- Resmi Gönderi
Selamun aleyküm herkese tekrardan. Bir ara verdim. Vermek zorunda kaldım. Geldim yine. Birkaç gündür uzaktan takip ediyorum modelleri. Aralık ilk haftası için mutabık diyebilirim modellere. Sistem az buçuk şu anki modellerin çıktılarına yakın gelecektir. Soğuk girişi anında yağışı yakalayan 900mt+ bütün yerleşkelerde kar bekliyorum. Buna örnek Beyşehir, Aladağ, Tufanbeyli, Pozantı, Göksun diyebilirim. Bu yüksek yerleşim yerlerinde sezonun ilk kar yağışını bekliyorum, Çarşamba günü akşam saatlerinde. Artık iç kesimlerde de demeyeceğim sıcaklık için... Çünkü Çarşamba gece yağış kesildikten sonra bölgede dahi çoğu nokta 0 dereceye yaklaşacak. Sezonun en soğuk gecesi Çarşamba gecesi olacak gibi görünüyor.
Neredeyse tüm bölgede yağış var bu 10 günlük süreçte. Antalya civarında çok şiddetli ve afet boyutuna ulaşabilecek yağışlar var.. Yağışların büyük çoğunluğu iç kesimlerde dahil yağmur, Çarşamba akşamı bölgeye giren soğuma ile birlikte yüksek kesimlerde yerini karla karışık yağmur ve kar yağışına bırakacak.
Uzun vadede ise Aralığın 2.yarısına doğru ülke coğrafyasının soğuk tarafta kalma ihtimali ve 1 sert sistem ihtimalimiz bulunuyor. Kıyılar için kar yapacak kuvvette olur mu bilemem. Ama Aralık 2.yarısında 1 sert sistem beklentim bulunuyor. Vade yaklaştıkça daha detaylı bilgi verebilirim.
Güzel bir hafta sonu diliyorum 🙋🏻♂️...