Bence hiç böyle bir şey gelmeyecek orası ayrı muallak. Model saçmaladı -8 en fazla
Cerkes55 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Karadeniz Bölgesinde Bazı İlerin Anlık Sıcaklık durumu;
Bolu: -1.2
Zonguldak: 2.2
Karabük: 3.6
Sinop: 4.1
Samsun: 3.6
Ordu: 7.7
Giresun: 8.0
Trabzon: 10.9
Rize: 11.0
Artvin: 11.4
MGM verileri Baz Alınmıştır.
-
Samsun il geneli nisan ayında almadığı yağmuru bugün aldı neredeyse 23 mm oldu.
Soğuk yağmur çakışmadı, sonuç yağmur olarak düştü...
-
Karadeniz için gfs'ye göre şuan ki sistem 850 hpa'da -9/-10 a çıktı
500 hpa'da -30'a çekilme oldu.
Ayın 16'sında
850 hpa -8
500 hpa -35
Denklem kurulamıyor dolar,Euro paritesi gibi 😃
-
Karadeniz Kıyı illerinin yüksek kesimleri +400'den itibaren kar yağışına kavuştu sanırım hayırlı olsun yüksek kesimlerin kar birikimi +10 cm olacaktır.
-
dewpoint 2 derece kac olmasi lazim ?
-1.5 civarı yeterli
-
Vortexin bölünmesi zaten gözükmüyor ancak bir darbe alacağı belli bu darbe yer değiştime olarakta olabilir şubatta ocak sonu koşullar daha iyi gibi
-8 takip edeceğime ocak sonuna kadar hiç bişe takip etmem kendimide strese sokmam size de tavsiye ederim. Coğrafya yapısı olarak kıyılara gelen -8 hiç bir amaç göstermez.sadece doğu anadolu ve iç kesimler her zaman ekmek yer.15 gün daha bekleyeceğiz
-
GFS takip etmeyi sevmiyorum açıkcası ecmwf daha tutarlı geliyor bana yakın vadeye gelene kadar sevinmem zaten
ECMWF'de farketmiyor anlatmak istediğim konu bölgesel rüzgar aktivitesi yüksek seviyede esiyor. Vortex bölünmesinide kimse beklemesin bu seviyede.bölgesel rüzgarların düşmesi lazım ki o zaman konuşuruz sistemleri
-
Ayın 16'sında görünen sistem kafkaslara gider.Ayın 19'unda görünen sistem -8 ile sınırlı kalır.Parametreler tutmuyor GFS'de Böyle bir sistem olamaz... fazla umutlanmayın Bölgesel rüzgarlar Bizim coğrafyamıza uygun esmiyor Ve bize sistemleride getiren bölgesel rüzgarların düşüşüdür. şuan yüksek ne yazıkki
-
Bol bol yağmura devam...
-
MGM her şeye temkinli yaklaşmıyor ECMWF modelini baz alarak tahminlerini yaptıkları için ve ortada bir ULL olduğu için her şey gayet normal ilerliyor.
Açıkcası şunu söylemek isterim ki ben şahsen böyle bir sistem beklemiyordum -16 olarak görünen bu ULL şu an -9 bandına kadar geriledi.örtü olarak zora giren tek il bana göre şu an Samsun ve Sinoptur Gerisi bir şekilde örtü alır.Yağış ile soğuk' un çakışmaması sebebiyle tüm yağış yağmur olarak düştü toprağa.yüksek kesimleri ve iç kesimleri tenzih ediyorum...
-
Bugün akşam saatlerinden itibaren samsun il geneli ile giresun il geneli arasında kuvvetli yağmur görülebilir bu yağışlar ilerleyen saatlerde samsun'da yükseklere kar merkeze kky olarak düşecektir.
-
Günaydın Arkadaşlar.
-
ULL sistemi ülkeye edirne'den giriş yaptı.Karadeniz bölgesi için yarın sabah ECMWF güncellemesi önem kazandı.sonrasında ise radar takibi vs gibi elementlere odaklanma zamanı artık.GFS'nin Soğuk silsilesi bana inandırıcı gelmiyor, bu kadar atak beklemiyorum.16'sında görünen sistem kafkaslara gider.Sonrasına bakacağız yine de 28 ocak kırılma noktasına vurgu yapmak istiyorum.yeterki yanılalım burada ben bildim kibrine asla girmek istemiyorum kar görelim de yanılmak bizim için bir ödül olsun
Herkese iyi geceler...
-
Asıl sistem şubat ilk hafta sonu gibi inşallah
Buna benden Full+Full destek...