- Resmi Gönderi
Son verileri incelediğimde Şubatın özellikle Son haftası - Martın İkinci Yarısına kadar ciddi soğuk ataklar olabilir coğrafyamıza.
Gec geldi geç gitsin usta
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSon verileri incelediğimde Şubatın özellikle Son haftası - Martın İkinci Yarısına kadar ciddi soğuk ataklar olabilir coğrafyamıza.
Gec geldi geç gitsin usta
Sıradaki sistemin tarihi 18-22 Şubat civarı olabilir. İhtimal %60.
Uzun vadede ise bu görüntüleri kovalayın
Sıradaki sistemin tarihi 18-22 Şubat civarı olabilir. İhtimal %60.
Son veriler de sistemin verdiğim aralığın son gününden sonra geleceğini doğrular nitelikte. Böylelikle 22 Şubat'tan sonra uzun (klasik sistem sürelerimize ve soğuk tarafta kalışımıza göre) bir süre boyunca soğuk sektörde olacağız. Peş peşe 2-3 atağın birden fazla siklon üreterek ülkemizi etkileme durumu söz konusu. Bu ihtimal gelip blokaja dönüşen bir sistemden daha olası gibi duruyor. Soğuk koridor açılacak. Ayın 3. haftasındaki anormal ısınma da insanların ağzında "hayra alamet değil" laflarını geveletecektir
Beklediğin Sistem Ne Kadar Gelmezse İkinci asıl Beklediğimiz sistem O Kadar güçlü Olur ki bu Geride bıraktığımız sistem gibi olabilir tekrar bir ULL oluşumu görebilir ve 500 hpa'da -42 ler görme olasılığımız yüksek olur ?
Son uzun vade model güncellemeleri Şubat'ı ufak soğumalarla kapatıyor.
CFS modeline göre ise Mart başı sistem inişi olabilir.
Son uzun vade model güncellemeleri Şubat'ı ufak soğumalarla kapatıyor.
CFS modeline göre ise Mart başı sistem inişi olabilir.
:-D:-D:-D
3 Model Ortalamasının Sinan ın tarihlerine verdikleri basınç dizilimleri. Sistem falan yok diyorlar :D
CAN bundan zevk mi duyuyorsun ben zaten istemiyorum kar yağsın :Dyaşladım artık üşüyorum yaz gelsin deniz keyfi yapayım
Ecmwf ENS Ay sonundaki salınımı da Avrupa'ya yolluyor.
Şubat Sonundaki Sistemden Sonra Mart'ın 12-15'i civarı bir sistem ihtimali daha var.
Dediğim gibi bu sadece ihtimal. Takip edeceğiz.
Şubat sonundaki salınım Ao'nun yeni bir rekor kırmasının ardından (+6 pozitif ao) aniden nötr civarına inmesiyle gelirse çok kuvvetli soğuklar görebiliriz. Bu salınımın yönü Avrupa mı olur biz mi henüz netleşmedi. Umarım biz oluruz