- Resmi Gönderi
Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
- Resmi Gönderi
Teşekkürler başkan.
-
- Resmi Gönderi
Çok sıcak bir gündü. 2 dakika markete gittim. Böyle bir sıcak yok
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
Diyagramlarda şu anlık bir değişim yok . Yağışı arttıran senaryo sayısı artarken, bazı senaryolar yüksek sıcaklık , bazı senaryolar düşük ve mevsim normalleri altı sıcaklık vermeye devam ediyor. GFS ana senaryo ise istikrarını sürdürüyor
-
- Resmi Gönderi
GÜNAYDIN.GFS'Yİ ANA SENARYODA BEĞENDİM. UZUN SÜRE AŞIRI SICAKLAR YOK. MEVSİM NORMALLERİNDE SICAKLIKLAR VAR. 15 GÜN BOYUNCA HİÇ SICAK ATAK YOK. HATTA EYLÜL'ÜN 2.YARISINA DOĞRU AZALIŞ TRENDİ HIZLANIYOR
-
- Resmi Gönderi
Bu da ECMWF... Keza ECMWF de kötü bir senaryo sunmamış. İlk attığım resmi atma sebebim kuzeyde birikmeye başlayan soğukları görmenizi istedim....
-
Eylül ilk haftadaki yağış senaryoları yok olmuş, yağışı kestirmek çok zor ama umarım bahar yagislarina kavuşuruz.
-
- Resmi Gönderi
Eylül ilk haftadaki yağış senaryoları yok olmuş, yağışı kestirmek çok zor ama umarım bahar yagislarina kavuşuruz.
Yağış durumu sıkıntılı görünüyor. Geçenlerde belirttiğim gibi ilk hafta yerel sağanak yağışlar görebiliriz. 2.hafta hareketlilik devam edebilir...
-
- Resmi Gönderi
Arkadaşlar selam. Hayırlı akşamlar . Hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun...Aşırı sıcaklar bugün itibarıyla sona erdi. Sıcaklıklar artık 29 32 bandında seyredecek. Çarşamba günü 1 2 derecelik tek günlük bir artış olabilir. Genel olarak 35 üstü sıcaklıkları geride bıraktık. Gece güncellemesini takip edeceğim. Saat 03 gibi de Eylül ayının 15 ine kadarki zaman aralığı hakkında bir yazı yazar değerlendiririm.
-
- Resmi Gönderi
Akşam güncellemesi çok uç bir senaryo sundu. Doğu Akdeniz için 850 hPa da 12 13 dereceleri gördüm. Üşütebilecek sıcaklıklar bunlar . Destek veren senaryo sayısı az olduğu için paylaşma gereği duymadım
-
- Resmi Gönderi
ECMWF de normallerden uzak bir senaryo sunmamış . Serinleme yaşar 30 derecenin az biraz altını görürsünüz demiş
-
- Resmi Gönderi
Gece ve sabah güncelleri pek farklı değil. Şu anki görüntü beni üzmez şahsen. Geçen eylül ayına 40 derecelerle başlamıştık. Şu anki görüntülerde tekrar 40 derecelere çıkma olasılığı çok az. Uzun süre mevsim normallerinde geçecek. 28 32 derecede. İç kesimler gece üşüyecek Eylül ayı başlarken...
-
- Resmi Gönderi
Modeller yağışı neredeyse yok etmiş olsa da bölgesel geçişler olacak. Sıcaklıklar geçen de dediğim gibi 30 32 arasında gezecek. Aşırı sıcaklardam kurtuluyoruz yavaştan. Son yıllara nazaran güzel bir Eylül ayı bizleri bekliyor. Eylül'ün 15 inden sonra bölge geneli yağış olasılığı var. Takipteyim. Tam bahar havasını o zaman yaşayabiliriz. 30 dereceler bahar havası değil çünkü 🙃
-
- Resmi Gönderi
GFS akşam diyagramı . Yağış 0 a yakın ama ben şehirde sağanak geçişi olacağını düşünüyorum. Sıcaklıklar bir süre Eylül ortalamalarında devam ediyor. Eylül'ün 2.yarısı bir sıcak veya bir yağışlı atak ihtimali var. Sıcak atak olma olasılığını yüksek görüyorum. Elbette abartılı sıcaklar yok. Çok mevsim normallerinin üstüne çıkacağını da düşünmüyorum. Ama Eylül 13 ten sonra 1 serin-yağışlı 1 de sıcak atak beklentim bulunuyor.
-