Evet şu an itibariyle kar atıştırmaya başladı ince ince. Biraz sulu kar gibi
Poyraz tarafından yazılan gönderiler
-
-
A5BD9974-9709-47B4-9BEA-6E86596CDB70.jpeg
İlçemde sıcaklık iki saattir aynı. Hatta 4,0 olmuştu yine 4,2 oldu. Saat 12 en geç 1’e bilemediniz 1.30’a kadar beklerim eğer düşmezse yatar uyurum.
-
Bursa şu an için sıcaklıklarda yüksek. İstanbul’da kar galiba direkt kar olarak başladı ama Bursa için direkt kar biraz zor gibi. Bakalım
-
Ömer hocam çok soru soruyorum kusura bakmayın ama son bir şey daha sorucam bu dewpoint değeri 0.0 ve altında olduğunda yağış kesin kar olarak düşer anlamına mı gelir
-
Izlanda hocam bağıl nem denilen normal mesela MGM’de gördüğümüz yazan nem oranı mı oluyor?
-
Gerek var anlamında sormadım o veriye bakılan yer neresi bilmediğimden soruyorum
-
Dewpointe nereden bakıyorsunuz?
-
İnşallah dediğiniz gibi olur Ömer
-
İçimde hem bir umut var hem de bir tedirginlik. Sanki 16-17 Ocak sisteminden daha az kalacak gibi bir his var içimde sebebi ise yağış değil sıcaklık. İnşallah bu his yalnızca bir kuruntudur.
-
Bursa’ya da yarın için 4 derece vermiş
-
Kim ne derse desin hangi model hangi harita neyi gösterirse göstersin sonuçta her şey olacağına varır. Nasipte varsa yel getirir, sel getirir ama nasipte yoksa yel götürür, sel götürür. Efsane olacağı varsa zaten hiçbir şey engel olamaz ama olacağı yoksa kendimizi de hasta etsek yine de olmaz. Hani bu sözlerim belki çok kaderci bir kişiye aitmiş gibi görülebilir ama kaderci anlayışa sahip biri değilim. Ama elimizde olmayan müdahale edemediğimiz şeyler var bu hayatta. Meteoroloji de böyle bir şey bu noktada yapacak bir şey yok.
-
ECMWF total kar haritasına baktım. Kar haritası çok değişken bir parametre. Sabahtan akşama akşamdan sabaha radikal şekilde değişebiliyor. Ondan dolayı yağışı yaşayarak göreceğiz. Sağlık olsun.
-
Bu arada ECMWF’nin kar haritası henüz paylaşılmadı değil mi
-
Zaten uzun vade tahmini artık eskisi gibi değil. Modellerde eskisi gibi değil. Yani kısa vadede bile işte buyrun nasıl değişimler görüyoruz. Onun için yok 18’inden sonrası ne olur, yok 20’sinden sonrası ne olur gibi konulara hiç takılmıyorum. Bu sistemi yaşarken Çarşamba günü mesela ikinci bir sistemle birleşmeyeceğini bilebilir miyiz. Ya da iki gün sonra yepyeni bir siklon daha patlayıp hiç beklenmedik bir anda farklı görüntüler olmayacağını bilebilir miyiz. Herkes böyle düşünsün. Şu andan itibaren ucu açık bir süreç. Ne olacağı ne göstereceği belli olmaz. Unutmayın bu sistemde bir aralar gözüküp sonra kaybolmuştu hem de baya da gözükmedi sonra birden gözüktü. Onun için öncelikle önümüzde duranı değerlendirip diğer durumları da yakından takip edelim. Ama çok fazla beklentiye girerek değil. Asgari beklenti olsun. Sonra işte böyle oluyoruz
-
ECMWF’nin sonunda da umut var bu arada. Bir şeyler hazırlıyor gibi bitmiş.