- Resmi Gönderi
Başkası İçin Fitre verilirmi demek istedim
Ben mantığımla cevap ederim ama UsTaD haklı olarak "hükümler var"der ve yazılı çizilidir. Üstad cevap verir
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBaşkası İçin Fitre verilirmi demek istedim
Ben mantığımla cevap ederim ama UsTaD haklı olarak "hükümler var"der ve yazılı çizilidir. Üstad cevap verir
Abim Birine Fidye Vermek Harammıdır Borçsuz
Fıtr sadakası dimi yanlış anlamadım.Başkası için derken kimlere verilir kimlere verilmez mi o mana da mı sordun?
evet Aynen o Çok merak ettim hep söylenenlere göre haram deniliyor
Fıtr sadakası Ramazan ayına ait bir sadakadır yalnız birde fidye var.
Tâkatsizliği ve güçsüzlüğü her geçen gün artarak devam eden ve artık düzelmesi ihtimali olmayan düşkün ihtiyarlar ve şifâsız hastalar, farz ve vacib olan oruç borçlarından kurtulmak için, her oruca mukabil bir fidye verirler. Bir fidye - âyet-i kerîmede de belirtildiği gibi - bir fakiri tam bir gün doyurmaktır. Bir günde ise iki öğün vardır.
Fidyeler, yalnız bir fakire verilebileceği gibi, birden fazla fakirlere de verilebilir. Ramazan içinde verilebileceği gibi, evvelinde veya sonunda da verilebilir. Fakirleri sabah - akşam günde iki öğün doyurmak suretiyle olabileceği gibi, öğünlerin parasını vermek suretiyle de olabilir. Para toptan da verilebilir, her gün ayrı ayrı da...
Oruç tutma gücünde olmayan kimse, fidye verebilecek kadar zengin de değilse, yapacağı iş, Allah'tan afv ve mağfiret dilemektir. Fidye vermek mecburiyeti, onun üzerinden kalkmıştır..
Fidye budur.
Cevap tatmin edici mı? Kardeşim yoksa soruyu iyice ayrıntılı şekilde sorarsan daha net kişisel cvp verebilirim.
Anladım
UsTaD hocam benim anladığım kadarıyla arkadaşın anlatmak istediği şu şekilde.
Örnek veriyorum senin durumun iyi maddi olarak.bir arkadaşın var yada yakının durumu iyi değil ve ona ulaşma şansın yok yada müsait zamanın yok yanına gitmeye sen de onun adına durumu iyi olmayan bir kişiye maddi destekte bulunman para yemek aş yardımı yapman.
Galiba bunu sorar ?
Selamun aleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar
7 hisseli bir hayvan da hissedarlarin hepsi aynı niyette olması şartı yoktur. Yani;
1. Udhiyye (vacip kurban)
2. Adak
3. Şükür
4. Nafile
5. Akika
Niyetinde olsa bunlardan her biri Allah rızası için bir ibadet olması sebebiyle kurbanları geçerli olur.
Aleykümselam abim.
Paylaşımlar için çok teşekkür ederiz
Hayırlısıyla Kurban Bayramında Kurban Kesmeye Gelicem
Ustadım En Hayırlı Kurbanlık Hangisidir
Hayırlısıyla Kurban Bayramında Kurban Kesmeye Gelicem
Ustadım En Hayırlı Kurbanlık Hangisidir
Herkesin gücüne göre kurban alıp kesmesi ve sadece ALLAH c.c'nün rızası için kanının akıtılması ALLAH katında en hayırlı kurbandır kardeşim.
Kurban ibadetinde vacip olan kanın akıtılmasıdır.Kurbanı sadaka olarak vermekle yükümlülükten kurtulunmaz.Kurban bedelini de yoksullara ya da yardım kuruluşlarına vermek suretiyle, kurban ibadeti ifa edilmiş olmaz.
(Nimet-i İslam,Kurban Bab-ı)(İbn Âbidin, Reddu’l-Muhtâr, VI, 313). (Kâsânî, Bedâiü’s-sanâî, V, 66). (Fetâvây-ı Hindiyye, V, 291).
“Yanınızda ellerinizde olan herşey(bâhusus Mal, Mülk, Para, ömür’ü hayat) yok olacak. Allah katında olan herşey ise bâkîdir. Ve birde iman ve itaat üzere sabredenlerin ecrini daha güzeli ile mukabele ederek vereceğiz. (Nahl Suresi 96)Buyuruyor Rabbimiz ve biz kullarına duyuruyor.”
Hayırlı cumalar...
“Yanınızda ellerinizde olan herşey(bâhusus Mal, Mülk, Para, ömür’ü hayat) yok olacak. Allah katında olan herşey ise bâkîdir. Ve birde iman ve itaat üzere sabredenlerin ecrini daha güzeli ile mukabele ederek vereceğiz. (Nahl Suresi 96)Buyuruyor Rabbimiz ve biz kullarına duyuruyor.”
Hayırlı cumalar...
Hayırlı Cumalar
Hayırlı cumalar ?