- Resmi Gönderi
jubayl lütfen uzatmayın konuyu boş yere kimsenin mesajı silinmiyor yada mesaj silmekten zevk almıyoruz kurallara uygun mesajlar yazarsanız hiç bir sikintiniz olmaz
Aşağıda forum kuralları var önce orayı bir okuyun
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturjubayl lütfen uzatmayın konuyu boş yere kimsenin mesajı silinmiyor yada mesaj silmekten zevk almıyoruz kurallara uygun mesajlar yazarsanız hiç bir sikintiniz olmaz
Aşağıda forum kuralları var önce orayı bir okuyun
Arkadaşlar. Burası Akdeniz Bölgesi yorum konusu. İsyan konusu vs değil. Sadece Akdeniz Bölgesi ile ilgili yorum yapıp tartışalım. jubayl sizinle bir problemim yok. Bu tepkinize anlam veremiyorum. Size neden mesajınızın silindiğini açıkladım. Hala üsteliyorsunuz. Devam edio konuyu rahatsız etmeyin lütfen
Selamün aleyküm
Selamün aleyküm
Aleykumselam,hoşgeldin
Hatay'da hava az önce açtı biraz. Dağlar güzel kar almış. Bir örtü var 1000 metrede. 1150+da güzel bir örtü var
hocam kahramanaraş bu marttan kar alır mı be
hocam kahramanaraş bu marttan kar alır mı be
Merkez zor artık. İhtimal 0 değil. Ama beklenti olmasın hiç. Pazar gece bakarım tekrardan. Andırın tarafına gelecek hafta perşembe günü düşecek yağış kar olur büyük ihtimalle. Tekrardan bilgilendirme yaparım
Benim merak ettiğim bir konu var.
Hatay merkezin kar alabilmesi için 850hpa sıcaklığın ne olması lazım?
Akdeniz bölgesinin güzide insanları sizide tahmin yarışmasına beklerim katılım az bana rakip lazımda ?
Benim merak ettiğim bir konu var.
Hatay merkezin kar alabilmesi için 850hpa sıcaklığın ne olması lazım?
-4 - 5 bandı yeterli oluyor kar için. Genelde zaten o sıcaklıkta kar alıyoruz. Daha düşük sıcaklık olduğunda yağış olmuyor.
-4 - 5 bandı yeterli oluyor kar için. Genelde zaten o sıcaklıkta kar alıyoruz. Daha düşük sıcaklık olduğunda yağış olmuyor.
Teşekkürler inşallah gelecek sene diyelim
Teşekkürler inşallah gelecek sene diyelim
Yılda 1 denk gelir normalde. Yani her yıl bir kere yağış ve soğuk çakışması olur. 2014 ten bu yana takip ediyorum. Arşivleri incelediğimde 2013 2012 2010 da da örtülü sistemler olmuş. Ancak bu sene 2 kez denk geldi. Ocak sisteminde soğuk 15 dakika sonra geldi yağıştan?. Gerçekten şaka gibi. Şubat sisteminde rekor kırarız diye geçiriyordum içimden. Ki hiçbir şehir için beklenilen kadar olmadı. Bizde yağmur bile yağmadı. Çok üzülmüştüm o sistemde. 2016 2017 senesinde de buna benzer olaylar olmuştu. Biraz daha şanslıydık. 21 Aralıkta soğuk erken girdi ve muazzam bir kar yağışı oldu. Akşama soğuk yavaştan çıktığı için yine cıvık bir örtü kaldı. Yoksa o sistemde 40 cm yi devirirdik. Öyle bir yağış vardı. Ve İstanbul'un meşhur 2017 sisteminde de boş geçmedik. O sistemde de yaklaşık 2.5 gün aralıklarla bazen orta kuvvette kar almıştık. 2 kere kar aldığımız başka bir sezon da hatırımda pek yok.
Yani Hatay merkez öteki Akdeniz sahil şeridinden daha şanslı bir merkez kar bakımından. Bunu da o şehirlere nazaran karasallığa ve etrafındaki dağlara bağlayabiliriz. Hatırladığım kadarıyla sebebi bu
Çok güzel yorumlamışsınız.Bu sene gerçekten şubatta bende çok üzüldüm ama olamyınca olmuyor demekki.
İyi akşamlar...
Yeni sistem yolda!!!
Bugün Mart ayının 20 si. Ve bu tarihe göre ekstrem soğuk barındıran bir sistem ülkemize doğru geliyor. Bölgemizin iç kesimleri kar alacak. Hatta kar sınırı iyice düşecek. Ve birçok yerde sıcaklıklar kar değerlerine inecek.
Kar nerelere geliyor?
Örtü oluşturabilecek bir kar olacak mı?
Sıcaklıklar kaç derecelere inecek?
Şehir merkezleri kar alacak mı?
Ne kadar yağış olacak?
Hepsinin cevabını yarın akşam yapacağım tahminde bulabilirsiniz. ??