- Resmi Gönderi
Maalesef. Yağış haritasına bakıyorum uzun zamandır ısrarla denize ve kıyıya veriyor asıl yağışı. Üzücü. Bakalım neler olacak...
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturMaalesef. Yağış haritasına bakıyorum uzun zamandır ısrarla denize ve kıyıya veriyor asıl yağışı. Üzücü. Bakalım neler olacak...
Moral bozmak istemiyorum ama dibimize kadar yagis var ama dogu akdenizde hareketlilik yok.tahminlerde carsamba gunu yagis ihtimali vardi dun gunesliydi. Bu senede gecen sene gibi yagis gosterir zamanla
Cikartirlar.5 sene icindeki gozlemlerime gore
Sorumlusu ural yuksegi ve basradir
Yunanistan ve italya yaz ilkbahar olsun yagis oluyor Turkiye nin sinirina bile yaklasmiyor
İnsallah bu kotu dongu yok olur.
İnşallah abim
jubayl düşüncen ve gözlemlerin doğru kesinlikle... Bu sefer Antalya dahil birçok nokta yağış aldı . Alıyor. Alacak. Doğu Akdeniz'de de ilk başta bekleyip tahmin yapmama sebebim de buydu. Denize çok yüksek miktarda yağış veriyor. Mekreze 1 mm vermiyor. İlginç bir sistem açıkçası. Bakalım son güne ne olur ne biter....
Eylül ayında güzel bir başlangıç oldu umuyoruz devamı gelir. Doğu Akdeniz kıyılarına az da olsa yağış vermiş iç bölgeler kurumuş.
Eylül ayında güzel bir başlangıç oldu umuyoruz devamı gelir. Doğu Akdeniz kıyılarına az da olsa yağış vermiş iç bölgeler kurumuş.
Devamının geleceğini düşünüyorum. Ama şu anki veriler ülkemiz için iyi görünmüyor. Kasım ayı adına. Büyük çoğunluğunu saçma bir basınç dizilimi sebebiyle kaybedebiliriz. Geçen sene Kasım sonundan Aralığın bilmem kaçına kadar devam eden patterne benziyor. Şimdilik sadece öngörü.
Bünyamin Sürmeli , Kasım ayının az da olsa normallere yaklaştığını söyledi ama bölge yorumu yapmadı. MGM' de Aralık ayını normallerde göstermiş.
Sade2020 Onu da gördüm. Bünyamin Sürmeli aylık tahmimlerini belli bir modele göre yapıyor. Son zamanlarda ne kadar tutarlı bilemiyorum... MGM nin tahminleri ise,daha önce aylık tahminlere baktınız mı bilmiyorum... Ama tutarlılığının düşük olduğu zaten sitede de yazıyor... Özellikle 3 ay ise. Sonraki güncellemede dahi keskin değişim yaşanabiliyor.
Normallerde vermesi iyi bir gelişme. Ama pek bakmıyorum açıkçası 🤷🏻♂️
Moral bozmak istemiyorum ama dibimize kadar yagis var ama dogu akdenizde hareketlilik yok.tahminlerde carsamba gunu yagis ihtimali vardi dun gunesliydi. Bu senede gecen sene gibi yagis gosterir zamanla
Cikartirlar.5 sene icindeki gozlemlerime gore
Sorumlusu ural yuksegi ve basradir
Yunanistan ve italya yaz ilkbahar olsun yagis oluyor Turkiye nin sinirina bile yaklasmiyor
işte o defalarca dibimize kadar gelen ve giritin doğusuna bi türlü geçemeyen sistemleri daha önceki konulardada yazmıştım. Evet ama bunun nedeni ural yada basra değil. Çünkü ural şuan pek aktif değil en azından bizim bölgede. Genellikle kasımın ikinci yarısı aktif olmaya başlar. Basrada zaten eylülle birlikte gücünü kaybetti. Şu an yaşadığımız kuraklığın nedeni daha öncede söylediğim gibi libyanın doğusundaki çıkıntı. Sistem o bölgeye kadar gelince saatin tersi yönünde rüzgarlarla bütün yağışları yünanistana yolluyor. Bu her sene olan bişeydir aslında.2018 ve 2019 sonbaharı yağış açısından çok güzel geçmişti doğu akdenizde çünkü denizin serin ataklara tepki vermesinden dolayı d.akdeniz kendi yağışını kendi üretmişti. Ancak bu olmayıp batıdan gelecek sistemlere muhtaç kaldığımız seneler genellikle bizim sonbaharı kurak geçirdiğimiz senelerdir. E haliyle kuzey afrika yada ordadoğudan sistem gelmeyceğine göre hal böle oluyor ne yazık.2020 ve 2021 de olduğu gibi. Geçen senede sonbaharda ayni kuraklığı yaşarken giritin batısından bambaşka bi dünya vardı ve bu bahsettiğim blokajdan dolayı yağışlar bi türlü giritin doğusuna geçemedi. Ve biz bu kuraklıkları yaşarken marmara ve karadenizde bu kuraklıklardan eser yok. Çünkü bu bölgeler hem kendi yağışını kendi üretiyor hemde nerdeyse her yönden yağış alma kapasitesi var. Ama doğu akdeniz kapalı bi havza. Gelecek hakkında ne yazık çokda iyimser konuşmak pekde elde değil. Elbette geleceği Allah bilir ama gidişat o ki doğu akdeniz ve civarı gelecekte çölleri saymassak dünyanın en kurak bölgelerinden bir yer haline gelecek.
Oguzhan eline sağlık abim.. Güzel yazmışsın
Bu gece itibariyle 3 4 günlük soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına giriyoruz. Dediğim gibi çok kuvvetli bir yağış yok. Ama sonbaharı hissedeceğimiz güzel bir sistem. Yağış zaman zaman etkisini arttırabilir. Kıyıda kuvvetli yağış olacak. Keşke merkezde olsaydı yağış. Ama denize düşecek çoğunlukla. Bakalım görelim. Radar paylaşımları da yapacağım 👍🏻
Eline sağlık
Bu gece itibariyle 3 4 günlük soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına giriyoruz. Dediğim gibi çok kuvvetli bir yağış yok. Ama sonbaharı hissedeceğimiz güzel bir sistem. Yağış zaman zaman etkisini arttırabilir. Kıyıda kuvvetli yağış olacak. Keşke merkezde olsaydı yağış. Ama denize düşecek çoğunlukla. Bakalım görelim. Radar paylaşımları da yapacağım 👍🏻
Windy' den bakıyorum yağış birikimi deniz ve kıyı çevrelerinde birikmiş. 25 ve 26 Ekim için bir verip bir geri alıyor yağışı, ay sonu içinde birseyler görünüyor.
Muazzam bir yağış geçişi oldu. Çok güzel yağış bıraktı.