10-11 Ocak ta Maraş merkez ve adananın yüksek kesimlerinde kar geçişleri olabilir..
Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
Isparta için kar ihtimalı var mı acaba yakın zamanda
-
- Resmi Gönderi
Buraya da alalım soruyu iceberg_
Bölgeye notları da atalım
Antalya’da Şiddetli Yağış Bekleniyor
Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.01.2022 Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren Antalya’da etkisini arttırması beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Pazar günü gece saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2/12saat) olması bekleniyor. Yağışların 1500-1600 m üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü rüzgarın da etkisini arttırarak kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Şiddetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, deniz üzerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı 08.01.2022 04:00-09.01.2022 23:59 Muğla’nın Güneydoğu İlçelerinde Şiddetli Yağış Bekleniyor.
Muğla çevrelerindeki sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Pazar günü gece saatlerine kadar güneydoğu ilçelerinde (Marmaris, Datça, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye) aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2/12saat) olması bekleniyor. Şiddetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı 08.01.2022 00:00-09.01.2022 23:59 Akdeniz’de Fırtına Bekleniyor!
Rüzgarın, yarın(Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in doğusu ile Pazar günü sabah saatlerinden sonra Batı Akdeniz geneli, Doğu Akdeniz’in güney ve batısında doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, Pazar günü yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinde sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı 08.01.2022 12:00-09.01.2022 20:00 -
Akdeniz’in Sibirya’sı Adana-Tufanbeyli 😉😉
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
11-12-13 ocakta ara ara şiddetli olmak üzere kar alacaksınız inşallah.
-
burasi için de geçerli mi hocam yasarbahadirr
-
yağış oranı güzel ama kar yapacak bir soğuk yok ya Sahutt hocam değerlendirme yapıcakmısın
-
maşhallah ne güzel geldi rahmet
-
burasi için de geçerli mi hocam yasarbahadirr
Hocam 12-13-14 ocak tarihlerinde sizde nasipleneceksiniz inşallah. Ama özellikle 13 ü daha fazla yağış olacağını düşünüyorum.
-
Bölge sorumlumuz maalesef yok sorularınızı bana sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
-
Marmaris
Harici İçerik twitter.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
bölgemizi 3-4 gün etkilemesi beklenen sistem aksiyonu oldukça bol olması beklenen bi sistem bu. Ayrıca Kararsızlık yağışlarının fazla olması muhtemel olduğundan modellerde gözükenden hem daha fazla aksiyon hemde daha fazla yağış demek. Kışın ortasında böyle ılık karakterli sistemler her zaman müthiş süprizlere açıktır. Yani frikikten kullanınlan vuruşta topun aut'a gidecekken baraja çarpıp yön değiştirip gol olması gibi bişey. Beklemedeyiz...
-
- Resmi Gönderi
Bölge sorumlumuz maalesef yok sorularınızı bana sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Sizde yazın sakıncası yoktur, Sahutt yoğun ama takipte bakacak arkadaşlar..
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Derslerin yoğunluğundan yemek yemeye bile fırsat bulamıyorum.. O yüzden pek fazla yazma fırsatı bulamıyorum. Ama modelleri takipteyim...
Öncelikle önümüzdeki sistemde kıyı ve düşük rakımlı şehir merkezlerinde kar beklentim bulunmuyor maalesef. En azından ayın 20 sine kadar kıyılarda kar ihtimalini konuşamayız. Pek mümkün görünmüyor çünkü. Fakat iç kesimler gelen herhangi bir sistemde soğuma yeterli olacağından yağışı kar olarak alıyor. Önümüzdeki sistemde de 1000 rakım üzeri yerleşkelerin tamamında kar görülebilecek. Toroslar, Amanoslar, Beyşehir, Tufanbeyli, Pozantı vs yerlerde Salı akşam saatlerinden itibaren yağış kara dönüyor. 1300 metre üzerinde direk kar olarak başlar yağış büyük ihtimalle.
Yağış konusunda Akdeniz kıyılarının tamamı önümüzdeki bir hafta kuvvetli yağış alacak. Yağış bakımından çok güzel ve kimi yerde afet düzeyinde yağış olasılığı var. Özellikle Antalya açıkları.
Sonrasında ayın 20 sine doğru bir tık daha sert bir sistemin kapımızı çalma ihtimali bulunuyor. Bu sistemde kar olasılığını konuşabiliriz. O zamana kadar maalesef Kahramanmaraş'ta da kar pek mümkün görünmüyor. Sıcaklık dahi hiç uygun değil. Ama ayın 20 sinden sonra hareketlilik devam ediyor. Bu tarihten sonra kar görme ihtimalimiz epey yüksek görünüyor. Güney enlemlere sert bir salınım olasılığı çok yüksek görünüyor.. Bakıp görelim. Süreci takipteyim. Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Hayırlı akşamlar diliyorum 🙌🏻
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı geceler, eline sağlık Sahutt
-