Poyraz tarafından yazılan gönderiler

Kim ne derse desin hangi model hangi harita neyi gösterirse göstersin sonuçta her şey olacağına varır. Nasipte varsa yel getirir, sel getirir ama nasipte yoksa yel götürür, sel götürür. Efsane olacağı varsa zaten hiçbir şey engel olamaz ama olacağı yoksa kendimizi de hasta etsek yine de olmaz. Hani bu sözlerim belki çok kaderci bir kişiye aitmiş gibi görülebilir ama kaderci anlayışa sahip biri değilim. Ama elimizde olmayan müdahale edemediğimiz şeyler var bu hayatta. Meteoroloji de böyle bir şey bu noktada yapacak bir şey yok.

Zaten uzun vade tahmini artık eskisi gibi değil. Modellerde eskisi gibi değil. Yani kısa vadede bile işte buyrun nasıl değişimler görüyoruz. Onun için yok 18’inden sonrası ne olur, yok 20’sinden sonrası ne olur gibi konulara hiç takılmıyorum. Bu sistemi yaşarken Çarşamba günü mesela ikinci bir sistemle birleşmeyeceğini bilebilir miyiz. Ya da iki gün sonra yepyeni bir siklon daha patlayıp hiç beklenmedik bir anda farklı görüntüler olmayacağını bilebilir miyiz. Herkes böyle düşünsün. Şu andan itibaren ucu açık bir süreç. Ne olacağı ne göstereceği belli olmaz. Unutmayın bu sistemde bir aralar gözüküp sonra kaybolmuştu hem de baya da gözükmedi sonra birden gözüktü. Onun için öncelikle önümüzde duranı değerlendirip diğer durumları da yakından takip edelim. Ama çok fazla beklentiye girerek değil. Asgari beklenti olsun. Sonra işte böyle oluyoruz

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Senelerdir böyle bir tablo göremedik. Şimdi önümüzde duruyor. İnşallah artık bozulma olmaz. Dün akşam genel olarak moraller biraz düştü 3. siklonu yok ettikleri için ama telefondaki hava durumu hiç değişmedi 9 gün kar veriyor. Sadece önümüzdeki hafta cumartesiden itibaren sıcaklığı biraz artırmış. Ne diyim umarım bu 9 günlük kar görüntüsü hiç değişmeden gelebilir.

Aklıma ne geldi biliyor musunuz. Şöyle bir şey hayal ettim internet yok, modeller yok, yalnızca televizyonlarda üç günlük sıradan tahminleri görüyoruz. Bunu bir hayal edin. 87 yılındaymışız gibi. O zaman neyle karşılaşacağımızı bilemeyeceğimiz için kar sürpriz olmuş olurdu ve belki de onun heyecanı ve mutluluğu daha farklı olurdu. Ama şimdi günde kaç defa her şeyi takip edebiliyoruz ve en olumluyu da görüyoruz sonra o en olumlu biraz olumsuz olduğu zaman mutsuz oluyoruz. Yani bahsettiğim zamanlarda olduğumuzu düşünsek belki daha çok mutlu olucaz. Demek istediğim şu ki aslında 20 cm kar iyi bir kardır. Ama biz modellerde örnek olarak söylüyorum 60 gördük diyelim, 70 gördük diyelim sonra da son gün 25’e düştü diyelim. Mutsuz olmuş oluyoruz. Ama hiç o rakamları görmeseydik direk hep 25’i gösterseydi bu sefer o 25’e sevinecektik. Yani demem o ki olay psikolojik. Modellerin bizim beklentilerimizi besleyip sonra da mamayı kesmesi gibi. Mızmızlanıyoruz sonra. Kimseye kızmıyorum çünkü ben de bazen duygularıma yenik düşüyorum

Sistem yaşanırken bile değişimler olabilir. Artık eskisi gibi son 72 saat kala her şey net kesin şöyle olacak denilemiyor bunu her güncellemede görüyoruz. Yani kısa vade de olsa değişebiliyor. Genel durum iyi memnun olmak lazım ama daha iyisi olabilir mi evet olabilir. Dediğim gibi artık sistemi yaşamaya başlamaya 24 saat kalmış olmasına rağmen yarın sabahki kar haritası şu olur diyemiyoruz. En azından ben kendi adıma diyemiyorum. Ama sonuçta birçok yer az veya çok kar alacak. Kimi yerler belki rekora yürüyecek bilemeyiz. Ama dediğim gibi bu akşamki modeller ışığında söylüyorum daha iyisi olabilir. Yanlış anlaşılmasın şükür ediyorum ben. Ama daha fazlası da teknik olarak mümkündü. Ya da mümkün