- Resmi Gönderi
İskandinav duruma el attığı için İzlanda çaresiz kaldı ve kuzeye hareket etti. Devamında enteresan şeyler görebiliriz. Azor savaşı kazandı şimdilik
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturİskandinav duruma el attığı için İzlanda çaresiz kaldı ve kuzeye hareket etti. Devamında enteresan şeyler görebiliriz. Azor savaşı kazandı şimdilik
gfs de sistemi verecek azor can hocamında dediği gibi savaşı kazandı
Çok enteresan bir tablo gerçekten. O kadar heybetli İzlanda balonunun sönüp yuvasına geri çekilmesini izliyoruz. Endekslerin nötre hareket edişinin sonuçları bunlar. Bu güne kadar modeller bunu yansıtamıyordu ve İzlandayı şişirdikçe şişiriyordu.
Azorun önü iyice açılıyor. İyi de olsa kötü de olsa sistem indiriyor bu güncelleme.
Can hocam peki neden zamanında 1040'lık yb'leri deviren, azorun kafasını kaldırmasına fırsat vermeyen o devasa izlanda örümcekleri bir yandan, üstten polar vortex diğer yandan baskılamasına rağmen İskandinav çok zor etkileniyor? Bu yüzden:
İskandinavya, Orta Avrupa ve Batı Rusya kar ile kaplı. İskandinav yükseği termik bir yüksek basınçtır. İsterse 940'lık izlanda örümceği gelsin İskandinav yükseğinin keyfi istemedikçe hareket ettiremez
ULL şeklindeki sistem giriş yaptı. İşte İskandinav yükseği ile Azor işbirliğinin gücü. En olanaksız pozisyonda bile yapıyorlar yapacaklarını
Jet akımları Yüksek basınç kendini yenileyecek diyor. Güncellemenin devamında daha fazla sistem görme ihtimalimiz var.
Bu gece yeterince yorumlama yaptım. Kaç gündür anlattıklarımı modellere yansımış şekliyle görüyorsunuz. Endeksler daha da düzelecek diyor. Ben de bu verilerin yalancısıyım.
Hayırlı geceler dilerim. Umarım yarın daha güzel güncellemeler görürüz
Ha bu arada, birkaç gün önce model takibini bir süre bırakın yeniden başlarsınız dediklerim de gelsin yavaştan. Heyecanlı takip sürecine giriyoruz.
Modellerdeki kararsızlığın nedeni atlantikteki ablerin durumu dün gece sapma biraz düşmüş gibiydi sabah yine artmış yani bu kadar kötü olmayacak gibi duruyor her şey şimdi ecmwf sapma haritalarını paylaşıyorum
EEM1-96.gifEEM1-120.gifEEM1-144 (1).gif
Bu haritalara baktığımızda o ablerin daha çok değişebileceğini söyleyebiliriz ufak değişimlerle işimize yarar bir hale gelir
İzlanda >>> OUT
Azor-İskandinav >>> IN
ECMWF'de İzlanda'daki siklonun daha zayıf olması ve Azorun daha yükselmeye meyilli olması bizim lehimizeyken, GFS'de İskandinav varlığı bizim lehimize. İskandinav çok önemli bu salınımda.
Bu görüntüde potansiyel var. İskandinav oluşursa bir anda ne var ne yok indirebilir. Azor'un ise tek başına bir şey yapma ihtimali düşük.
Beğendim. Sistemi bu güncelleme indirmese de gelişmeler güzel
GFS gece güncellemesinde görüşürüz.
216h da öyle bir potansiyel var ki değişim olacak illaki yb yi biraz batıya alırsak iskandinava çıkar ve yukarıyı indirirdi ısrar güzel azor iyi daha iyi potansiyel var görünüyor takibe devam
eps de sabah göre lehimize gelişim mevcut yarın daha da düzelmesini umut ediyorum
eps sabah
eps akşam