Ne olucaksa 17 Ocakta başlıyor Can abi de o zaman değerlendirme yapıcak
Marmara Bölgesi Yorum Konusu
-
-
Şuan modellerin yeni çıktısına göre konuşmak gerekirse.
Yarın 14 ocak perşembe günü ögleden sonra balkanlar ve trakya dan giriş yapacak soğuk hava girişi vardır.
Akşam üstü ise 20:00-22:00 İzmir, Çanakkale civarı giriş yapması beklenen yağışlı sistem merkezi gece saatlerinde Çanakkale, Tekirdağ, Kırklarelinin bazı kısımları Çorlu, İstanbul Silivri civarı etkili olacak. Gece saatlerinde olacağı için bu bölgelerde kky ve kar yağışları gözlemlencektir.
Yine İstanbulun yüksek kesimleri camlıca, aydos, kayışdağı, alemdağ çekmeköy, Ümraniye gibi yerlerde kky kar ihtimalleri yüksek.
Rüzgarın karayelli yönlü olması her ne kadar yağışlı sistem yer seviyesi sıcaklıklarını etkilesede gece saatleri ve rüzgarın karayel olması nedeniyle bu saydığım ilçelerde ve yüksek kesimlerde kar yağışı başlamış olacak.
Cuma günü İstanbul Anadolu yakası beyaz örtü ile uyanabilir.
Ve bu yağıştan sonra yağışsız deniz etkisi sisteme giriş yapıyoruz.
Gözler radar da olacak.
-
Bursa?
-
Yukarda bahsettiğim yağışlı sistem iç ege iç Anadolu ve ilerleyerek devam edecek cuma sabahı ve cuma günü içinde bir çok illerimiz kara merhaba diyecek.
-
Abi kocaeli nasıl olucak sulu kar direk ne zaman başlar yarın akşam başlarmı abi ve mgm koceliye Cuma Cumartesi kky diyor
-
Bursa?
Bursa da soğuk sıkıntısı oluşabilir ilk soguk dalgası buraya kadar tam ulaşmıyor. Ulaşmıyordan kastım. 850 hpa Max - 4 - 5 degerleri giriş yapıyor. Trakya ve İstanbulun bir bir kısmı ise - 6 - 7 zorluyor.
Bu gelen yağışlı sistem bir tık sıcaklıkları etkileceyeği için kky gözüküyor.
Gece sıcaklık durumlarına göre saf kar alma durumu oluşabilir. Ama gecici bir süre
-
Abi kocaeli nasıl olucak sulu kar direk ne zaman başlar yarın akşam başlarmı abi ve mgm koceliye Cuma Cumartesi kky diyor
Kocaeli de aynı durum da direk kar yağışı zor hatta sizin olduğunuz bölge biraz daha soguklara uzak. Sulu kar kky anca bu durumda akşam ve gece saatlerinde olur
-
Şuan anlık modellere deniz etkisi yağışları beklemekten başka bir çaremiz yoktur. Marmara adına
-
Ama abi kar haritasında bulunduğum bölge çoğu yere göre daha çok kar gösteriyor hele İstanbul’a göre çok güzel ama mgm niye öyle yaptı onu anlamadım yani şimdi benim konumuma saf kar yokmu
-
Ne olucaksa 17 Ocakta başlıyor Can abi de o zaman değerlendirme yapıcak
Hocam Gemlik için MGM kky demiş. Sizin düşünceleriniz nedir?
-
Ama abi kar haritasında bulunduğum bölge çoğu yere göre daha çok kar gösteriyor hele İstanbul’a göre çok güzel ama mgm niye öyle yaptı onu anlamadım yani şimdi benim konumuma saf kar yokmu
Kar haritaları 10 günlüğü baz alıyor. Ben perşembe cuma için yorum yapıyorum. Cuma dan sonra zaten deniz etkisi sisteme giriş yapıyoruz
-
beyoglunda oturuyorum halic tam onumde rakim 0 pazartesi aksamina kadar cimenler tahmininizce kac cm kar alir ve kar ne zaman baslar ne zamana kadar surer
-
Hocam Gemlik için MGM kky demiş. Sizin düşünceleriniz nedir?
KKy ama kar görme ihtimaliniz var hocam
-
- Resmi Gönderi
beyoglunda oturuyorum halic tam onumde rakim 0 pazartesi aksamina kadar cimenler tahmininizce kac cm kar alir ve kar ne zaman baslar ne zamana kadar surer
Perşembe-Cuma havada kar görülür. Pazar-Pazartesi DEK yağışları olacağı için ne zaman başlar ne zaman biter diye cevaplamak mümkün değil. Radar takibi yapılacak. Ben en az araba ve çimlerde örtü oluşmasını bekliyorum bölgede.
-
Perşembe-Cuma havada kar görülür. Pazar-Pazartesi DEK yağışları olacağı için ne zaman başlar ne zaman biter diye cevaplamak mümkün değil. Radar takibi yapılacak. Ben en az araba ve çimlerde örtü oluşmasını bekliyorum bölgede.
anladim hocam karsimdaki halicin deniz etkisi yagislara faydasi olur mu
-