- Resmi Gönderi
Bu arada Amanoslar bembeyaz. Demin hava açtı. Güzel bir görüntü vardı. Hava açsın fotoğraf paylaşırım. Çok mutluyum valla dağlara bir kez daha kar yağdığı için. Tarih 10.04.2021
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBu arada Amanoslar bembeyaz. Demin hava açtı. Güzel bir görüntü vardı. Hava açsın fotoğraf paylaşırım. Çok mutluyum valla dağlara bir kez daha kar yağdığı için. Tarih 10.04.2021
Bu arada Amanoslar bembeyaz. Demin hava açtı. Güzel bir görüntü vardı. Hava açsın fotoğraf paylaşırım. Çok mutluyum valla dağlara bir kez daha kar yağdığı için. Tarih 10.04.2021
Adana mersin yukseklerine iyi kar yağdı bugün Pozantı yolu kapanmış neredeyse bereketli bir gündü çok şükür
Adana mersin yukseklerine iyi kar yağdı bugün Pozantı yolu kapanmış neredeyse bereketli bir gündü çok şükür
Aynen. Çok güzel bir sistem. Kış sistemi
fıs aldık ama verende Allah alan da Allah bir dahaki sisteme
Amanoslar bu sabah
HatayTube sayfasından alıntıdır.
Tarih 11.04.2021
Kötü başlayan kış ben daha bitmedim diyor. ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Tarih 11.04.2021
Kötü başlayan kış ben daha bitmedim diyor. ?
Baya iyi tutmuş bu sene çoğu zaman sadece en tepe noktalarda azıcık kalıyordu sabaha bunun gibi 1 tane daha hatırlıyorum bu sene
Bir sistemi daha artık yavaştan geride bırakıyoruz. Bahara göre çok soğuk bir sistemi. Genel olarak neredeyse tüm ülkenin gelen bu sistemle yüzü güldü sanırım. Dağlarımız kışın ilk iki ayı almadığı kar yağışını aldı bu sistemde. İç kesimler de hatrı sayılır bir kar yağışı ve birçok nokta örtülü kar yağışı gördü. Kıyı kesimler de tam bir kış sisteminde olduğu gibi 12 13 derecelere geriledi ve çok güzel sağanak yağmur aldı.
Peki bu sistemden sonra bizi nasıl bir hava bekliyor
Yeni haftada sıcaklık ve yağış durumu nasıl
Bu sistem gibi bir sistem daha olabilir mi
İç kesimlere tekrar kar gelebilir mi
Yazlık kıyafetler ne zaman çıkacak
Kıştan kalma havalara ne zaman veda edeceğiz
Bu ve buna benzer bütün sorulara bu akşamki analizde cevap bulabilirsiniz. Beklemede kalın ?
nisan çıkmadan 2-3 sistem daha gelebilir
nisan çıkmadan 2-3 sistem daha gelebilir
??Bakalım. Kar yapabilecek seviyede mi acaba? ???️??
Selamlar dostlar. Yine bir pazar akşamı. Yine klasik hafta ve süreç değerlendirmesi ile birlikteyiz. Malum bir sistemin sonuna geliyoruz yavaş yavaş. Belirli ve yerel noktalarda yağış devam da etse artık sistem birçok yerde ömrünü tamamlamıyor. Öncelikle bu sistem nasıldı?
(Bu resim İnstagram: hava_tahmin_merkezi sayfasından alıntıdır. Sayfa emircakir2222 dostumundur. İzin alınarak paylaşılmıştır.)
Yüksek noktalarda etkili olacak kar yağışına karşın geçen haftaki değerlendirmede bir güzel değinmiştik. Beklentimizin de üstünde örtülü kar yağışları meydana geldi birçok noktada. Ancak bu tarih 2020-2021 kış-ilkbahar sezonunun çok yüksek ihtimalle son kar yağışı gibi görünüyor. En azından bölgemizde.
Bu haftaya Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevrelerinde yerel sağanak yağmur yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı ile başlıyoruz. Yarın öğlene kadar etkili olacak yağış öğleden sonra etkisini tamamen kaybedecek. Ve bölgemize uzunca bir süre veda edecek.
Yarınki yağışlarda bölgemizin 900+ rakımda bulunan yerlerde hali hazırda mevcut olan kar örtüsünün üzerine 3 5 cm daha eklenecek ve dağlarımız da kar sezonunu çok ekstrem bir sistem olmazsa kapatacak. Uzun süredir sayısal modellerde takip ettiğim Nisan ayının 16 17 si 20 si ve sonuna doğru tarihleri bir sistem sinyali veriyor. Bir geri çekiyor. Demin baktım. 20 Nisan'da ECMWF Adana Merkez'e 30° demiş ?. Ben bu süreci takibe devam edeceğim. Ara ara da bilgilendirme yapacağım.
Ancak görünen o ki artık Salı gününden itibaren "KIŞ BİTTİ". En azından bölgem adına.
Çok soğuk atak beklentim yok. Bir iki serin atak olabilir. O da az önce belirttiğim tarihlerde.
Bahar artık kendini Salı gününden itibaren bölge geneli hissetirmeye başlayacak. Yarın ve Salıyı saymazsak önümüzdeki 10 gün Bahar-Yaz havası tadında geçecek. Keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Tek temennim yaza girmeden 3 4 yağışlı ve orajlı hava . Yoksa zaten yaz mevsiminde 100 günde 2 gün yağış ya var ya yok.
Dilim döndüğünce kendi fikirlerimi de katarak yazmaya, anlatmaya çalıştım. Okuyup beğenenlerden Allah razı olsun.
Herkesin şimdiden Ramazan Ayının mübarek olmasını diliyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları kabul eylesin inşallah.
Herkese mutlu bir hafta diliyorum. Sağlıkla kalın.....
Şimdi terlediğimiz hava sıcak değil bu arada. Hafta sonu ve hafta başını bekleyin??
Çöl sıcağı geliyor...
Yaklaşık 10 derecelik bir ısınmadan bahsediyorum. Şu an zaten hava hiç de serin değil. Yaklaşık 23 derece. Yeni hafta itibariyle çoğu yer 30 35 dereceleri görecek??. Bu süreçte çok fazla dışarıda kalmamakta fayda var.... :coksıcak:
Dostlar tahmin hazırlamadım bu hafta. Hiç fırsatım olmadı çünkü. Zaten önümüzdeki 10 gün güneş dışında hiçbir hava olayı yok. Ufacık yağış geçişi bile görünmüyor