Ordu'da yaklaşık 20 dakikadır gökgürültüsü var uzaktan uzaktan ama yavaş yavaş sesler yükselmeye başladı yağış geliyor sanırım
Evet gök gürültüsü yapan kütle biraz batıda genişler mi bakalım güneyden de kütle geliyor orduya
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturOrdu'da yaklaşık 20 dakikadır gökgürültüsü var uzaktan uzaktan ama yavaş yavaş sesler yükselmeye başladı yağış geliyor sanırım
Evet gök gürültüsü yapan kütle biraz batıda genişler mi bakalım güneyden de kütle geliyor orduya
İdare eder cape biraz düşük
Aynen tokatlı kardeşim eren cevaplamış cape biraz düşük diğer veriler iyi bakalım
Samsun merkezde riskli kategoriye dahil oldu rüzgar yönü iyi dün akşamki ecmwf gibi olmayacağı belliydi.
Batı karadenizde yağış miktarları bu kadar yüksek seviye değil düzce tarafları daha çok yağış alacak gibi zonguldak ve bartın 50mm civarı
Son güncellemelerden sonra sistemin yıldızı samsun ordu arası olacak il merkezleri olarak samsun ordu giresun rizede sel ihtimali çok yüksek
Gfs öğle saatleri 2 3 civarı
Batı karadeniz kıyıları sistemi karşılamaya hazır mı? Kazasız belasız aksiyonu bol olması dileğiyle inşallah
Samsun ordu arasında 200mmyi geçen yerler olacaktır. Yarın oluşacak yağışlarda dolu riski var batı karadenizde dolu riski var bu geceden itibaren kuvvetli yağışlae batı karadenizi gün boyu etkileyecek dikkatli olunmalı.
9 13 arası sanmıyorum arda ama 12den sonra oluşumlar olabilir. Yani çıkış saatinde bir ihtimal ama öğleden sonra yağış var
hocam samsunda ne zaman başlar yağış yarın gece mi?
Yarın öğle saatlerinden sonra diye düşünüyorum.
Bu gece saatlerinden sonra kuvvetli yağışın başlamasını bekliyorum. Değerlerde iyi olduğu için dolu ihtimali deniz üzerinde hortum gibi yüksek şimşek yıldırım aktiviteleri görülmesi olası kütlelerin güçlü olacağı aşikâr. 8i öğle saatlerinden sonraya kadar aralıklarla yağış devam edecek gibi duruyor. Su baskınları riski de var.
Sistem son güncellemelerle daha tehlikeli bir hale doğru gidiyor
Şunu da söylemek isterim bana göre bu sistemin en riskli yeri samsun ordu arası(çarşamba terme salıpazarı ünye fatsa perşembe)
Hocam 20 30 mm bizde birşey kaparmıyız
Rahat yakalarsınız gibi duruyor iç kesimlerde çorum amasya tokatında iyi yağış alacağını ve güçlü oraj aktivitelerinin olacağını düşünüyorum
Son Doğu Karadeniz'de görülen sistemde ECMWF yağış olarak nokta atışı yapmıştı. Dikkate almak gerekir
Evet ecmwfnin yaz başarısı yüksek gidiyor son sistemlerin çoğunda başarılı
Evet arkadaşlar birçok olaya gebe olacak bir sistemi karşılamaya hazırlanıyoruz ne yalan söyliyeyim kışın sistem takip ediyormuş gibi hissettim kendimi.
7 ağustos ilk saatlerden itibaren batı karadenizde yağışlar başlayacak ve bu yağışlar zaman zaman etkili kuvvetli yer yer aşırı olabilir. Kararsızlık seviyelerinin yüksek olması lifted indeks değerlerinin -9 civarında olması yüksek yıldırım şimşek aktivitelerine deniz üzerinde hortum ve dolu ihtimali de olduğunu gösteriyor. Yağışın 8i akşam saatlerinde bölgeden çekileceği gözüküyor. Ama ara ara yağışlar devam edebilir.
Orta ve doğu karadenize bakacak olursak öncelikle trabzona değinmek istiyorum yağış açısından çevresine göre yine az yağış alacak gibi duruyor. Trabzonun doğusu rize ve artvin kıyıları ile samsunun doğusu ordu ve giresun çevrelerine ecmwf 400mm yağış veriyor. Durum ciddi gözüküyor.
7si öğle saatlerinden itibaren samsun ordu civarlarında kuvvetli yağışın başlamasını bekliyorum akşam saatlerinde bölgenin doğusunda da kuvvetli yağış olacak. Bu yağışlara kararsızlık seviyesinin yüksek olması ve lifted index değerlerinin -9 civarlarında olmasından dolayı çeşitli olaylar( yüksek yıldırım aktivitesi dolu denizde hortum) gibi eşlik edebilir. Sistemin netleşmeyen kısmı samsun ordu ve giresun civarı duruyor burayla ilgili daha detaylı yorumu yarınki güncellemelerden sonra paylaşacağım.
Tüm bölge genelinde şiddetli hava olaylarına karşı dikkatli olalım sağlıcakla kalın.
Arkadaşlar dışardayım şuan 1 saate tahminimi yazacağım çok acayip şeylere gebe bu sistem sel haberleri kaçınılmaz gözüküyor tehlikeli duruyor çok