- Resmi Gönderi
Accuweather'in Avrupa Kış Tahmini'ni Çevirip Forumda Paylaşacağım. Bugün Yayınlamaları Bekleniyor.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAccuweather'in Avrupa Kış Tahmini'ni Çevirip Forumda Paylaşacağım. Bugün Yayınlamaları Bekleniyor.
Paylaşıldımı abi
Paylaşıldımı abi
CAN yayınlanınca atar abim.
Ay sonundan itibaren yağışlı ve sonunda "sonbahar geldi" dedirtecek koşullar oluşmaya başlıyor gibi. Kapalı ve usul usul yağan yağmurla ıslandığımız günler yakındır. (Her ne kadar bu koşulları normalde ekimden itibaren yaşamamız gerekse de..)
İstanbul, İzmir gibi şehir merkezlerinde kar yapacak sistem göremiyorum fakat Trakya bir ihtimal, iç-doğu bölgelerimiz ve ülkemizin yüksek kesimlerinde doğru düzgün kar yağışları başlayacaktır.
Böyle bir sistem göremiyorum derken tüm kışı mı yoksa ay sonunu mu kastettin?
CAN da kendi görüşünü belirtti , bakalım bekleriz görürüz ..
Adı üstünde göremiyorum şuan radarıma girmedi şeklinde yorumlayabilirsin. Aralığın ilk haftasında da kuvvetli bir atak beklemiyorum şuan bakalım.
Adı üstünde göremiyorum şuan radarıma girmedi şeklinde yorumlayabilirsin. Aralığın ilk haftasında da kuvvetli bir atak beklemiyorum şuan bakalım.
Anladım . Ben daha önce de 3-4 ay öncesinden tahmin yaptığınızı hatırladığım için sormak istedim şuan mı tüm kış mı diye
Ben genel olarak kısa ve bazen orta vadeyle birlikte sistem analizlerine odaklanıyorum uzun vadeyle ilgilenen diğer tahmincilerimiz bazen aylık tahmin de yapabiliyorlar. Ay sonu-Aralık başı sistem bekleyenler var hatta bazı haber sitelerinde de konusu geçti. Bana göre asılsız haberler ben ancak Aralığın ikinci haftasından sonra soğuk atak vurabilir diyorum. Öncesinde tabii iç ve doğu kesimlerimizi etkileyebilecek yağışlı sistemler olacaktır.
Önümüzdeki hafta salı gününe kadar olan tahminim yukarıdaki gibidir. Pazartesi günü özellikle Muğla-Fethiye-Antalya-Aydın Dörtgeninde yer yer şiddetli yağışlar görülebilir. Sel ve su baskınlarına karşı uyarmakta fayda var.
Pazartesi ve Salı günleri için görsel analiz.
Yurt geneli haritalı 3 günlük tahmin.
Ecmwf'ye göre önümüzdeki 10 gün içinde kar yağışı görebilecek bölgeler:
Bu Görüntüde Doğu Bölgeler Kışa Sert Bir Şekilde Giriş Yapacağa Benziyor. Çoğu Yerde Kar Yağışıyla Metreleri Bulacak Yerler Var.
Cumartesi günü için yurt geneli tahmin güncellemesi: