Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Resmi Gönderi

Köyde dün akşamdır elektrik yok. Okulda arkadaşın telefonundan girebildim foruma. Eve gidince il il tahmin yapacağım

Sahut hocam Maraş için değerlendirme yaparmisiniz

Gelecek Burak

• Resmi Gönderi

Geldim geldim. Geç kaldım kusura bakmayın. Öyle bir şehir ki 2 damla yağmur yağıyor. Sular kesiliyor. Kar soğuğu oluyor. Elektrik kesiliyor.

Öncelikle Kahramanmaraş'ı merak eden arkadaşlara yanıt vereyim. Kar bu akşam, gece saatlerinde başlıyor. Çarşamba, Perşembe günlerine kadar aralıklarla, ara ara yoğun şekilde devam ediyor. Zaten halihazırdaki örtünün üzerine 30+daha eklenmesini bekliyorum..

Adana-Mersin ve Antalya

Antalya için pek bir kar görünmüyor. Beklentim de yok açıkçası. Salı'yı Çarşamba gününe bağlayan gece havada da olsa kar ihtimali bulunuyor.

Mersin’de daha iyimser bir durum var. Örtülü kar ihtimali pek yok.. Ama Salı günü Mersin’de de kısa süreli kar geçişleri yaşanabilir.

Adana Merkez🙂

Adana'da Salı günü sıcaklık kar değerlerinde. Bir sorun olmazsa - ki olacağını düşünmüyorum - Adana Salı günü güzel, belki de yıllar sonra örtülü bir kar yağışı alacak. Merkez için konuşuyorum. MGM nin resmi istatistiklerindeki 1 cm lik rekor bu sistemde tarihe karışabilir. Bunu da belirteyim 👀.

Isparta-Burdur-Beyşehir

Bu şehirlerde kar yarın tekrar başlıyor. Pazartesi sabah saatlerine kadar devam ediyor. Şu anki örtünün üzerine belli bir miktar daha eklenecek. Fakat şöyle bir durum var. Dondurucu soğuklar etkili olacak. Gündüz sıcaklıkları dahi - 7 -10 civarında seyredecek. Gece - 20 lere kadar düşebilecek sıcaklıklar.. Çok dikkatli ve tedbirli olunması lazım. Çok ciddi soğuklar bunlar çünkü.

Geldik her sistemde olduğu gibi bu sistemde de en çok tartışılan şehre😜

Hatay'da yarın gerçekleşecek kısa süreli yağışlar maalesef kar değerlerinde değil. Ne 850 hpa uygun, ne dewpoint uygun. Yarın gerçekleşecek kısa süreli sağanaklar akşam, gece saatlerine doğru yavaş yavaş yerini kar yağışına bırakıyor... Sıcaklık sınırda mı? Evet arkadaşlar. Sıcaklık her zamanki gibi yine sınırda. ECMWF yine sıcaklıkları yüksek vermiş. Ama önceki sistemde yağmur 5 derece gösterirken 0.2 de kar yağıyordu. Böyle de bakmamız lazım. Kısa vade modellerinin tamamı tahminine yakın senaryolar çizmiş. Benim de düşüncem yarın en geç gece saatlerinde yağış kara döner. Pazar gün boyu sürer. Ve güzel bir örtüyle ömrünü tamamlar. Cm tahmini yapmak istemiyorum. Çünkü size "Kar" olacak dediğim vakitlerde güzel, ciddi yağışlar var. İnşallah o yağışları kar olarak alırız. Ki modeller de bize onu söylüyor. Sonrasında Salı günü sıcaklık kar için uygun görünüyor. Salı günü de çok ciddi yağışlar görünüyor. Pazar'dan daha ideal kar koşulları var. Bariz bir örtülü kar bırakabilecek bir gün. Ciddi bir örtü görebiliriz Salı günü. Pazar için beklediğim yağış şayet kar olarak düşerse Hatay da son senelerin en ciddi kar yağışını almış olacak... Bakalım görelim arkadaşlar. Durum bundan ibaret. Ne gelirse Allah'tan. Akşam güncellemesinde görüşürüz. Hayırlı akşamlar 🙌🏻