- Resmi Gönderi
Ancak cm tahmini için erken....
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAncak cm tahmini için erken....
MrMyca sizin bulunduğunuz bölge de rakım açısından şanslı bir bölge. Bulunduğunuz bölgeye soğuk girişi perşembe gününü buluyor. O günden itibaren düşecek yağış kar olacaktır. Soğuk çekilmeden bir örtü söz konusu olur mu? Orası vade yaklaşsın konuşulur. İyi akşamlar diliyorum.
Yarın gece bir analiz yapmayı planlıyorum. Takipte kalabilirsiniz. Az çok kafamda ve modellerde belli olmaya başladı sistem. Hala belirsiz yerler var ama. Onlar da yavaş yavaş otursun. Konuşalım. ?
Sahutt Çok teşekkür ederim. Yine konuşmak ve değerlendirmek için burada bulunacağım Bol karlı bi hafta olması dileğiyle
Modeller hala bize kar oluşturma ihtimali bulunan siklon konusunda tam bir mutabakat sağlayamamış durumda. Şu an için kar sınırı min. 500mt. Henüz kesin konuşmamız mümkün değil. Hatay için hala ihtimal var. Kahramanmaraş yüksek ihtimalle örtülü bir kar alacak. Keza Adana ve Mersinin iç ve yüksek kesimleri de öyle. Hatay ve Osmaniye hala belirsizliğini koruyor. Osmaniye için ihtimal çok az.
Akşam modellere bakıp tekrar konuşuruz. Sorularınızı da akşam güncellerinden sonra cevaplamaya çalışırım.
İsparta-
Akseki-
Sahutt kardeşim analizi bekliyoruz.
Sahutt kardeşim analizi bekliyoruz.
Güncellemelerden sonra yapacağız..
CAN hocamızın da tahminini baz alarak bir değerlendirme yapalım. Yukarıdaki görselde 30 Ocak tarihine kadar beklenen kar miktarı verilmiştir. Can hocamızın da belirttiği gibi klasik bir kış sistemi. Bölgemizde bol bol yağmur bırakır. İzlanda kökenli olduğu için. Kar görme ihtimali de 600+ rakımın altına inmeyecek. Kahramanmaraşın iç ve yüksek kesimleri hiçbir sıkıntı yaşamadan örtülü kar alacaktır. Keza Amanos ve Toros dağları da beyaz örtüsünü tazeleyecektir. Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'ın yüksek kesimleri(Akseki, Elmalı, Döşemealtı, Çamlıyayla, Yenişehir, Aladağ, Feke, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli, Belen ve Hassa) kar alacaktır. Ufak bir örtü de olabilir. Rakım arttıkça örtü kalitesi ve miktarı da artacaktır. Bölgemizin düşük rakımlı yerlerinin kar alamayacağı artık kesinleşti diyebiliriz. En iyi ihtimalle sıcaklığın en düşük olduğu anda karla karışık yağmura dönebilir yağış Hatay ve çevresinde. Ancak o da çok az ihtimal. Bu tarz İzlanda kökenli sistemlerde zaten genel olarak düşük rakımlı yerlerin kar alma ihtimali pek mümkün olmuyor.
Önümüzdeki 10 gün düşmesi beklenen toplam yağış ;
Antalya ve çevresi: 50 mm + iç kesimler 200 mm yi zorluyor. Bu yüksek kesimlerde ciddi kar örtüsü demek.
Mersin ve çevresi: 10 15 mm +
Adana ve çevresi: 5 10 ve iç kesimlerde (Pozantı ve çevresinde) 15 20 mm+
Yükseklerde +5 ila 10 cm kar örtüsü
Hatay ve Osmaniye : 15 ila 20 mm yağış. Yükseklerde hafif bir kar örtüsü
Kahramanmaraş ve çevresi: 25 30 mm+ Cumartesiyi pazara bağlayan gece özellikle güzel bir yağış var. Sıcaklık çok sınırda. Birkaç derecelik oynamalarla örtülü kar olabilir şehir merkezinde.
Göller Yöresi (Isparta-Burdur) :60 70 mm+ şehir merkezlerinde kar olacaktır. Ancak örtü için vadenin yaklaşmasını beklemek daha doğru olacaktır.
Hepinize iyi bir hafta diliyorum. Sağlıkla kalın.....
Sorularınızı detay vermeden cevaplamaya çalışacağım...
Eline sağlık Sahutt dostum.
Eline sağlık Sahutt dostum.
Teşekkür ederim hocam...
Şehir diyagramları: