Astsubay Süleyman Dilbirliği Vefat etti 07.12.2017
Astsubay Süleyman Dilbirliği Kimdir?
Astsubay Süleyman Dilbirliği, Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore’ye 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olmuştu. Annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye’e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla’dan haber alamamış ve yıllar sonra Ayla adını verdiği kızı 60 sene sonra görmüştü. Süleyman Dilbirliği 91 yaşındaydı.
Koreli kızım AYLA
2000 li yıllar da çekilmiş bir Kore yapımı belgeselini 2014 yılıydı sanırım TRT Avaz veya TRT TÜRK te yakalamıştım.Duygulanıp ağlamadan seyredilemeyecek bir hayat hikayesi.Gurur kaynağımız askerimizin her şartta"önce insan"dediği,insanlık dersi verdiği bir olay ve iki kahraman Koreli kız Ayla ve Astsubay Süleyman Dilbirliği..
Savaş esnasın da anne ve babası ölen bir koreli kızı birliğimiz yanına almış,babalığını da Süleyman Dilbirliği yapmış..Kızın adını da o koymuştur AYLA,asıl ismi Kim Eunja olan bu kızı 1,5 -2 sene birliğimiz de sahiplenmiştir.Savaş sonu kızı yanına alıp Türkiye'ye dönmek istemiş ama protokoller engel olmuştur.
Bu belgesel de iki kahramanın 60 yıl sonra gerçekleşen kavuşması konu alınmış..
Orjinal haliyle uzun bir video ama seyredin pişman olmayacaksınız,gurur duyacağınız bir hayat hikayesi.
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/259173/…urkce-altyazili
Whisper tarafından yazılan gönderiler
-
-
Artvin'de yoğun kar yağışı
Artvin'de yoğun kar yağışı nedeniyle Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde eğitime ara verildi
Sivas'ta ulaşıma kar engeli
Sivas'ın Suşehri ilçesinde etkili olan kar yağışı, trafikte aksamalara neden oluyor.
Türkiye'nin önemli geçitleri arasında yer alan, "Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu" olarak bilinen Sivas-Suşehri karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı
Van Bahçesaray yolu ulaşıma açıldı
Ağrı'da kar
-
:catisma: :catisma:
Rize dağbaşı kopuyor şuan :boks: :boks:
http://www.rize.bel.tr/hizmet/canli-kameralar -
Hayırlı geceler, Cumamız mübarek olsun. @>>>WinteR<<< teşekkür çaldım bunu.

-
Can yazdı
Buradan sallama yapmışım
Aralık 10-15'i 25-30 olarak değişeyim ben 
Allah seni :lol: -
Bu akşam Giresunda hava ne olacak yağmur veya kar ne zaman başlayacak tahminci abilerim
Azıcık mola et abim, cevap gelir arkadaşlardan az sonra :thumbup:
-
Beşiktaş için de yazarız @>>>WinteR<<< :lol: okumazmısın üle?
Şansını bilmem,başarılar dilerim..İşin doğrusu kulüp ve Milli takım düzeyin de sonuç maçlarını pek beceremiyoruz.Beşiktaş gerçekten bir ivme yakaladı gibi inşaallah devamı gelir..Her ne kadar şu,bu çıksın da desek hepsi de kalbur üstü takımlar kalanlar..
İşimiz zor velhasıl ama olmaz da değil bir tur edek derim..İnşaallah daha fazlası olur.. -
Biraz baktık özet falan olsa da.Ne olmuş?Nasıl olmuş? acayip bir mücadele aslında..Fark yemedik ne ala ,puan ve para kazandık pekala..
Lens maç bitince koşarak İstanbul'a döndü derler :lol: Talisca ne gol atmış beah maşalah..O dokunuş evlere şenlik bir dokunuş olmuş..Yıllar yıllar evvel Şota'nın ikizi'de Trabzonspor'da idi ve Fenerbahçe'ye bir gol etmişti namıssız..Gelen topa öyle bir dokunmuştu ki,Arçil'in de kulağını çektik bu sebeple..
Kim rakip olacak bakalım.Bir katakülle edilmez umarım,Çakar yıllar evvel ekranlar da topları kapalı halde ne dediyse onu çekerek"var bu işte bir iş"dedirtmişti..
Basel olsun,Shakhtar Donetsk olsun,Chelsea olsun,Sevilla olsun deriz amma nasıl olur bakalım.. -
Eğitime kar engeli
Yurdun Doğu bölgelerinde etkisini arttıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kars, Nevşehir, Ağrı, Van, Bingöl ve Bitlis'te eğitime bir gün süreyle ara verildi.
KARS: Kars'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle yarın ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.
NEVŞEHİR: Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk, orta ve lise ile dengi okullarda eğitime 7 Aralık günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.
AĞRI: Ağrı merkez ile Hamur,Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinde, köy okulları, taşımalı eğitim kapsamındaki ilkokul ve ortaokullar ile liseler bugün için tatil edildi.
Ağrı Valisi Süleyman Elban AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçenin yanı sıra Hamur, Taşlıçay ve Diyadin'de köy okulları, taşımalı eğitim kapsamındaki ilkokul ve ortaokullarla liselerde bir gün eğitim öğretime ara verildiğini söyledi.
VAN: Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Belli aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi.
BİNGÖL: Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı eğitim ile köy okullarına kar nedeniyle 1 gün ara verildi.Karlıova İlçe Milli E.M.lüğü köyden ilçeye taşınan öğrencilerinin eğitimi ile köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle 37 köy yolu da ulaşıma kapandı.
BİTLİS: Bitlis'te yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkezde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı duyuruldu. -
Kayseri Erciyes Dağı Hisarcık Divan :catisma: :catisma: Hay mübarek kopuyor adeta
http://www.canlimobeseizle.com/kayseri-erciye…li-mobese-izle/ -
Yettim gariiii hüppppp diye içine çek beni diyor resmen :ehuehu:
Get üle gece gece :cursing: :boks:
-
Çay yook mu
:lol:Yettim üle :şaka: :şaka:

-
Leıpzıg 0 Beşiktaş 1
Dakika 10,Gol Negredo penaltıdan -
Mustafa Ayas. 1966 Afyonkarahisar Anıtkaya kasabası doğumluyum.
Hava olaylarını,Kar ve fotoğraf çekmeyi severim. İzmir de yaşamaktayım..
@Sametgdkhd kardeşim abone olduk kanalın takipte. Yaşın küçük olsun kar sevgin hepimizden büyük :alkıs: :alkıs: -
Zonguldak ta yüksek kesimlerindeki köylerden kar manzaraları: http://www.pusulagazetesi.com.tr/koylerden-kar-…3-haberler.html
Paylaştığın sayfa da bulunan fotoğraflar da,video da güzelmiş @ercie67 abim..
Bizde az kuru soğuk var lazımsa güneşle karıştırıp yollayam sana :kahretsin: