- Resmi Gönderi
Eylül ayına giriş yaptık. Hayırlı bir ay olsun inşallah....
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEylül ayına giriş yaptık. Hayırlı bir ay olsun inşallah....
Dün akşam belirttiğim gibi. Uzun süre mevsim normallerinde sıcaklıklar var. Bunaltmayacak hatta geceleri serinletecek havalar. Sabah erken dışarı çıktım mis gibi serindi hava.
Yarın Doğu Akdeniz'de yerel sağanak yağış geçişleri olacak.
GFS AKŞAM SENARYOLARI
GFS AKŞAM ana senaryosu ise size belirttiğim tarihte (13 Eylül ve sonrası) güzel bir serinleme ve bölgenin tamamını tatmin edecek düzeyde yağış öngörmüş. Gerçekleşse tadından yenmez...
Sıcak atak yok dedik de . Adana'nın maşallahı var . Sıcaklık 40 ı görecek neredeyse. Adana'da pek düşüş de yok. Hatay,Osmaniye,Mersin tarafları yarın itibariyle 30 derece ve altına gerileyecek...
Sabah ve gece saatlerinde her ne kadar soğuklar bölgemizi etkilemese de serinliği hissetmeye başladık. Yavaş yavaş sonbahara giriş yapıyoruz. Eylül ayının 10 undan sonra bölgemizde sıcaklıklarda 4 5 derece azalma ve bölge geneli sağanak yağış ihtimali günden güne artıyor. Bölgenin doğusundan batısına iç kesimlerine kadar neredeyse tüm bölgede uzun bir aradan sonra yağış görülecek. Sıcaklıklar da yaz değerlerinden iyice sonbahar değerlerine gerileyecek. Benim için yaz mevsimi sona ermiştir. Artık bölgede 35 dereceler gibi yüksek sıcaklıklar pek görülmeyecek. Tabii ki Eylül ayının 2.yarısında sıcak atak olabilir henüz net değil. Ancak çok çok etkili olacağını ,tekrar yaz değerlerini göreceğimizi düşünmüyorum. Bu hafta da 30 derecelerdeyiz. Sonrası daha serin ....
Ayın 11 i gayet serin geçecek gibi görünüyor
Windy'e girip baktığım zaman ECMWF Doğu Akdeniz'de ayın 11-12 sinde 24 26 dereceler arası bekliyor.
GFS'ye baktığım zaman ise 25-27 dereceler öngörüyor.
Üstelik Adana merkez hariç diğer şehirlerimizde sağanak yağış da bekleniyor. Sonbahar'a sonunda bölge olarak Eylül ayında giriş yapıyoruz meteorolojik anlamda. Kaç yılın ardından. İnşallah güçlenerek bütün bölgeyi etkileyen bir yağış olur....Hayırlı akşamlar...
GFS ÖĞLEN GÜNCELİNE GÖRE;
Yağış ayın 10 unda gece saatlerinde başlıyor. Ayın 12 sine kadar aralıklarla etkisini sürdürüyor Doğu Akdeniz kısmında. Sıcaklıklar yüksek değil normallerin biraz altına inmeye başlıyor.
Batı Akdeniz doğuya göre kısmen daha az yağış alıyor. Şehir merkezlerinde (Antalya-Mersin) yağış çok az maalesef....
Arkadaşlar selam . Hayırlı geceler. Önümüzdeki hafta bölge genelinde geçenlerde bahsettiğim sağanak yağış geçişleri gözlemlenecek. Sıcaklıklarda da kademeli şekilde 25 derecelere geriliyor. Detayları yarın aktarmaya çalışacağım...
Yaklaşık 1 saattir Hatay'da sağanak yağmur etkili. Çok çok hazırlıksız yakalandık. Koyunlara paletten ev yaptığımız için üstleri açık. Koş naylon bul artık üstlerini kapatmak için. Neyse ki bahçede vardı. nasıl bir koşu attım bahçeye kadar =D .
Ama mükemmel bir yağış geçişi oldu Antakya'da
Vallahi fark etmesem işimiz sıkıntıydı. Daha ufaklıklar