Mgm'nin samsuna verdiği 20 cm örtü uyarısını ben ciddiye almıyorum kuzeybatı rüzgarıyla oluşan deklerin merkeze bu kadar vuracağını sanmıyorum çukur bir şehir samsun bafra ovasıyla çarşamba ovasının arasında kaldık ve ne yazıkki yıllar geçtikçe bu çukurlaşma daha da artmaktadır.bize yıldız lazım...
Cerkes55 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sürmeneyi sorayım 😅
Sana vuran deklerin haddi hesabı olmaz doğu karadeniz boşuna sormasın 😃
-
Giresun merkez 100 rakımdayım sizce örtü oluşurmu
Olur yalnız mgm'nin yaptığı 15-20 cm olarak ben birikim beklemiyorum.
-
Hocam 24ünden sonra ben kırım bekliyorum siz?
O tarihlerde bölgesel rüzgarlarda ufakta olsa bir düşüş söz konusu bunun etkisini büyük ihtimal görebiliriz.
-
Arkadaşlar değerlendirme yapacaktım ancak gündüz yaptığım değerlendirme ile aynıdır.çok detaya girmeye gerek duymadım inceledikten sonra. sadece ayın 18-20 arası bana çok iyi geliyor.şimdi merak ettiğiniz bölgeyi sorabilirsiniz.
-
Cerkes55 hocam son değerlendirmeni yapsan sisteme sabah giriş yapıyoruz
Saat 12 den sonra yapacağım.
-
Cerkes55 hocam Bolu'da örtü oluşturacak kuvvette bi kar olur mu yarın veya öbür gün ? Yani beklentiye girmeye değer mi daha doğrusu ?
Çok beklentiye girmeyin derim.18 ocak daha mantıklı
-
Haftasonu yaşanacak sistemde deklerin iç kesimleri de etkilemesi muhtemel. Her zaman olduğundan daha da güneye inebilir karadenizden gelen kütleler iç kesimde yaşayanlar amasya tokat çorum gibi kıyı illerin iç kesimdeki ilçeleri de radar takibi yapmalılar
Zannetmem rüzgar kuzeybatı esecek paralel bir şekilde çarşamba ovasından ünyeye doğru ilerler deklerin çapının o kadar büyük olacağını düşünmüyorum şahsen
-
Bu arada 18'indeki sistem daha kaliteli hem 500 hpa -38 de hem 850 hpa -10'da çok güzel bir sistem yaşayacak karadeniz.
-
Cerkes55 hocam grapuelin üstüne saf kar tutma olasılığı varmıdır?
Saf kar sadece 400 mt üstüne çok yoğun yağar kıyılara saf kar belki oda gece olabilir.
-
Hocam Atakum 200rakim örtü olabilir mi?
Olur
-
Hocam MGM Vezirköprüye yoğun kar vermiş ihtimal varmı sizce
Siklon yağışlarıyla var kıyılara yoğun kar demesinin sebebi ise deklerden dolayı ama mgm'nin 2 gün yoğun kar vermesinin tek sebebi 500 hpa soğugunun güçlü olması graupel yağacaktır.
-
Sevmedim. -16 lar -12'ye -12'ler -10'a ordan da payımıza -8 lere kadar düşen sistemler oluyor.
-
Benim konumum hâlâ aynı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Tekkeköy merkeze göre şanslı
-
Genel Tahmin;
Batı karadeniz bölgesinde kıyı kesimler sistemin ilk giriş saatiyle birlikte önce yağmur ardından kky ve kar şeklinde 6-8 saatlik yoğun kar yağışları görebilirler. nitekim sistem hızlıca doğuya gittiğinden dolayı batı karadeniz bölgesi tam istediğini alamasada örtü göreceğini düşünüyorum.
Buna iç kesimlerdeki şehirlerde dahil.
Orta karadeniz bölgesinde ise en şanslı yer Sinop, bafra ve samsunun doğu ilçeleri olacaktır rüzgar yönü kuzeybatıdan eseceği için bafradan neredeyse ünyeye kadar bir bant oluşumu gerçekleşebilir.samsun merkez yine bildiğimiz terraneleri çalacak..iç kesimlere ise DEK yağışlar varamayacak siklonik yağışla ne alabilirlerse kendileri için kâr olacak.yüksek kesimler iyi bir örtü alacaktır.Samsun için örtü olursa süpriz olur karayel ile birlikte bazı sistemlerde de örtü almışlığı vardır.
Doğu karadeniz bölgesinde ise ordudan başlayıp gürcistan sınırına kadar kıyılar örtü alacaktır.yağışlar ara ara yoğun yağabilir orda da rüzgarı yakalan şehir ekmeğini yer diyelim.şehir şehir söylemeye gerek yok tüm doğu karadeniz kardan nasibini alacaktır ancak sistemin en şanslı bölgesi Of-Artvin arası olabilir rüzgar yönü tam o bölgelik dekler vurdukça vuracak bekleyelim ve görelim