[…]
Graupel kar arası gidip gelebilir sıcaklık sorunu var
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur[…]
Graupel kar arası gidip gelebilir sıcaklık sorunu var
Olacaktan haberdardım, fakat anlayamadığım bazı şeyler vardı örneğin dek yağışlarını göremiyordum. Aklıma takılan az bir şey vardı onu sordum. Ama mahvettiniz beni
Dek yağışlarının konumu için bakacağın 2 parametre var nem ve 700 hpa rüzgar yönü ben şimdi baktım akşam dan sonra hafifleyerek yağış çekiliyor senin oradan yarın yağış çok hafif var 4-5 gibi sadece bulutlulukta yapabilir.
Beni ikna edecek cevap yerine konudan uzaklaşıp çaktırmadan tartışmayı kapatmaya çalışarakta ayrı bir pişkinlik yapıyorsunuz iyi akşamlar.
Konuyu siz değil ben onurum adına sonlandırıyorum
Kendin modeli yorumluyorsun böyle böyle olacak diyorsun sonra gelipte benim konumum ne olur diyorsun hani anlayamadık tam ne demek istediğini ve burada ki kimse meteorolog degil.
Gfs de verecek birazdan 25ne sistemi
Pozitif naoda sistem yok bana göre ki modelde vermiyor
Eren Baksana
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
:kusma: :kusma:
Azor sıcak sıcak yanaşmış
vay vay vay şu görüntüye benzer görüntü 2021 şubatta vardı 6-7-6 güzel iskandinavya 1050 olur artık
Tabi ki şükür. Lakin mgmnin tutumunu eleştirdim burada. 2022de de böyle bir tablo verip 1 metre kar yağdıktan sonra uyarı vermişti.
Arada tutturabilir yani sıkıntı yok ![]()
Olsun yine de vermeliydi. Siklon olunca mı kuvvetli yağış oluyormuş 😯
Bence alacağınız yağışa şükredin 500 soğuğu bile zayıf yinede iyi yağış vermiş modeller
Ben beğenmedim! Batı ve orta karadenize kuvvetli yağış vermeliydi🏃♂️
siklon yok dek odaklı
beğendim tahmini
İhtimaller var eren, gördüğümüzü söylüyoruz. - 9 a kadar inen senaryolar var gfsde. Ortalama -3 - 4 bir kaç gün sonra o ortalama daha da düşebilir istikrar sağlarsa soğuğu vermede.
%6 -8 ihtimali
%94 0 ihtimali var simdilik
Şurada öyle bir potansiyel vardı ki 500 soğuğuna bakarsak gokgurultulu kar bile olurdu