Hava Tahmincisi tarafından yazılan gönderiler

850hpa'da -30 500hpa'da -55 ile önce 2004 bari siklonik kar 2 gün. Ardından konvektif gökgürültülü kar. Sonra sarı tutuncu ekolo tren bant dek hatları. Sonucunda karlar altında kalmış şehir. Helikopterler ile yardım gelmesi, şehrin afet bölgesi ilan edilmesi vs :-D

Herkes tahminini yapmakta özgürdür. Adam sert kış beklemiyor diye eleştiriye tabi tutmak yanlış. Ne yani birilerinin içi içi kıpır kıpır olsun diye yalan yanlış tahmin yapıp çocuk mu eğlendirsin. Tahminci objektif olmalı, ne görüyorsa onu söylemeli.

Tahmin yapılır, eğer tutmamış ise sonradan yapıcı eleştiriler yapılabilir. Yapılan eleştiriler vay anam neden sert kış beklemiyor, kar beklemiyor diye. Böyle saçmalık mı olur.

Bırakın adam, tahminini yapsın, dediklerini okurken zorunuza giden şeyler varsa ise takip etmeyin adamı. Buna rağmen takip ediyorsanız zaten demekki dikkate alıyorsunuzdur zaten.

Sarp Özdoğan sistemin kuvvetini uzun vadeden kestirmeyi nasıl yapıyorsun. Uzun vadeden ancak bir sistemin olduğu teepit edilir ama gücü belli olmaz ki. Onu sayısal modellerden takip ederek kestirebiliriz. Yani 3-5 gün kala ancak tespit edilir efsane mi değil mi diye. Sen şimdiden net konuşmuşsun tebrikler :) Bahsettiğin tarih 20 Aralığa kadar olan kısım ise okey orası belli artık. Aralık 25 sonrası ise sistemin kuvveti belli değil.

Sarp çok kesin konuşuyorsun, bu sene araya sağlam bir sistem sıkışır. Veriler öyle kötü görünmüyor dediğin gibi. Mevsimsel tahminlerde detayı kestiremeyiz. Mevsim normali üzeri sıcaklık altı yağış verir tahminler ama araya bir sistem sıkışır, o kışı unutulmazlar arasına sokar.

Mart ayı için bir şey diyemem. Aralık ayı ve Ocak ilk 10 günü şanslı tarafta kalma ihtimalimiz yüksek. Lakin özellikle Aralık ayını soğuk bekliyorum..

Moral bozmak, insanları galeyana getirmek gibi bir niyetim amacım yok. Lakin geçen seneki kar yağışlarını mumla arayacağız gibi. Umarım sert bir sistemle önümüzdeki kış hatırlanmaya değer olur. Hepsini konuşacağız.

Anladığım kadarıyla senin beklentin, 2013-2014 sezonuna benzer bir kış.

Mart ayı belirsiz olduğu için mi öyle diyorsun. Yani kafanda şekillenmedi mi, soğukta olabilir, ilikta diye yoksa uzun vade diye mi bir şey göremiyorsun şimdiden.

Sarp Özdoğan , kardeşim ben sana mobing yapmıyorum, alakası yok. Tahminlerini beğeniyorum, onda da sıkıntı yok. Tahmininde değişir, yine sıkıntı yok. Netice de Ağustos ayından bu yana 2.5 ay geçmiş.

Ama durumu kabullenmeyen sensin. Ağustos 22'sinde kışı(mız) adına olumsuz bir durum gözükmüyor demişsin. Sen bu lafı dersen buradakiler 2022 kışının kar kış adına olumlu göründüğünü anlar. Sonrada dedin ki kış iyi görünmüyor. Yani değişti tahmininin. Sen bu değişimi kabullenmiyorsun, ben öyle demedim demeye getiriyorsun. Dersin ki evet o zaman olumluydu sonra ters gitti, düz gitti çamura battı değişti, bir şey demem sana.

Ben senin kendini daha çok gelistirmen adına yapıcı eleştiri yapıyorum. Sen bana diyorsun ki nokta atışı tahmin 3 ay önceden nasıl yapayım ? Zaten yapamazsın onu biliyoruz. Sen genel tahmin yapmışsın ne yazdığını da bilmiyorsun galiba.

Tahminlerinde daha açık yazarsan, lastikli sözcükler söylemezsen, daha anlaşılır olabilirsin.

Sarp Özdoğan şimdilik kışımız için demişsin. Buradan bizim ülkemiz anlaşılır. Bize ne Avrupa'dan. Kelimeleri net söylemen lazım o halde. Bu sene kar yağacak diyeyim, eğer Balkanlara yağarsa da haklı çıkarım İstanbul'a yagsada, oyle tahmin mi olur. Dar alan da değil kaldiki Doğu Avrupa dersen zaten Türkiye'de şanslı konuma girer. Ama sen genel olarak sadece Avrupa dersen iş karışır.