Poyraz tarafından yazılan gönderiler

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Senelerdir böyle bir tablo göremedik. Şimdi önümüzde duruyor. İnşallah artık bozulma olmaz. Dün akşam genel olarak moraller biraz düştü 3. siklonu yok ettikleri için ama telefondaki hava durumu hiç değişmedi 9 gün kar veriyor. Sadece önümüzdeki hafta cumartesiden itibaren sıcaklığı biraz artırmış. Ne diyim umarım bu 9 günlük kar görüntüsü hiç değişmeden gelebilir.

Aklıma ne geldi biliyor musunuz. Şöyle bir şey hayal ettim internet yok, modeller yok, yalnızca televizyonlarda üç günlük sıradan tahminleri görüyoruz. Bunu bir hayal edin. 87 yılındaymışız gibi. O zaman neyle karşılaşacağımızı bilemeyeceğimiz için kar sürpriz olmuş olurdu ve belki de onun heyecanı ve mutluluğu daha farklı olurdu. Ama şimdi günde kaç defa her şeyi takip edebiliyoruz ve en olumluyu da görüyoruz sonra o en olumlu biraz olumsuz olduğu zaman mutsuz oluyoruz. Yani bahsettiğim zamanlarda olduğumuzu düşünsek belki daha çok mutlu olucaz. Demek istediğim şu ki aslında 20 cm kar iyi bir kardır. Ama biz modellerde örnek olarak söylüyorum 60 gördük diyelim, 70 gördük diyelim sonra da son gün 25’e düştü diyelim. Mutsuz olmuş oluyoruz. Ama hiç o rakamları görmeseydik direk hep 25’i gösterseydi bu sefer o 25’e sevinecektik. Yani demem o ki olay psikolojik. Modellerin bizim beklentilerimizi besleyip sonra da mamayı kesmesi gibi. Mızmızlanıyoruz sonra. Kimseye kızmıyorum çünkü ben de bazen duygularıma yenik düşüyorum

Sistem yaşanırken bile değişimler olabilir. Artık eskisi gibi son 72 saat kala her şey net kesin şöyle olacak denilemiyor bunu her güncellemede görüyoruz. Yani kısa vade de olsa değişebiliyor. Genel durum iyi memnun olmak lazım ama daha iyisi olabilir mi evet olabilir. Dediğim gibi artık sistemi yaşamaya başlamaya 24 saat kalmış olmasına rağmen yarın sabahki kar haritası şu olur diyemiyoruz. En azından ben kendi adıma diyemiyorum. Ama sonuçta birçok yer az veya çok kar alacak. Kimi yerler belki rekora yürüyecek bilemeyiz. Ama dediğim gibi bu akşamki modeller ışığında söylüyorum daha iyisi olabilir. Yanlış anlaşılmasın şükür ediyorum ben. Ama daha fazlası da teknik olarak mümkündü. Ya da mümkün

Yalnız MGM baya ihtiyatlı hareket ediyor bu sistemde benim gördüğüm. Genelde temkinli yaklaşırlar orası doğru ama bu sistemde ekstra temkinli yaklaşıyorlar gibime geliyor. Ama bence onlarda potansiyelin farkındalar gün gün gidecekler uyarı ve detaylarda diye düşünüyorum. Haklılar elbette

Şahsen ben de turuncu uyarıyı kesin bekliyorum çünkü geçen 16-17 Ocak sisteminde de turuncu uyarı vermişlerdi. Bence bu garanti turuncu uyarı hatta kırmızı bile olabilir. Ama şunu söyliyim kırmızı uyarıyı daha önce görmedim olursa biraz ürkerim açıkçası

Kesinlikle katılıyorum. Gerilmeye tartışmaya hiç gerek yok. Üzmeye de üzülmeye de gerek yok. Önemli bir sistemin artık arefesindeyiz. Ve ana modeller soğuk ve yağış konusunda bazen bazılarımızı bir miktar geriyor olabilir kabul ediyorum. Herkesin de kendine göre haklılığı vardır. Ama gerçekten yorulduk özellikle zihin olarak. Bu durum bazen sözlerimize de yansıyabiliyor ama hiçbirimiz nezaket ortamının bozulmasına sebep olmadan hareket etmeliyiz. Bence bu saatten sonra çok da takmayın artık şöyle mi gösterecek böyle mi gösterecek diye. Sistem ana hatlarıyla belli artık ve görüntü gerçekten güzel. Olumlu bakalım. Gelenin farkında olalım. Kıymet bilelim. Arkadaşlar belki de bundan bir 10 gün sonra bir efsaneyi geride bırakmış olacağız ülke geneli için. Emin olun hepsini yaşayacağız ve bitecek. Hatırası kalacak. Olmazsa da yine üzülmeyin dünyanın sonu değil. Birbirimizi kırmadan saygıyla devam edelim ve bence de biraz ara verip dinlenmeye beklemeye geçelim artık

Modellere bakıp kim cm hesabı yaparsa bu işten zerre kadar anlamıyor demektir nokta. Modeller deki kestiremez onlar sadece görüneni aktarır konvektif karlar yani dekleri ancak sınırlı alan modelleri görece olarak tespit eder.

Yani hocam gördüklerinizin üzerine koyun diyorsunuz doğru anlamışımdır umarım B)