420 PPM i geçöiş.
SameT. tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ben yatar tavuk gibiyim saat 10 da uykum geliyor .1999 depremınde samsunda köydeydik o geldi aklıma depremden 1 gün yada 2 3 gün önce dışarda oynarken güneş tutulması olmuştu tavuklar kümese girmişti baya karardıydı hava . sonrası malum
Samsunda deprem hiç olmadı Bursaya döndük millet dışarda sermişler döşekleri sokaklarda yatıyorlar bizde 2-3 gün dışarda yatmıştık. babam hep evde yattıydı
sokaklar dapdar zaten yatsan ne farkedecek mantık işte.
toplu açılan çukurlara cesetleri kıyafetiyle beraber üst üste gömüyorlardı kasayı deviriyor kepçe kapatıyor sonra sıaryla başladılar falan gömmeye aklıma kazınmış... Ozamanlar RTÜK yok herhalde . o görüntüleri dahi gösteriyordu . Bilinçaltına işledi işte çıkmıyor
Babam japonyadan 70 bin adett hazır kefen geldi diyordu . ölenleri hesap edin AYlarca süren ceset kokuları falan Sonra de düzce depremı oldu sonrasında o olaydan sonra sanırım Düzce şehir oldu tam bilemiyorum .
yıldönümü geliyor depremin Ölenleri Allah rahmet eylesin
-
Samsun
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Bir Rezalet Paylaşıyorum..Veriler İSTANBUL ATATÜRK Havalimanıdır.
Başlıkta farklı periyodlardan 5'er senelik örneklerle, hangi sene ne kadar sıcak gece yaşanmış onu göreceğiz.
*Tropikal Gece: Minimum sıcaklığın +20 ve üzerinde olduğu geceler.
* 80'li yıllardan bu yana İstanbul'da sıcak gecelerin oranında sıra dışı bir artış söz konusu. Küresel ısınma, şehirleşme, kalabalık, ısı adası sayısız parametre bunu etkiliyor. Sıcak geceler insanın yaşam kalitesini düşürüp, sağlık açısından çeşitli olumsuzlukları tetikliyor. Bu gidişatı New York, Şangay, Tokyo gibi nemli iklime sahip, metropol olan diğer dünya şehirlerinde de görüyoruz.
* 1984 yılında AHL'de sadece 7 kez, minimum sıcaklık +20 ve üzerini kaydetmiş. 4'ü Eylül, 3'ü Temmuz ayına ait. Yaz o kadar ferah geçmiş ki, Haziran ve Ağustos aylarında minimum sıcaklık hiç 20 dereyi görememiş. Şu anki süreçte ise 20'nin altını görmesi istisnai hale geldi.
( Sürecin ortalaması 85)
2021: 71
2020: 86
2019: 88
2018: 99
2017: 81
( Sürecin ortalaması 65.2)
2007: 84
2006: 67
2005: 63
2004: 49
2003: 63
( Sürecin ortalaması 45.8)
1997: 38
1996: 39
1995: 54
1994: 67
1993: 31
( Sürecin ortalaması 19)
1985: 17
1984: 7
1983: 20
1982: 13
1981: 38
-
Samsuna cididi yağış en son 26 haziranda yağmış yani yaklaşık 50 gündür yağış yok .Ağustosuda böyle kapatacaz gibi duruyor 15 inden sonra türkiye geneli ay sonuna kadar yağışsız bir döneme giriyor ( doğu karadeniz hariç )
eylüle kadar samsuna ekmek yok . totelde temmuz ve ağustosuda çok kurak geçirmiş olacak
Temmuz
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ağustos
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ağrı istasyonu 1 yıla yakındır arızalıydı .Tekrar aktif hale geldi sonunda . Eskiden Hamur ilçesini baz alıyordu Nihayet .
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. AĞRI önümüzdeki 5 gün
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Buda AĞRı dağı 5137 rakım sıcaklıkları Buzulları yok edici sıcakları yaşamaya kendini hazır hissediyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Demeye kalmadı buzuldan yemeye başlamış bile .
Fotoğraf 4 Ağustos Ağrı dağı fotoların hepsi 4 ağustos tarihine ait.
-
Aklım almıyor yahu bir dünya 10 yıl arayla bu kadar nasıl ısınabilir diyorum Anlamıyorum. Bu kadar ısınazmassın ya sadece 10 sene de ne yaşadın abi 50 sene sonra ne olacak bu dünya yaşanmaz. durulmaz ısınma hızıda artacak gerçekten şaşırıyorum
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. işin kötü tarafı 1991- 2020 yi baz almamıza rağmen hala mevsim normallerinin üstünde gidiyoruz bazı yerlerde. yani ACİL olarak birşeyler yapılmalı bence. çok acil 50 sene sonra nolcak bunun sonu ben kestiremiyorum şahsen .
-
İçimiz serinlesin biraz Efsane 90 lı yıllar dan bir temmuz ayı 1992 istanbul temmuz
Raydan çıkan sadece malum medya değil..Top yekün raydan çıktık Samet.
Kişileri de forumda övgü veya yergi anlamında kullanmamaya özen gösterelim.
Atmışsın mesajını,paylaşım için tteşekkürler.
Yine de bende yazayım isim vermeden
Ocak gelmeden kış bitti,kar yok diyen de kendisiydi.
Sonra ise sistemde "şuraya bu kadar,yok oraya bilmem ne kadar yağacak"diye videoları cekende kendisi.
Amatör tahmincilerin Eren kısmet sistemi adını verdikleri sistem de cuk oturdu.
Medya amatör tahmincilerin reklamını bir kaç gün kullanınca göze battı amatör hava sevdalıları.
Biz işimize bakalım, başkaları ne der,ne demez takılmamak lazım.
Hava işi hep aldatmaya veya aldanmaya müsait bir ortamdır her zaman.
iyimiş abi .
Valla güldüm okurken bi anda beklemediğim bir açıklama gelince abi mustada abi verdi ayarı
ama haksız sayılmassın abi neyse artık yapacak birşey yok.
-
Bünyamin Sürmeli sosyal medyayla ilgili veryansın etmiş Açmış ağzını yummuş gözünü Dünkü yağmayan yağmurun yağmuru abarttığı yerler hakkında sosyal medyada . herkes tahminci, doktor ,pskolog sosyolog. olmuş diyor bu alanda REİS Reiz. Reyis Benim diyor tabikide öyle demiyor .fakat çok haklı
İşin iyice cılkı atmış durumda Sosyal medya ücretli olmalı bu tür amatör tahminciler için bir takım yöntemler geliştirilip önüne geçilmeli her kafadan farklı ses çıkıyor haliyle ister istemez bilgi kirliliğide oluşuyor yani özetle Twıtter raydan çıkmış nereye gidiyor belli değil.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
bu görselde benim ayak parmağım tam olarak yok . özellikle baktım . şudur diyemiyorum Tam anlamıyla yansıtamıyor . en yakın olanı söyleyeyim.
en yakın olan 2 ve 3 numaralar
benim baş parmak ve 2. parmak hemen hemen eşit 2 .parmak baş parmaktan 1 -2 milim kadar uzun gibi
2. görselde baş ve 2 parmak eşit boyda gösterilmiş 3 . parmakta eşit gibi. benim 3 . parmak eşit değil. buda uyuşmadı.
3. görselde 2 .parmak baş parmaktan ciddi uzun gösterilmiş benimki çok az uzun 1-2 milim kadar buda tam olarak uyuşmuyor.
zaten diğer görseller hiç ilgisi yok
SONUÇ . en yakın olrak bakarsak 3 numaradaki görsel diyorum.
-
Edinilen bilgiye göre, İzmir'de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'dan alının bilgiye göre Kusadasi Korfezi Menderes İzmir'de 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
-
ben bu cümleye pek katılamıyorum neden dersen Değişen iklimin ısınmanın vs bu tür faktörlerin hava olaylarında pay sahibi oalbilirler tutma olasıklıklarını düşürebilir yanılmalar olabilir fakat
iş öyle boyuta geldiki AFAD ına kadar alarm verildi tedbır alınması için. İSTANBUL uyarıldı sonuç koca bir 0.
tahminler tutmayabilir olabilir adı üstünde hava durumu tahminidir. geçen aylarda buna benzer bir durum olmuştu diye hatırlıyorum . yani durum sıklaşıyor kendini tekrar ediyor gibi
ben şunu söylüyorum Bir kurum insanlara güven vermelidir . bir kaç defa aynı durum tekrara ederse sebebı her ne olursa olsun ki insanlar buna bakmaz bakmayacaktırda insanlar MGM ye olan inancını güvenini kaybedebilir .
-
Açık alanda çalışan kişilerin duygularını tahmin edebiliyorum dün herkese uyarı geçmişti telefondan AFAD bizim mahalledeki dükkanda konuşuyorlardı yarın sel geliyor teslimat yapılmaz diye 😂
:
kışında yaşanmıştı bu durum 2006 yada 2007 de İstanbula kar geliyor denmişti MGM tarafından . bütün kar makinaları hazır hale getirilmişti .teyakkuz halinde istanbul yağışlı sistem geldi ama hiç kar yağmadan gitti yağmur yağmıştı hadi yazın tahmin tutmadı kışın nasıl yanıldılar sıcaklık anlamında onu hala anlayamadım .
6 7 derecelerde gitti hava şakır şakır yağmurla sistemi yolcu etmiştik. ama yağmur iyiyağmıştı .
internetten bakıcam bulursam atarım
Bundan daha beter bir Fiyaskoydu o yaşanılan durum . Belki sitede hatırlayanalar olabilir 2006 2007 seneleri
-
Önceki Ağustos'ta ki gibi tahminler patladi
öyle bu işler
öncelerdende olmuştu bu durum haziranmı temmuzmu .. . ama bu sefer çok fena çuvalladılar afad falanda uyarı yapmış yer yer 75 kg yağış vermişti..
Tam Bir Fiyasko.