Hayırlısı olsun, geç de olsa gelecek inşallah takip ediyorum iğde ağaçları son yapraklarını döküyor bizim orda kar düşmesi yakındır
takibe devam abi.her sene irili ufakli sistemler aliyoruz ankara olarak.insallah bu senede aliriz diye dusunuyorum.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHayırlısı olsun, geç de olsa gelecek inşallah takip ediyorum iğde ağaçları son yapraklarını döküyor bizim orda kar düşmesi yakındır
takibe devam abi.her sene irili ufakli sistemler aliyoruz ankara olarak.insallah bu senede aliriz diye dusunuyorum.
19u ve 22 24 sistemi gfs oglen guncellemesinde dahada zayifladi.bu soguma silsilesi sayesinde sicakliklar 1er 2 ser azalma trendine giricek.ay sonu sisteminde ise hala belirsizlikler devam ediyor.
ay sonuna hazirlik ilk soguma ayin 19unda sonrasida zaten 21 aralik kis gundonumu geliyor.iyiden iyiye kisa girdigimiz hissedecez artik.
bugun aksam saatlerindeki yagisi birakan kutleler alcak basincin hareket yonunu degistirmesi sebebiyle dogu ve kuzeydogudan giris yapti ayni yondede sehri terketti.simdi yine ayni sekilde kuzeydogudan kutle girisini bekleyecegiz.
Her zaman beklerim yorumlarını gardasim beraber güzel radarlar takip edeceğimiz günler yakındır
The content cannot be displayed because it is no longer available.
hadi insallah gardasim.
iyi yapmışsın gardasim Kendi bolgemizle ilgili anlık durum veya modele göre yorum yapabilirsin ama tahmin yapmak istiyorsan üyelerin şahsi tahminler bloğu dan yapabilirsin burada olmandan memnunun bir iki haftadır tek takiliyodum bende birde Yerguney abi var zamanla kalabaliklasiriz inşallah burada
estagfirullah kardesim sahsi tahmin yapabilecek kadar bilgiye sahip deilim kimseyi bir beklenti icine sokmak istemem.anlik radar takibi ve onumuzdeki bir haftalik tahminleri gun gun model guncellemelerini takip etmeyi seviyorum gozlemlerimi modellerle destekleyip paylasim yapmak isterim.
verilere bakarak tahmin yazisinda bulundum ben her ne kadarda resim paylasmasamda bundan sonra paylasirim.burda daha cok yeniyim.havaya ilgim cok eskilere dayanir ama model bakma yorumlamayi yaklasik bir senedir yapmaya basladim.baktim konu biraz sessiz kalmis konu canlansin angaranin bebeleri olarak senlendirelim buralari istedim.
baskentte yagis yaklasik bir saattir araliksiz devam ediyo.yer yer etkili saganaklar gorulmekte.kutle girisleri bu sefer dogudan oldu.modeller araliklarla yarin sabaha kadar yagis vermekte.
bugun ankarada yagis daha cok aksam saatleri ve geceye kaymis durumda ecmf tahminleri.euro4de merkez icin yine araliklarla yarin sabah saatlerine kadar 3-5 mm arasi yagis bekliyor.
buda benden olsun.aldigimiz son ortulu sistem 19 mart 2020 etimesgut.
hosgeldin ustad Efsane-Semih
barajlarin dolmasinda asil etken kar yagislaridir aslinda.yagmurlar genelde yeralti sularini besler ama daglardaki ve baraj havzalarina yakin bolgelere yagan kar yavas erimesinden dolayi bi anda yer altina alinamaz buda barajlari beslemesini saglar.gorsel guzelligi ve keyfi tabiki bir baska guzel kar yagislarinin.bizim ankara olarak 20 aralik 10 ocak arasindan gecmis yillara bakildiginda baba sistemlerimiz hep vardir.nitekim 6 ocak 2020 en yakin sistemimiz.
Ankaranin tipik özelliği hiç bir model kolay kolay cozemiyor o yüzden ben hep radar takibi yaparım
bugun cokca radar takini yaptik aynen.birbiri ardina gelem giden kutleleri takip ettik.
Anatolia, bereket mahsule da yarar.
kardesim suan o kadar ihtiyaci varki ekili arazilerin 2 ay oldu ekinler ekileli daha yeserme yoktu.insallah simdi biraz yesersin ustunude kar kapatsin tadindan yenmez.hep istenen budur.ama malesef bu durum yillardir olmuyor.
bugun bolgemizin guneyi toroslari asip kopup gelen yuklu kutlelerle muazzam yagislar aldi.konya karaman aksaray bu sistemin kaymagini akdenizden sonra bolgeye yakin olmasi avantajiyla yediler.euro4 disinda cokda ongorulmeyen bu yagislar cokda sık olmayan bir sekilde kutlelerin kuzeye hareketiyle bize kadar geldi ne kadarda zayiflasada fena olmayan yagislar aldik cok sukur.