Kısa Vade Analizleri, Uyarılar, Tahminler

• Şimdi şunu söylemekte fayda var biz gönüllü meteorologlar olarak aslında mgm çalışanlarından bir farkımız yok devlet kurumları asla 7 gün sonrasının tahminini vermiyor biliyorlar ki değişime çok açık güven kaybı yaşamamak adına hatta hatta 7 günlük takvimlerinde bile büyük değişiklik oluyor 2 gün önce mgm kurumumuz kar veriyordu şuan vermiyor Ecmwf modelinden alıyorlar verileri peki mgm bir gösterip bir göstermeyince kimse hesap soramıyor biz burada kar gelebilir diyip bizde mgm gibi modellerin azizliğine atmosferin azizliğine uğruyorsak bizi niye günah keçisi gösteriyorlar yıllardır bunu cevapını bulamadım aynı verileri mgm kurumumuzda veriyor ancak gönüllü meteorologlar suçlu oluyor bu kafa yapısından çıkalım arkadaşlar kimse kahin değil biz modellerin yalancısıyız sadece bu kadar teknolojinin yalancısıyız atmosferin yalancısıyız.

• Resmi Gönderi

Ecmwf'nin AO ve özellikle son NAO güncellemeleri size Aralık ayında sistem mistem yok diyorlar. GLOBO ve SubX modellerine bakmak lazım ama NAEFS'de de bir ışık göremiyorum. Aralık ayından genel anlamda bir beklentim olmaz kış mevsiminde fakat geçen sene bile Aralık'ta 3 kere havada kar gördüm İstanbul'da. Gidişat kötü şahsi değerlendirmemdir bu ayı da sistemsiz kapatabiliriz.

• Ecmwf'nin AO ve özellikle son NAO güncellemeleri size Aralık ayında sistem mistem yok diyorlar. GLOBO ve SubX modellerine bakmak lazım ama NAEFS'de de bir ışık göremiyorum. Aralık ayından genel anlamda bir beklentim olmaz kış mevsiminde fakat geçen sene bile Aralık'ta 3 kere havada kar gördüm İstanbul'da. Gidişat kötü şahsi değerlendirmemdir bu ayı da sistemsiz kapatabiliriz.

Havadada Görsek Şükür :)

...

• Resmi Gönderi

R4MlSb.gif

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Pazar günü Ege, Marmara Pazartesi günü ise Akdeniz'de Güneyli esecek olan rüzgarın yer yer sefer iptal ettirecek, bazı sabit olmayan yapıları yerinden uçurabilecek ve soba zehirlenmesine neden olabilecek şiddetde esebileceği tahmin edilmektedir.

Yağışların yurdun Ege, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyinde tatminkar seviyede, Doğu Akdeniz'de ise kuvvetli olması beklenmektedir.

Salı günü için Doğu Akdeniz'in yükseklerinde kuvvetli kar yağışlarına karşı uyarmakta fayda var.

• Resmi Gönderi

1577404800-L5c8qL7Pd5I.png

1577404800-q1agCCRu680.png

Önümüzdeki 3 gün içerisinde iç bölgelerimizde kar yağışları bekleniyor. Ege, Akdeniz'in rakımı düşük bölgeleri, Günaydoğu Anadolu, Karadeniz'in rakımı düşük bölgeleri ve Marmara'da 3 gün içerisinde kar yağışları beklenmiyor.

Normal yağış birikimine baktığımızda Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağışların beklendiğini söyleyebiliriz.

1577577600-lC4vOUaDnfM.png

Sıcaklıkların ise Doğu Bölgelerimizde normallerin 1-4 derece üzerinde seyretmesi, ülkenin geri kalanında normallere yakın ve biraz altında seyretmesi beklenmektedir.

• Resmi Gönderi

Akşamki Ecmwf güncellemesi neyin ne olacağını gösterecek bize. Ben şahsen bu saatten sonra GFS'ye uyar diyorum ama belli olmaz. Yarın akşam her şey belli olur ama ECMWF bu akşam bozarsa İstanbul'a karı unutun. İç kesimler mis gibi kar alacak.

• Son güncellemelere göre İstanbul'un 100 rakım altı bölgeleri için kar ihtimalini sıfırladım. (Silivri-Çatalca Hattı Dışında)

Ben 120 m rakım yağarmı abi

...

• Resmi Gönderi

2019'un Son Sistemciği, CAN HEYECAN Sistemciğinin (Nam'ı Değer Hıdır) Analizi:

Son güncellemelerin ardından sistemin genel hatları belli oldu diyebilirim. Ülkemizin iç kesimlerinin hemen hemen tamamı kar yağışları ve örtüyle tanışacak. Batı bölgelerimizde İstanbul dışında Trakya'da , İç Ege'de ve Batı Akdeniz'de bazı illerimizin kar yağışı alıp almayacağı veya ne kadar alacağı tamamen siklonun yönüne bağlı. Bunlar dışında ülkemizin uydu görüntüsünden bembeyaz görüneceği kesin diyebilirim. Ankara'nın da çukur bölgelerinden ziyade Doğu ve yüksekleri daha fazla kar yağışı alacaktır. Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı beklemiyorum.

İstanbul'a özel tahminimi yukarıdaki görselde görebilirsiniz. Megakentin karasal ve yüksek kesimleri buz paleti, yer yer KKY yağışlarına tanık olacaktır ve İstanbul her zamanki gibi sürprizini yapacaktır ancak ılıman ve rakımı düşük bölgeler şakır şakır yağmurun etkisinin altında kalacaktır. Çok düşük olasılık da olsa dikey konveksiyon ve üst seviyenin soğuk olması nedeniyle yoğun yağış sırasında kısa süreliğine görsel şölen oluşabilir. Doğuya gittikçe soğuma yetersizliği artacaktır ve KKY bile görmek zorlaşacaktır. Aydos tepesinde beyazlama görülme ihtimali bulunmaktadır. İstanbul sınırlarında Aydos tepesi dışında Çatalca, Silivri gibi batıda kalan ilçelerin köylerinde kar yağışının yerde ince bir örtü oluşturacak kadar etkili olması beklenebilir.

İstanbul'u özetleyecek olursam nüfus yoğunluğunun fazla olduğu rakımı düşük ve sahil bölgelerinde kar yağışı ihtimalini çok düşük hatta imkansız buluyorum. Ne varsa yükseklerde var (ki o da en fazla görsel anlamda).

Diğer bölgelere dair sorularınızı bu başlık altından sorabilirsiniz. İyi akşamlar diliyorum.

• Resmi Gönderi

Hocam Bolu'ya yarın tüm gün mü kar yağacak yoksa kky ve yağmur da görülecek mi?

Hocam Kar yağışı yarın öğleden sonra büyük oranda kesecektir fakat sıcaklık 2 dereceyi geçemeyeceğinden KKy görüleceğini sanmıyorum.