Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Resmi Gönderi

Sahutt 16-17 Şubatta yani dün ve ondan önceki gün Antalya Finike taraflarında bile kar yağmış deniyor doğru mu bilgin var mı

Doğrudur evet. Akşam saatlerinde, 6 derece ve %54 nem ile hafif kar aldı Antalya merkez ve sahil kesimleri bir süre

• Resmi Gönderi

Arkadaşlar geçtiğimiz sistemde hepimiz gördük. Sistem ne halden ne hale geldi. Yağış esnası - 9 varken - 1 zor girdi. Bu yüzden modellerde şu an 260 lı vs saatlerde gördüğümüz çıktılar için heyecan yapmayalım. Yine üzülmememiz için sakince, soğukkanlı bir şekilde takibimizi yapalım.

• rusya ya gitmese bile azarbeycana veya buraya gelecekmiş türkiye ye gelme oranı yüzde 20 azerbaycana gitme olasılığı yüzde 80 ama daha hiçbirşey kesin deyil arkadaşlar.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen burakca: hahaja (19 Şubat 2021 07:51).

• Daha gecen hafta akdenizin tamaminda yagis vardi

Yagisiz kurak gunlere devam

Bu senenin degismeyen modasi

2 gun yagmur 10gun kurak ve yagissiz dongu aynen devam ediyor

Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen jubayl (19 Şubat 2021 12:06).

• Resmi Gönderi

Selamlar arkadaşlar. Önümüzdeki süreçte bizi nasıl bir hava bekliyor özet geçelim. İstesek de uzatmayız zaten.

Bakın bu önümüzdeki 10 günlük toplam yağış haritası

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

İyi şeyler söylemek istiyorum. Ama mümkün görünmüyor. Akdeniz bölgesi 10 gün içinde hiç yağış almıyor. Bir ara iç kesimlere hafif kar geliyor. Birkaç saat sürüp gidiyor. O bile kesin değil. Maalesef durum böyle.

Mart ayı için kimseye umut tacirliği yapmak istemiyorum. Sonra sonuçları beklediğimiz gibi çıkamayabiliyor. Şimdilik görünen görüntü Mart ayına soğuk bir giriş yapacağız. Sistem ihtimali mevcut. Elbette daha 10 12 günlük bir süreç var. Şimdiden konuşmak için çok erken. Ama merak eden olabilir aranızda. Artık kar değil, bölgemizin yağışa ihtiyacı var. Elbette sistem gelirse kar ihtimalini vs konuşuruz allahın izniyle.

• Resmi Gönderi

Arkadaşlar son veriler ışığında bölgemizdeki düşük rakımlı yerler ve şehrim olan Hatay için kar sezonunu bitiriyorum. Bu saatten sonra gelecek sistemlerin çok ekstrem olmadığı takdirde bölgemize kar bırakacak seviyede olması pek mümkün görünmüyor. Maalesef verimli bir sezon olmadı. En azından kar yağışlı 1 sistem şu anda bölgemizdeki yağışsızlığa çare olabilirdi. Olmadı. Akdeniz çok suskun kaldı bu sezon. İnşallah Mayıs ayına kadar bol bol yağmur bırakan sistemler alabiliriz. Yoksa bölgemizin durumu çook kötü.

• Resmi Gönderi

Bir süredir takip ediyorum. Kısa diyagram ortalaması çok iyi görünüyor. Her güncellemede soğuk kademe kademe 0 ın altına doğru ilerliyor kıyılar için bile. Ancak yağış bizim için asıl önemli olan. Birkaç güncelleme daha bakalım. Bu düşüş trendi sürmeye devam edecek mi... Hatay ve Osmaniye için sıfırın altında 3 derece yeterli olur genelde kar için. Ancak inşallah bu düşüş trendi ile yağışımızı da arttıran senaryo sayısı artar. Bizim asıl yağışa ihtiyacımız var.

• Resmi Gönderi

Bu günlerde model falan takip edemiyorum pek. Ama GFS nin akşam çalıştırmasına bir göz gezdirdim. Önümüzdeki pazartesi için gayet güzel görünüyor. Kıyılar ve rakımı düşük yerler için muhteşem bir kış sistemi. Serin ve yağmurlu hava. Yine kıyı sistemi olabilir. İç kesimler kar alır bu görüntüye göre. Beyşehir de yağış anında sıcaklık sıkıntısı yaşamaz gibi görünüyor. Ancak yağış az. Maraş için kaydadeğer bir yağış yok şimdilik.

Vade yaklaşsın detaylandırırız....