Portekize yanaşan derin alçak basıncı azoru itiyor ama orada ki yüksek bulunması işimize gelecek aceleye gerek yok
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
210 da yüksek çemberi oluştu bakalım
-
Asıl sisteme geldik beklediğim bu değildi.Dönüş önemli yüksek set çekerse mor gelecek
-
İsveç norveçten sonra Grönland basınç durumu takip edilmeli
-
Ortalama 1030
-
Zamanı gelir de sistemi cebe atarsak hep beraber sevmem genel de ama cm hesabına gireriz..
-
Sistem en az şuan aldığımız sistem kadar sancılı.Sakin kalın rehavete girmeyin şuan da ki sistem de 20 cm istanbula verdiği halde bile değişecek doğulayacak demiştim gaza gelmeye gerek yok bu sistemin oturmasına daha 156 saat var…
-
Zaten senaryo ortalamasında da sırıtmış oldu
-
Hocam sizce gfs ecmwf ye uyar mı gece güncellemesinde ?
Gfs akşam verileri yanlıştı.1040 mb verdiği yere 6 saatte 980 giremez saçmalık
-
cografyaciburak hocam
Formül çözüldü mü
-
hocam ben mevsimlik tahmin sitelerinin yanilacagini dusunuyorum bu sene. bu kis icin analizleri iyi degildi kis basindan. lakin kasimda bozuldu zaten dedikleri tutmadi. bir cok kiside yanildi o yuzden. zaten pasif bir iskandinav uzerinden yorumladi cogu iklim bilimci lakin iskandinav surekli bir atak halinde. verdikleri kotu senaryo tutmadi kar yagisini cok alamasak bile. cunku degerlendirmeler bu patern uzerine degildi. en az iki potansiyel high system kacirdik. bunlar o analizlerde yoktu.
Geçti o mevsimsel yorumlar bitti.
-
Merak etmeyin veriler norveç isveç civarı hala 1030-1035 ortalama veriyor, gfs şimdilik balon
-
Ao ve nao Harika geldi
-
Avrupa yakası yeşerdi radar da rüzgar istenen kıvama an itibari ile geldi ilerleyen saatler de anadolu yakası ortak olacak..
-
artık istanbul için verdiğim saat geldi. Anlık olarak şartlar tamam radar hareketlenip kar geçişleri esnasında hafif örtü oluşturabilir.