- Resmi Gönderi
Hatayda yağış tekrardan başladı
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHatayda yağış tekrardan başladı
Evet dostlar. Hepinize selamlar. Önümüzdeki süreç hakkında ufak da olsa bir bilgilendirme yapalım. Bu görseldeki, bölgemizde önümzdeki 10 günlük süreç içerisinde beklenen toplam yağış haritası . Havalar bölgemizde pek durgun bu günlerde. Bu süreç ay sonuna doğru kırılacak gibi bir görüntü var şu an modellerde. Bu elbette değişebilir. Ay sonu ülke genelinde serin ve yağışlı bir hava almamız olağan görünüyor. Bu sistemi Batı Avrupa'ya kaçırmak da olasılıklar içerisinde. Elbette bu sistem bölgemizi nasıl etkiler? Neler yaşanır henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak bölgemizde bir kar beklentisi oluşmamalıdır. Bölgemiz kıyıları zaten çok zor kar alan yerlerdir. Bu durum Isparta, Burdur ve Kahramanmaraşı kapsamıyor elbette. Buralar ve yüksek kesimler ay sonuna doğru nihayet ilk kar yağışını alması muhtemeldir. Sıcaklıklarda ise bölgenin doğusunda bir kademe daha düşük olmakla birlikte öğlen saatlerinde ılık. Gece ve sabah saatlerinde serin. Bölgenin doğusunda bir kademe daha serin olması beklenmektedir. Vade yaklaştıkça sistemleri daha detaylı konuşabiliriz. Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum. Sorularınız varsa buradan sorabilirsiniz elbette. Detaya girmeden cevaplamaya çalışırım
Hepinize selamlar dostlar. Süreç hakkında ufak bir değerlendirme yapalım. Yukarıdaki görsel önümüzdeki 5 gün boyunca bölgemizde beklenen toplam yağış haritası. Bölgemiz yağışsız, sakin ve serin bir dönem geçiriyor bugünlerde. Hafta sonuna doğru Antalya'nın batı kesimlerinde yerel yağmur görülebilir. Yarın Hatay Osmaniye arası kısa süreli ufak yağmur geçişleri görülebilir. Perşembe günü neredeyse bölgenin tamamı güneş alıyor. Ve geceler çok soğuk geçmeye başlıyor. (Doğu bölgeler daha soğuk olmak üzere). Gece Hatay ve Maraşta sıcaklık (Perşembe) 0 ila 2 derece bandına geriliyor. Göller yöresi(Isparta-Burdur) zaten bildiğimiz gibi. Gündüz eksi dereceler hissediliyor. Hafta sonuna doğru o bölgelerde de hafif yağmur(yükseklerde karla karışık yağmur ve hafif kar) geçişleri görülebilir. Yani özetle kış kendini iyice kuru soğuk ile hissettirecek. Şimdilik haftanın özeti bu şekilde. Tam hastalanma zamanı diyebiliriz yani. Herkesi dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyorum. Şimdilik iyi bir hafta diliyorum. Sorularınız varsa buradan sorabilirsiniz.
Hataya doğru gelen sağlam kütleler var. 12 gibi yağış başlar sabaha karşı sona erer. Yer yer kuvvetli yağmur da görülebilir. Ayazlı gecelerden önce iyi gelecek
An itibariyle Hatay'da şiddetli yağmur etkili oluyor . Radar görüntüsüne bakın. Maaşallah
Hatayın en yüksek noktalarından olan Amanos Dağlarına yılın ilk karı düştü. Dün paylaştığım radarda yaklaşık 2 3 saat süren yağışta Amanos Dağlarında kar yağışı etkili oldu. Yer yer örtü de oluşmuş durumda. Şehirde bütün gün sis etkili oldu. Bu yüzden fotoğraf paylaşamıyorum. Ama biz de sezonu açmış bulunmaktayız.
İyi akşamlar dostlar. Önümüzdeki süreç hakkında ufak bir değerlendirme yapalım. Yukarıdaki görsel önümüzdeki 10 günlük toplam yağış haritası. Bölgemiz yağışsız ve soğuk zamanlar geçirmeye bir süre daha (yüksek basınç etkisi sona erene kadar) devam edecek. Soğuk derken sabahları serin yer yer soğuk. Doğu Akdeniz ve iç kesimlerde ise 0 dereceye yakın seyrediyor sabah saatlerinde. Hissedilen çoğu zaman 0 ın altına iniyor. Bir süre daha devam edecek bu süreç. Yalnızca bölgemizde Batı Akdeniz'de yağış var göründüğü gibi.
Kuvvetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bölgenin kalan kesimleri önümzdeki 10 günde maalesef hiç yağış almıyor. Yılı da yağışsız kapatıyor. Bu süreç Ocak ayının ilk haftasına doğru kırılacak gibi bir görüntü mevcut. Bölgemizin Ocak ayının ilk hafta sonuna doğru yağışlı ve ılık havanın etkisi altında kalması muhtemeldir. Yüksek kesimler elbette o dönemleri boş geçmeyecektir kar bakımından. Ocak 15 ten itibaren ise daha soğuk bir süreç ile karşı karşıya kalabiliriz. 13 14 ü gibi modellere yansıyan sistemin bölgemiz adına kar yapma olasılığı çok yüksek değildir. Sebebi soğuk girdiği an yağışın bölgemizi terk etmesidir. Ancak henüz 384 saat gibi bir süreçten bahsediyoruz. Bu çok uzun bir zaman. İllaki değişimlere uğrayacaktır. Beklentimizi minimal düzeyde tutmakta fayda var. Bölgemizin doğusu sürprizlere pek açık bir bölgedir. Bunu belirtmekte fayda var. Her an her şeyin yaşanabileceği bir sürece doğru adım adım ilerliyoruz. Hepinize iyi bir Pazar günü diliyorum. Sağlıcakla kalın....
MGM den Antalya'ya kuvvetli yağış uyarısı geldi. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Arada radar görüntüleri de paylaşmaya çalışacağım. Yağış çoğunlukla Egeyi vurduğu için çok radar takibine gerek duymadım. Hepinize iyi akşamlar dilerim
An itibariyle radar görüntüsü. Beklediğimiz gibi Antalya'da güzel yağış var. Üstelik iç kesimleri sıcaklığın yeterli olduğu bölgelerde yağış karla karışık yağmur ve kar şeklinde. Isparta Davraz da bu sistemde çok güzel kar yağışı aldı.
Son görüntülerde ayın 17 18i bölgemizde sürpriz şeyler olabilir. Takibe devam ediyoruz. Hatay ve Kahramanmaraş adına olumlu konuşabilirim. Ancak yine de sınırda kalıp tüm yağışı yağmur olarak alma ihtimalimiz de söz konusu.
Sinan bölgemiz için de değerlendirmeleriniz bizim için çok önemli hocam. Burayı da unutmayın. Kendi değerlendirmem gece yarısına doğru gelir büyük ihtimalle
Sinan bölgemiz için de değerlendirmeleriniz bizim için çok önemli hocam. Burayı da unutmayın. Kendi değerlendirmem gece yarısına doğru gelir büyük ihtimalle
Sen varken benim yorumum hoş olur mu sadece ufaktan yazarım
Sen varken benim yorumum hoş olur mu sadece ufaktan yazarım
Estağfurullah hocam. Siz de arada yorumlarınızı katın yani.
Hocanın yazdığı gibi Antalya da aşırı yağışlar var yarın için
Ben bölgemde değerlendirme yapayım. Kar yok bize. Yatın uyuyun:-D