olarak adlandırılır.
850 hPa: Yer seviyesinden yukarı çıktıkça yaklaşık olarak 1500 metreye denk gelen yükseklik.
Azor Antisiklonu
• Ülkemizi sürekli etkileyen dinamik kökenli yüksek basınç alanıdır.
• Kışın serin, yağışsız ve batı yönlü rüzgarlarla kendini belli eder. Rüzgar hızları yavaştır.
• Kışın sürekli alçalıcı hareket gösterdiği ve soğuk yeryüzüne dokunduğu için havanın alt kısımlarında soğuk, durgun bir hava katmanı oluşur. Bu durgun hava bölümü içerisinde şehirsel atıklar birikerek hava kirliliğine neden olur.
• Kış ayalarında Kuzey Afrika üzerinde İzlanda Alçak Basıncı’nın sıcak bölümü oluşarak İzlanda Alçak Basıncı’nın değişmesine yardım eder. Yaz aylarında ise güneş ışınlarının gelme açısına bağlı olarak etki alanını Akdeniz üzerinden İngiltere’ye kadar genişletir. Bu durumda Türkiye’de kuzey yönlü rüzgarlar etkili olur.Deniz Etkisi Kar: Ülkemizde Kış aylarında ılık Karadeniz'in üstünden geçen çok soğuk havalar sonucunda suyun buharlaşıp deniz üzerinde gelişen yağış kütleleri oluşturmasıdır. Sadece Türkiye'de yaşanmaz. Göl Etkisi Kar da denir.
-
- Resmi Gönderi
Forumda bunlarla ilgili bilgiler var biraz araştırsanız bulursunuz. Ayrıca internette bulması da zor değil. İki dakikasını almaz kimsenin.
-
tmm sorumu burdan soruyorum haftaya izmire kar var mı
-
1-2 güne kadar detaylı tahmin yapacağız takip edersen öğrenirsin modeller hala mutabık değil artık soru sorma kardeşim takipte kal.
-
- Resmi Gönderi
Bu hafta olarak geçiyor sistemin giriş zamanı. İhtimal var İzmir için.
-
öncelikle, İstanbul Ataşehir için neler düşünüyorsunuz? Artık sisteme son 3-4 gün bilgi vermeye başlarsınız sevinirim.
-
1-2 güne kadar detaylı tahmin yapacağız takip edersen öğrenirsin modeller hala mutabık değil artık soru sorma kardeşim takipte kal.
Tm unutmayın ama
-
- Resmi Gönderi
Bu hafta olarak geçiyor sistemin giriş zamanı. İhtimal var İzmir için.
Tm unutmayın ama
Asla
-
- Resmi Gönderi
Oturmuş kara kara alçak basınç alanının neden Girit üzerinde veya o civarda oluşmadığını düşünürken birden aklıma bir kış dönemi içerisinde oluşan siklonların genellikle o kış boyunca aynı yerde oluşarak ve aynı rotaları takip ederek ilerledikleri aklıma geldi ve hemen arşivi açarak bu Aralık ayında aldığımız sistemlere baktım:
İstanbul'un kar gördüğü 3 sistemden ikisinde siklonların aynı şekilde Ege civarında oluştuğunu gördüm. Sonra da açıp Gfs çıktılarına baktım:
Sonuç olarak neden olmasın -
Oturmuş kara kara alçak basınç alanının neden Girit üzerinde veya o civarda oluşmadığını düşünürken birden aklıma bir kış dönemi içerisinde oluşan siklonların genellikle o kış boyunca aynı yerde oluşarak ve aynı rotaları takip ederek ilerledikleri aklıma geldi ve hemen arşivi açarak bu Aralık ayında aldığımız sistemlere baktım:
İstanbul'un kar gördüğü 3 sistemden ikisinde siklonların aynı şekilde Ege civarında oluştuğunu gördüm. Sonra da açıp Gfs çıktılarına baktım:
Sonuç olarak neden olmasınbu sistemdede siklon gene ege demi ?
-
abi tatil olur mu okullar bu görüntülerle?
-
- Resmi Gönderi
Arkadaşlar bu sefer sadece İstanbul da değil İzmir de işin içinde. Siklon rotası netleşmedikçe yorum yapamam. Bu akşam netleşmezse yine sarkar yarına. Bu netleşene kadar böyle devam eder havadan sudan sallayarak tahmin yapamam.
-