Hocam sistem kac gün etkili olucak?
şimdilik gözüken soğumasıyla 26sına kadar etkili olacak gibi ardından ufak ısınabiliriz devamı belirsiz
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHocam sistem kac gün etkili olucak?
şimdilik gözüken soğumasıyla 26sına kadar etkili olacak gibi ardından ufak ısınabiliriz devamı belirsiz
Mevsimine göre bayağı sert bir sistemle karşı karşıyayız sıcaklıkları bir hayli aşağıya çekecek. 2000m altına inebilir kar sınırı yukarılara çıkabilen varsa çıksın derim. Bölge baştan aşağıya güzel yağış alacak ama doğu karadeniz için yine afet boyutunda olabilecek yağışlar mevcut bu konuda dikkatli ve tedbirli olunmalı. Onun ötesinde bu sistemi atlattıktan sonra peşine bir sistem ihtimali daha var gibi ama net değil yüksek basıncın ve izlanda absinin alacağı şekil yükseği ne şekle sokacağı önemli onu takip etmemiz lazım pek takip edemiyordum bugün bi bakındım harbi iyi sistem geliyor gibi arkadaşlar.(önümüzdeki sistem için.) Kışlıklar çıkacak gibi 😀
Arkadaşlar yazamıyorum bu ara herkesten özür diliyorum çorumdayım yaklaşık 6 gündür alışmaya çalışıyorum yeni şehir zor oluyor pek vakit ayıramadım umarım birkaç güne rahata erebileceğim.
Cumartesi gününden itibaren artık çorumda olacağım karadenizdeyiz ama yağışın hep diğer illere göre az olduğu illerdeyim 😂 hayırlısı artık çoruma bu sene bol bol kar yağması ümidiyle...
Hatta 14.6 olmuş baya sağlam düşüş var
Poyrazdan dolayı alttaki soğuk su üste çıkıyor bir müddet böyle devam edebilir. Ama geçicidir geçtiğimiz senelerde yine böyle bir durum yaşanmıştı.
😂 kış erken gelsin ya hocam kalın bir şeyler giyesim gelmeye başladı ki eylül güzel geçecek gibi duruyor inşallah 😎
16sından sonra mevsimin ilk en sert sistemiyle karşılaşabiliriz karadeniz olarak bakalım takip edeceğiz.
Batı karadenizde yağışlar bu geceden yarın akşama kadar etkili olacak. Doğu karadenizde ise yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkisini gösterecek ani su baskınları yaşanabilir. 4üne kadar ise en riskli bölge trabzonun doğusu rize ve artvin çevreleri
Bu sistemin yağışları genel olarak batı karadeniz ve doğu karadenize yayılacak. Rüzgar yönünden dolayı kütlelee daha çok giresun civarını ve trabzonun doğusu rize artvini vuracak gibi gözüküyor. Trabzon merkez samsun merkeze göre nispeten daha fazla yağış alabilir. Ama samsun için yağış açısından ilk sistemde pek beklentim yok. Genelde bu tip rüzgarlarda ordununda bir şey alamadığını söyleyebilirim. Bu rüzgar yönü batı karadeniz kıyı illeri için gayet iyi deniz etkili yağışları direkt alabiliyorlar. Batı karadenizde 2sinde başlayacak yağışlar uzun sürmeyecek gibi duruyor 3 ünde bitecek gibi. Doğu karadenizin doğusunda ise durum yine tehlikeli gözüküyor çok kuvvetli yağış uyarısı var kazasız belasız inşallah.
2.sistem adına da bir şey yazmam gerekirse çok daha etkili olabilecek bir potansiyel var. Modellerde durumlar karışık ecmwf sabah güncellemesi çok iyi vermiş 2.sistemi o sistemi takip etmeyi sürdüreceğiz.
Fevzi Burak akşam güncellemesine göre Kardenizde birçok yayla sürpriz yapar gibi
Yapacak yapacak 2500m üstünde kar yağışı olacak gibi duruyor 2800 üstünde örtü olabilir
Eylülün ilk yarısı 2.bir sistemde gelecek yüksek ihtimalle
Son güncellemelere göre 2500m üstünde kar yağışı ihtimali var
Evet ilk ciddi serin atağımız yolda bu dalga 2 dalga şeklinde de olabilir. Yağışlar konusunda bilgilendirme yapacağım. Ama mevsimine göre akşamları üşütecek onu söyleyeyim.
Ecmwf sinyali vermeye başladı diğer modellerde de sistemin bize doğru yönelmesi görülüyor. İlk ciddi atağımızı alacağız eylül ilk hafta inşallah
Evet bölgemizin doğusu uzun süredir yağışların etkisinde ama artık yağışlar sona eriyor sıcak atak etkisine giriyoruz eylülün ilk haftası serin atak ihtimali mevcut takip ediyoruz bakalım.
13 eylülden itibaren çorumda olacağım bu arada çorum kuraklığını kırıp bol yağışlı bir 9 10 ay geçirtir inşallah 😂