- Resmi Gönderi
hocam uzun vadeli tahminler ne durumda şubatda etkili bir sistem var mı ??
Şubat'ta etkili sistem bekliyoruz hocam.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturhocam uzun vadeli tahminler ne durumda şubatda etkili bir sistem var mı ??
Şubat'ta etkili sistem bekliyoruz hocam.
Son çıkan verileri ve endeksleri incelediğimde Şubat'ın en erken 5'inden sonra salınım alabileceğimizi görüyorum.
Onun da gücü muamma İstanbul gibi şehirler soğuk sıkıntısı çekebilir yine.
Devamı ise zaten çok uzun vade yorum yapabilmek için.
Endeksler 5 Şubat'tan sonrayı işaret ediyor.
Şubat'ın İlk haftasından sonra hareketli günler geliyor. İlk hafta içerisinde alabileceğimiz hafif soğumalardan bahsetmiyorum, veriler Şubat'ın hatta Mart'ın bir bölümünün hareketli geçebileceği yönünde.
Kış boyunca vortex bölünmesi yaşanmayınca ve Ocak sonunda bile güçlü bir vortex olunca doğal olarak kış da uzuyor.
EPS Orta vade için de, Uzun vade için de güzel.
Sistem yolda arkadaşlar. sistemin gelip gelmeyeceği konusunda endişe edenler rahat olsun.
7-10 Şubat Arası Etkileneceğiz gibi duruyor. Öncesinde gelen salınımlar güçsüz olur.
Bahsedilen tek bir sistem veya salınım değil.
Şubat başından itibaren iç kesimler sürekli kar alacak soğuk tarafta kalacağız.
Şubat'ın daha kesin olmak gerekirse 7-10'u civarı herhangi bir tarihte İstanbul'da da kar yapacak güçte bir sistem girişi bekliyorum.
Daha sonra dinlenme sürecine girilmesini bekliyorum.
Şubat'ın 3. haftasından itibaren ise (kesinliği tartışılır) stratosferik ısınmaya bağlı kutupta dağılmalar ve Sibirya-Kutup yükseği yardımıyla güçlü soğuklar görebiliriz.
ECMWF ENS Uzun Vade güncellemesine göre Şubatın 8-9'u civarındaki sistemin ardından uzun süre sıcak ve yüksek basınçlı taraftayız. Mart başında yüksek basınç ancak bize uygun pozisyon alıyor.
Ecmwf ENS Haftalık Tahminleri Control'den Enstanteneler.
8-11 Şubat arası sistem vermiş.
:memnunseytan::memnunseytan:
Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır..
Şubat 20 - Mart 15 dönemi çok fena şeyler olabilir.
Son verileri incelediğimde Şubatın özellikle Son haftası - Martın İkinci Yarısına kadar ciddi soğuk ataklar olabilir coğrafyamıza.