- Resmi Gönderi
Tarihinde çok sınırlı sayıda kar alan Osmaniye için GFS ihtimal vermiş
Biz minimum beklentide olalım ama beklenti içine girmeden de olmuyor ?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturTarihinde çok sınırlı sayıda kar alan Osmaniye için GFS ihtimal vermiş
Biz minimum beklentide olalım ama beklenti içine girmeden de olmuyor ?
Tarihinde çok sınırlı sayıda kar alan Osmaniye için GFS ihtimal vermiş
The content cannot be displayed because it is no longer available. Biz minimum beklentide olalım ama beklenti içine girmeden de olmuyor ?
Osmaniye de 4 yıl kaldım 100 metre yukarıya yağıyor da merkeze çok Zor
Angora biliyorum abi. Bir arkadaşım bahsetti oradan da. 35 yıllık yaşamında seyirlik kar bile görmedim diyor. Ya 1 ya 2 kere görmüş
Seyirligi bırak havada bir kaç tane bile görmedim :D
Valla seyirlik yağarsa bile bizi çok mutlu eder. Bekleyip göreceğiz. Takdir Allah'ındır.
Valla seyirlik yağarsa bile bizi çok mutlu eder. Bekleyip göreceğiz. Takdir Allah'ındır.
İnşallah kardeşim hepimiz için hayırlısı olsun
Önümüzde 1 hafta var. Bu bölge sürprizleri çok sever. Geçen sene 11 Şubat sisteminden de hatırlarsınız belki. Bunu söyleyelim şimdilik. Detaylar yarın gece.
erdemuz0 öncelikle merhaba. Kahramanmaraş da diğer Doğu Akdeniz şehirlerimiz gibi, daha doğrusu tüm Türkiye gibi kurak bir süreçten geçiyor. Yağışlarımız yüksek ihtimalle haftaya çarşamba gibi yağmur olarak başlayacak. Perşembe ve cuma da devam edecek. Cuma gecesi şu anki çıktılara göre sıcaklık sorunu yaşamayacak. ECMWF verilerine göre yağış Kahramanmaraş'ta cuma gecesi karla karışık yağmur ve kara dönecek. Cumartesi günü de devam edecek. Henüz örtü için konuşmayız. Çünkü GFS aynı fikirde değil. Daha soğuk bir çıktı vermiş. Ancak yağışı çok erken çekmiş. Benim şahsi fikrim en kötü ihtimalle Kahramanmaraş ve Hatay en kötü ihtimalle havada kar göreceklerdir. Rakım olarak şanslı durumda olan Kahramanmaraş için örtü ihtimali de yüksek ihtimal olarak öngörüyoruz. Başka merak ettiğiniz bir nokta var ise sorularınızı elimden geldiğince cevaplarım. Detaylı paylaşımın yarın gece yarısından sonra olacaktır.
Çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim
Ne demek. Bu bizim görevimiz. İstediğiniz zaman sorularınızı iletebilirsiniz. Ayrıca bu gece önümüzdeki sistem ve uzun vadeye yönelik paylaşımım olacak. Takipte kalın?
Biraz gerçeğe dönük , biraz tatminkar
Öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum dostlarım. Şöyle çok uzun olmasın önümüzdeki vadeyi değerlendirelim. Öncelikle söylediğim gibi bölgemize çarşamba günü yağışlar geliyor. Yağışla birlikte sıcaklık düşüşü de olacak. Kimi yerde kar değerlerine inecek. Ancak büyük bir ihtimalle Kahramanmaraş merkez hariç merkezlerde bu sistemde kar göremeyeceğiz. Hatay ve Osmaniye nin yağışın son saatlerinde karla karışık yağmura ve hatta hafif kar yağışı ile yağışa kısa bir süre veda edeceğiz. Bölgemizde 800+ rakımdaki yerlerin çok fazla sıcaklık sorunu yaşayacağını düşünmesem de, her şeyin olabileceğini hatırlatmakta fayda var. Bu sistem ile ilgili kesin bilgiler yarın akşam elimize geçmiş olur yüksek ihtimalle. Ayın 20 si ve sonrası takibe değer yağışlı ve soğuk havalar tekrardan henüz bölgemizi terk etmeden kapımızı çalabilir. Bu da her türlü sürprize açık olmamız için bir sebep gibi dursa da vade uzun. Önce önümüzdeki sisteme odaklanalım. Ardından o sistemde sürpriz kovalarız ?. Çok detaya girmeden bir inceleme yaptım. Umarım akıllarda soru işareti kalmamıştır.
Umudumuzu kaybetmeden takibe devam ediyoruz. Son söz atmosferde...
Hepinize iyi bir haftasonu diliyorum. Sağlıkla kalın..
Zamanı gelince Kıbrıs da var unutma
Birkaç güncellemedir GFS Doğu Akdeniz e soğuk girişi ile beraber yağış öngörmüş. Bir şeyler olacak gibi. ?
CAN hocamızın tahmininden sonra detaylı bir tahmin yapacağız
Ya yeni çıkan haritalarda mersin’de toros dağlarında az kar var ama