- Resmi Gönderi
Ortalama mükemmel. Sabah güncellemesinde Siklon vermeyen ortalama bu sefer 1010mb siklonu gösterdi.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturOrtalama mükemmel. Sabah güncellemesinde Siklon vermeyen ortalama bu sefer 1010mb siklonu gösterdi.
havalarinsesi.com/attachment/24172/
Mükemmel çıkıyor ortalama. Tek kelime, mükemmel.
Hafif Negatif endekse eğilimin değişeceğini düşünüyorum polar vortex tekrar güçlenmeye başlıyor endekslerin negatiften kurtulması gerekiyor
havalarinsesi.com/attachment/24176/
havalarinsesi.com/attachment/24177/
bölgesel rüzgar haritalarına bakarsak da bunu görüyoruz. Sistemde italya ihtimalini ise gfs en aza indirmiş vaziyette ancak bu seferde soğuklar tam üstümüze çöreklenebilecekken kuzeybatı istikametine kaçtı ve atlantikten dalan ab ile birleşti. Bu da bir senaryodur akşam farklı bir çıktı sunacak efsane yaşama ihtimalimiz var. Bu soğuk süreç uzun sürebilir anlık takiplere devam edelim.
Güzel bir haber...
Ecmwf ana çıktı öğle güncellemesinde 90h son saat bu saatte doğulama mevcut.
Ecmwf eps öğle çıktısı son saat 144h sistemi gfsnin dediğine getirmiş ve kar vermiş kuzey kesimlere. Büyük ihtimalle akşam ecmwf ana çıktının dönme ihtimali yüksek.
Gfsnin öğle 144teki sabaha göre olan kuzeyli tutumu biraz daha güneye indirgenecek tekrardan ve bu eps öğle çıktısında azor biraz daha doğulu sistemi dönüş hareketiyle yine gfs gibi vereceğini düşünüyorum akşam çıktıları şimdiden heyecan yarattı bende.
Gefs endekslerinde nötre eğilim oldu bu gece.
Bu gece ecmwf ve eps güncellemeleri de akşama göre bariz doğulu geldi.
Gün içerisinde çok güzel şeyler konuşmaya başlayacağımızı düşünüyorum.
ecmwf-ensemble-avg-europe_wide-t850_anom_stream-1612742400-1613088000-1614038400-20.gif
EPS'ye 3 gün ateş ederim :D
Sİkloncuk giriş yaptı. Bu arkadaş şimdi doğulaya doğulaya ülkemize gelebilir.
Azor aradaki bağı kesmediği sürece hiç bir sıkıntı yok. Ülkemizde de yağışlar artmış sabaha göre.