ISLAM-İMAN-İLMİHAL KONULARI

• Nisa 94. Ayetin Nuzul sebebi sırf ganimet almak için kendilerine selam veren kişiyi öldüren Sahabeler için inmiştir zira o dönem selam islam alametiydi tıpkı La ilahe Illallah gibi. Zira Mekkeli bir müşrik la ilahe illallah dediğin de neyi Redd neyi kabul etmesi gerektiğini çok ii biliyordu bugün ise insanlar la ilave illallah deyip Allah'tan başka ilahlar ediniyorlar. La ilahe Illallah'ın ilk şartı olan Tagutu reddetmiyor bilakis taguta iman ediyorlar. "Her kim Tagutu reddedip Allah'a iman ederse kopmak bilmeyen kulpa yapışır" bakara 256 ata ali zuhri mucahid dehhak ibni Abbas kopmak bilmeyen kulpu la ilahe illallah diye tefsir etmişlerdir. Yani la ilahe illallahin ilk şartı Tagutu reddedip Allah'a iman etmektir. Bugün insanları bırak reddetmeyi Tagutun ne olduğunu bilmiyor dolayısıyla ona ima ediyorlar. Demokrasi dinine girerek hakimiyet Hakkını Allahtan başkasına vererek başlarına ilahlar ediniyorlar. Imam suyutinin kastina bakmak lazım Velev ki tekfir edilmesi gerekenler için bu sözü söylemiş ise hata etmiştir. Yok müslümanın tekfirine yeltenen için söylemişse sözü isabetlidir. Hem alimlerin sözleri dinde hüccet değildir ki ashabim sözü huccet midir diye ihtilaf edilmiş suyuti kimmiş ? Tekfir dinin aslidir. Allah svt daha kendisine peygamber ve kitap gondrmedigi kavimleri bile tekfir etmiştir delil tevbe 6 beyyine 1 Neml 43 vs vs vs nebi sav benim babam da senin babanda kafirdir atestedir deyip fetret devrinde yaşayan babasını bile tekfir etmiştir. Ömer r. Anh Nebi savin yanında şüphe üzerine birçok sahabiyi tekfir etmiştir onlara munafik ve kafir demiştir. Örnek hatip b. EBI balta vs kisacasi delil getirdiğin Ayetin konumuzla alakası yok suyutinin sözü de değersiz bir söz. Zaten kendisi sofiydi başka ne beklenir ki ondan da

• Bu konuda Üsame b. Zeyd'in başına gelenleri hatırlayalım. Rasulullah (sav) düşman üzerine gönderdiği bir grup sahabi içinde Zeyd, çatışma esnasında kapıştığı hasmını tam öldürecekken, adam kelime-i şehadet getirerek Müslümanlara selam veriyor. Üsame bu kişinin korkusundan, canını kurtarmak için şehadet getirdiğine hükmederek, adamı öldürüyor, sürüsüne el koyuyor. Sefer dönüşü, olay Rasulullah’a haber verilince çok üzülüyor, hiddetleniyor ve 'kalbini yarıp baktınız da mı korkudan olduğunu anladınız!' diye Zeyd'e çıkışıyor. 'Üsame, demek sen Rabbim Allah diyen birini öldürdün ha?' diyerek ha bire kınıyor. Üsame Rasulullah' in bu ısrarlı kınayışları karşısında ne denli sıkıldığını şu sözlerle dile getiriyor: 'Rasulullah bu sözü o kadar tekrarladı ki kendi kendime 'keşke bu olaydan sonra Müslüman olsaydım.' Dedim. Daha sonra Üsame'nin pişmanlık ve yakarışları üzerine Peygamberimiz onun için istiğfar ediyor, bir köle azat etmesini emrediyor.

Nisa sûresinin 94. Âyet'in sebebi nuzûlû artık bişeyleri anlaman lazım.

İmam Sûyûti kimdir dersen senin gibiler bilmez

Yazayım da öğren belki önemsersin bir daha o kimki gibi aptalca bir kelime yazmazsın.

İmam Celaleddin Es-Suyuti, 1445 yılında Mısır'ın Asyut şehrinde dünyaya gelmiştir.Suyuti sekiz yaşında Kur'an-ı Kerim'i hıfzeder. Gençliğinde birçok eser okuyarak kendisini yetiştirmiş, kısa sürede hadis, tefsir, fıkıh, meani, bedi, beyan, lügat ve daha birçok alanda söz sahibi olmuştur.

Hadis ve Arapça ilimlerini devrin önemli alimlerinden biri olan Takiyuddin Şibli el-Hanefi'nin yanında kaldığı dört yıllık süre içinde okur. Tefsir, usul, meani ve diğer ilimlerin derslerini ise Allame Muhyiddin Kafiyeci'nin yanında alır.

İmam Celaleddin Es-Suyuti, ilk eserini on yedi yaşında yazarak kısa sürede halk arasında şöhret sahibi olmuştur. Özellikle hadis alanında uzmanlaşmıştır.

1486 yılında Baybarsiye Dergahı şeyliğine getirilmiş, uzun dönem bu vazifede kalmış, 1495 yılında çeşitli nedenlerden dolayı ayrılmıştır. Hocalık yaptığı dönemde aynı zamanda birçok eser de kaleme alır. İmam Celaleddin Es-Suyuti, 1505 yılında Mısır'da hayatını kaybetmiştir.

Şimdi sen ne yazdın ne okudun bakalım sûyûti sizin gibilere neden cahil dediğini anlamışsındır umarım.

• Pembe3434 şimdi senin gibilere can alıcı bir soru sosyal medya üzerinden yada buradan site üzerinden birilerini tekfir ediyorsun yada tekfir ettiğini zannediyorsun buraya mutlaka bir e-mail hesabı girmek zorundasın yada Android telefonunu kullanmak için gmail hesabı açman gerekli değil mi? Evet açmam gerekli mutlaka bir e-mail hesabın var.

Peki sorum şu e-mail yada gmail kâfirlerin sahibi olduğu Amerikan yada İngiliz firmasına ait peki gmail yada e-mail hesabı açarken onların sana sunduğu bütün hizmet koşullarını kabul ediyorsun değil mi? Evet

Şimdi sen kâfir bir firmanın hizmet koşullarını kabul ettiğine göre sende kâfir olmuyor musun ?

Mantıklı bir cevabın vardır umarım çünkü sen beni kâfir düzeni savunduğum için kâfir ettin değil mi?

Hadi bakalım cevabını yaz bekliyorum Pembe3434

• “Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen,

İki kazma kürek, iki de ırgat gerek,

Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen,

Bir Sinan gerek, bir de Süleyman gerek.”

Mehmed Âkif Ersoy

The content cannot be displayed because it is no longer available.

• Pembe3434 şimdi senin gibilere can alıcı bir soru sosyal medya üzerinden yada buradan site üzerinden birilerini tekfir ediyorsun yada tekfir ettiğini zannediyorsun buraya mutlaka bir e-mail hesabı girmek zorundasın yada Android telefonunu kullanmak için gmail hesabı açman gerekli değil mi? Evet açmam gerekli mutlaka bir e-mail hesabın var.

Peki sorum şu e-mail yada gmail kâfirlerin sahibi olduğu Amerikan yada İngiliz firmasına ait peki gmail yada e-mail hesabı açarken onların sana sunduğu bütün hizmet koşullarını kabul ediyorsun değil mi? Evet

Şimdi sen kâfir bir firmanın hizmet koşullarını kabul ettiğine göre sende kâfir olmuyor musun ?

Mantıklı bir cevabın vardır umarım çünkü sen beni kâfir düzeni savunduğum için kâfir ettin değil mi?

Hadi bakalım cevabını yaz bekliyorum Pembe3434

• Şimdi bu soruna uzun uzun bir cevap yazarım hatta bununla alakali alimlerden kavillerde getiririm ama karşımda ameli imandan saymayan bir şahıs olduğu için gerek duymuyorum. Sen rahat ol ben senin liderlerini onların ordularını kurumlarını reddetmisim onlardan beriyim musriklerden beriyim onlarla benim aramda ebedi bir kin ve düşmanlık başgösterdi ta ki onlar bir olan Allaha ibadet edinceye kadar. Allahın şeriatindan yüz çeviren kavmimin hali ortada işte. Vahiyden yüz çevirmenin bedelini sokaklarda canlariyla ödüyorlar bu ülkenin sözde musliman !!! Ozde ise yahudi ve Hristiyanları dost edinen lideri ise laiklik ve kenalizmi kutsuyor laik düzene can katıyor. Sizler ise bu kafir yöneticilere itaat ederek Allah'ın cc dininden yüz ceviriyorsunuz. Kör sağır ve dilsiz gibisiniz Allah kulak kalp ve gözlerinize vahyi anlamayın diye perdeler indirmiştir...

• Lafı eveleyip gevelemenin anlamı yok soruma cvp ver sen önce sen gmail email kullanınca kâfirlerin hizmet koşullarını kabul ediyor musun etmiyor musun onun cevabını ver. Ne kaçak göçek adamsın he bu arada benim liderim falan yok benim liderin Rasulullah Aleyhisselam.

• lafi geveleyip hakkı gizlemek siz müşriklerin ahlakidir. Hamdolsun ben hakkı her yerde operasyon da terörle mücadele polisleri önünde bile haykirdim. Savcının karşısında bile tagut olduğunu söyledim senin gibi klavye muctehidlerinin karşısında mi hakkı gizlicem? ? Bu sorduğun sorunun vakada birçok cevabı var ben kendi adıma almıyorum hayali isim nick Kunye kullanıyorum buna cevaz var ikincisi karşında Sana bu gibi sözleşmeleri sunan robot var yani karşında ikili sözleşme yaptığın insan yokbunda da alimlerin sözleri var bak makdisi ne demiş üçüncüsü ben zaten hesap vs açmıyorum çok zorda kalır isem açarım yani face instagram twitter watsapp vs HC birsey kullanmıyorum hatta tel bile ikinci el bana ait değil senin gibi bir müşrikten almıştım. Konu uzun istersen kavilleri bulur sokarim gözüne tek tek

• Lafı eveleyip gevelemenin anlamı yok soruma cvp ver sen önce sen gmail email kullanınca kâfirlerin hizmet koşullarını kabul ediyor musun etmiyor musun onun cevabını ver. Ne kaçak göçek adamsın he bu arada benim liderim falan yok benim liderin Rasulullah Aleyhisselam.

Lideri Resûlallah sav mis :))) hayatını Kurana göre idame ediyor demokrasi dinini kabul etmiyor Kuranin emri gereği Tagutu reddediyorsun öyle mi??? Eğer liderin Nebi sav ise Ona uyman lazım birisiyle yaşadığın herhangi bir problemde Allah'ın kitabına Resulün Sünnetine basvurman lazım gidip kafirlerin mahkemelerinden hüküm talep etmemen lazım. NISA 60 SANA VE SENDEN ÖNCE INDIRILENLERE IMAN ETTIKLERINI IDDIA EDENLERI GORMEDIN MI TAGUTU REDDETMELERI KENDİLERİNE EMROLUNMUSKEN ONA MUHAKEME OLMAK ISTIYORLAR...sen onu bunu bırak Kurani bir kavram olan ve Allahın kendisini reddetmeyi dinin aslından saydigi TAGUT nedir araştır. " Eger beni seviyorsaniz bana uyun ki Allah'ta sizi sevsin" 7/

• Hayali yaşamaya devam Kendi kendini müşrik ilan ediyorsun haberin yok.

Biz buna öğrenilmiş çaresizlik diyoruz karşında robot var diyorsun ya o yapay zeka oluyor işte onuda yöneten bir Kâfir var hala daha boş boş konuşup karşındaki insana müşrik diyorsun gerçi sizden ne beklenir Ebu Haris ve Ebu Hanzala gibi çakma mücahidlerin peşinden ancak sizin gibi akılsızlar gider çakma isimlerle çakma hayat yaşam sürüyorsunuz.

• kar seven birisiyim forumatmosfer sitesinde de takip ediyorum hava olaylarını bu siteye bu sebeple üye oldum birkaç âyet yazdım pişman etti bu arkadaş hepsi bu