- Resmi Gönderi
Gfs ve NAEFS kısmen uğraştıracak gereksiz bir sistem için (Zayıf 850hPa, Sahillerde tutmayacak kar) ışık yakıyor fakat GEM ve ECMWF ay ortası için henüz güzel değil.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGfs ve NAEFS kısmen uğraştıracak gereksiz bir sistem için (Zayıf 850hPa, Sahillerde tutmayacak kar) ışık yakıyor fakat GEM ve ECMWF ay ortası için henüz güzel değil.
Azor ve İskandinav yüksekleri etkili olsa da daha önceden de bahsettiğim gibi pozitiften nötre inen bir sistem söz konusu ve soğuklar gittikçe kırpılacak. Şubat için sistem umutları iyiden iyiye yok oluyor bizim için diyebilirim. (İstanbul gibi merkezler)
Takipte kalın en gerçekçi şekilde yaklaşıyorum sistemlere. Efsane gelecek tarzı yorumlara göz kulak asmayın.
Orta vadede en güvenilir 2 kaynak olan NAEFS (GFS ve GEM ortalaması) ile Ecmwf ENS ortalamalarında vade yakınlaşmasına rağmen soğuk atak gözükmüyor. Orta vade için (14-20 Şubat) herhangi bir tahmin edici sistem ihtimali göremiyorum. (Tatmin edici dediğim düşük rakımlarda ve deniz kenarlarında yerlerde birikim yapacak kar yağışı ihtimali yok şu anlık)
Uzun vadede ise Batı Avrupa'da Yüksek basınç beklentisi var NAEFS'in. Henüz güvenilmez.
abi, İstanbul da 110 Rakım yeterli mi kar`ın tutması için ?
EmreKaya şu anlık belli olan bir şey yok ihtimal oluşup kesinleşince haber vereceğim zaten.
Sabah Gfs ortalaması ayın 14-15'i için daha umut verici çıktı ama gaza gelmeyelim.
14 15 İNDE BİR GELİŞME VARMI ANKARA İÇİN KAR GÖSTERİYOMU?
Sistemle alakalı sorularınızı bu akşam alacağız.
Daha önce de dediğim gibi Kıyılara Kar yapacak bir sistem yok görünürde.
Haydi insaallah ..Bekleye bekleye yaşlandım..Zaten yaşlıyım
Yok abi göstermiyorsun ?
Gfs ikinci yarı çok güzel çıkmış ama biraz geç gelecek herhalde veya güncellemelerle erkene çekilir inşallah ?
Hayırlısı olsun
Şubat'ın son haftası için ufak sinyaller var onlar da anca radyodaki parazit olarak duruyorlar şu an. Önümüzdeki hıdır anlamsız ama bol bol yağış getirecek sistemi atlatalım. Gerisine bakılır. Şu an görünürde Kıyılar için tutabilecek bir kar yok 14-20 arası dönemde.
ankara için ne olur tekrar soruyorum yarın oldu kar tıpı abi cevaplarsanız sevinirim:)
Hayırlısı olsun
İnşallah bekleyelim görelim..
Ben önümüzdeki sistemcik için Analizde bulunmayacağım. Bu sene daha önce olduğu gibi yüksekler ve iç kesimlerde kar yağışları görülecektir.
ardakvs1903 Ankara'nın batı ve orta kısımlarında kar yağışı görülecektir.
kıyılara yoksa zonguldakta 8 km içeriye her zaman yağıyor sıkıntı yok