bu efsane ihtimali karadeniz sahil kesimi için mi var ? Yoksa iç bölgelerde etkilenir mi ??
Kısa Vade Analizleri, Uyarılar, Tahminler
-
-
- Resmi Gönderi
bu efsane ihtimali karadeniz sahil kesimi için mi var ? Yoksa iç bölgelerde etkilenir mi ??
İç bölgelerde doğuya gittikçe yağış artar siklon konumu sebebiyle şuanlık öyle duruyor.
Karadeniz bölgesi için çok güzel bir sistem haline geliyor gibi. Bölgenin yaşadığı efsanelerden sonra bu ne yöne evrilir göreceğiz artık.
Henüz netleşmedi bazı şeyler.
-
- Resmi Gönderi
Ecmwf güncellemesiyle birlikte İstanbul'un Yıldız sayacağı netleşti gibi.
Doğu Marmara bir nebze de olsa kurtarabilir belki durumu.
Akşam noktayı koyarım.
-
Karadeniz sahil bandını tumuyle şanslı goruyormusunuz ? Yağış süresi ne kadar olur tahminen ?
-
- Resmi Gönderi
Karadeniz sahil bandını tumuyle şanslı goruyormusunuz ? Yağış süresi ne kadar olur tahminen ?
Sakarya ve doğusu komple şanslı.
-
- Resmi Gönderi
Arkadaşlar şehir ve bölge sorularını ben noktayı koydum dediğim zaman gelip sorun.
Bu akşam, EN GEÇ yarın sabah noktayı koyacağım sisteme.
Sistem için detaylı bir analiz yapmayacağım. Daha çok sorulara cevap vereceğim.
-
- Resmi Gönderi
Sisteme dair son noktayı yarın sabah veya akşam koymaya karar verdim.
Modeller mütabık olmadıkça bir şey demek saçma olacak bu sistem için.
Kesin diyebileceğim bir şey varsa o da Karadeniz sahil şeridinin en az 20-30 cm kar alacağı. Doğu Karadeniz'de bu rakam artacak.
Soru sormayın yarın bakacağız.
-
- Resmi Gönderi
Ecmwf işi fazla uzatmadan sistemi hemen hemen beklediğim raddeye getirdi.
Öncelikle şunu söylememde fayda var, ilk başta gördüğümüz siklondan Marmara Bölgesi Bursa ve çevrsi dışında ÖRTÜLÜK KAR görmeyi unutsun. En fazla havada hafif kar görürsünüz. Siklonun Ayın 5'inde neden olacağı yağmur yağışları ise çok yoğun olacak.
İkinci Dalganın EN KÖTÜ ECMWF'deki gibi gelmesini bekliyorum. Daha da batılama olasılığı %60'ken doğulama olasılığı %40.
Karadeniz Bölgesi Kıyıları da dahil olmak üzere arkasına yaslansın ve sistemin gelmesini beklesin. Boş yere endişe etmeye gerek yok.
Trakya DEK sistemi giriş yaparken oluşan Oklüzyon cephesinden kar yağışı alacak.
DEK'ler için İstanbul Boğaz bölgesi şu an sınır. Sistem daha da iyileşirse İstanbul da dahil olmak üzere TÜM KARADENİZ KIYILARI Yoğun kar yağışları görecek.
İç Bölgeler ve Doğudan bahsetmeye bile gerek yok, her yer kar görecek.
Ülkenin batı kıyıları ise siklon olmadığı için maalesef kuru soğuk çekecekler.
Soruları alabilirim.
-
- Resmi Gönderi
Dr.Selamet Örtü olur, Yoğun kar görülür. DEK yağışı olduğu için CM işi zor fakat örtü olacaktır.
Serkannnnn Samsun da örtü alacak ve kar görecek. İç kesimleri de dahil. Biraz sinir bozucu bir biçimde radar takibi yapman gerekecek.
Eren Üst seviye çok güçlü olduğu için DEK vurduğu yeri yok eder. Anında örtü olur. Avrupa yakası şu anda sakat bölge yarın daha net konuşuruz.
ismail1903 İstanbul'un en şanslı ilçesi. Örtü olur, Yoğun kar olur.
@Y_u_s_u_f1 ilk siklonu unut. İkinci DEK'li sistemde çok güzel kar göreceksin.
ardakvss1903s SnowAddicty Ankara Ayın 6-7'sine kar geçişleri görecek. DEK'li sistemden etkilenemez.
-
- Resmi Gönderi
Ruzgarhakan Örtü olur, Yoğun kar görülür.
-
- Resmi Gönderi
Kemal Ensar İstanbul Avrupa yakası DEK'lerin kaderi için yarını beklesin.
-
- Resmi Gönderi
ErenOzbek38 o ilk siklondu işte. O siklonu tamamen unutun derim. Soğuk Perşembe Cuma girecek fakat Perşembe günü havada süzülen birkaç tane dışında etkili kar bırakacağını sanmıyorum.
-
- Resmi Gönderi
ibrahim24 Ysfbskan winter is comming bu gibi detayları yarın ancak cevaplarız arkadaşlar
@Y_u_s_u_f1 sana cevap verdim ya zaten
-
- Resmi Gönderi
Bilal Tan konu Boluysa yat yatağına kafanda şimdiden 20-30 cm kar hayal ede ede uyu :D
ardakvss1903s yarın daha detaylı bir biçimde bakarım Ankara'ya. Yarın akşam gel yine sor bana emin olmak istiyorsan.
Semih Ö. Zonguldak olarak en rahat en sıkıntısız yerlerden birisin sen de yatağına yat karda nasıl yuvarlanacağını ve bize nasıl fotoğraflar atacağını düşün.
EmreKaya Anadolu yakası daha şanslı, DEK kütleleriyle örtü oluşma şansı yüksek. Yarın daha net cevaplayabiliriz.
-
- Resmi Gönderi
Sneijder10 çok rahat örtü olur.
-