Takibe devam.
Akdeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
- Resmi Gönderi
GFS Avrupa riski için sinyal yaktı. İlk kez böyle bir çıktı. İnşallah ısrar etmez. Ecmwf'nin ne diyeceği çok önemli. 21 de buradayım 👀
-
- Resmi Gönderi
Ecmwf güncellemesi başladı. Bakalım nasıl bir çıktı sunacak 👀
-
- Resmi Gönderi
Bir tık batılı geldi 192h
-
- Resmi Gönderi
216 saatte farklı bir sistem girişi oldu. Soğuk çekirdek GFS ye göre güçlü. Ama hem gfs hem ecmwf hem gem akşam güncellemelerinde ayrıştı. Severiz böyle sistemleri... Takibe devam. 00.30 da görüşmek üzere ☃️
-
- Resmi Gönderi
Beğenmedim. Bu şekilde gelirse iç bölgelerimize katkısı olur. Soğuk doğru düzgün yaklaşmıyor. Temennim GEM gibi bir senaryo. Sabaha tekrar bakarız👀
-
- Resmi Gönderi
Günaydın. Evet istediğimiz çıktı tam da bu şekilde. GFS sabah güncellemesinde çok daha Doğulu indirmiş akşam ve geceye göre. Bize yarayacak sinoptik bu şekilde bir sinoptik
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
Ecmwf 192 de korkuttu biraz. Fakat bence iyi. 240 ı çok iyi geldi. 192 biraz doğularsa 4 5 6 sistemi bize de yarar. 👀
-
- Resmi Gönderi
GEFS senaryo ortalamasında Hatay'a kar miktarı 3 cm.. Dün akşam 0.9, gece 1.9 du. Geçen sene kar aldığımız sistemde de bu şekildeydi kar miktarı.
-
- Resmi Gönderi
Şehir merkezlerinden bahsediyorken,
Hatay
Hatay merkezde sıcaklık ayın 1'inde uygun görünmüyor. Aslında 5 6 sında gelecek sistemden geçen tahminimde bahsetmiştim. Merkezlere kar beklemediğimi söylemiştim kıyı kesimlerde. Ama modellerin sistemi gittikçe ülke sistemi haline getirmesi umutlarımızı artırdı.. Sıcaklığı takip edeceğiz imkansız değil. Fakat beklentim geçen seneki gibi seyirlik bir yağış olur olursa.. Takipteyiz burada anlık olarak
Kahramanmaraş
Ayın 1 i akşamından itibaren kar için uygun sıcaklıklara düşüyor.. Yüksek kesimleri bu akşam düşecek yağış kar olarak başlayacaktır. (Göksun...)
Adana'da
Tufanbeyli ve Pozantı'da bu akşam başlayacak kar yağışı ayın 5 6 sına kadar aralıklarla sürecek. Güzel bir örtü de yakalayacak bu yerler. Feke civarında ayın 1' inde uygun değerlere düşüyor. Adana merkez için ayın 5'ini takip ediyorum. Kar ihtimali yok değil Adana merkez için...
Antalya'da
Elmalı, Korkuteli, Feke civarında ayın 31'i civarında sıcaklık kar için uygun değerlere düşüyor. Merkezde sıcaklık kar için şu anlık uygun görünmüyor. Soğuk Antalya merkeze kadar etkisini gösteremiyor.
Mersin'de
Mersin sıcaklık olarak çok yüksek kalıyor kar değerlerine maalesef yaklaşmıyor. Ayın 1' inden sonra 800 metre üstü yerlerde düşecek yağışların kar olarak düşeceğini düşünüyorum. Elbette hiç kar yağmayacak anlamına gelmiyor. Sadece şu anlık 5 6 Şubat'ta beklediğim sistemde Antalya merkezle birlikte Mersin’in de merkez kısmında kar ihtimalini düşük görüyorum...
Göller Yöresi, Beyşehir, Seydişehir
Bu yerleşkelerde ayın 30'undan, akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışlar kar olarak başlayacaktır. 5 6 7 Şubat'a kadar aralıklarla devam edecektir. Sıcaklık konusunda herhangi bir sorun teşkil etmiyorlar..
-
GEFS senaryo ortalamasında Hatay'a kar miktarı 3 cm.. Dün akşam 0.9, gece 1.9 du. Geçen sene kar aldığımız sistemde de bu şekildeydi kar
hadi İnşallah
-
Umudum var seyirlik kalmiycak gibi :))
-
- Resmi Gönderi
Öğle güncellemesinde 1 2 şubat için yağışı arttırmış Doğu Akdeniz için. Ayrıca kar sınırı da 400 metre civarına kadar iner. Sürprizlere açık olur demiş👀
-
- Resmi Gönderi
Sabahla arasında yine uçurum var. Azor'un hafif batılı yükselmesi sistemi İtalya'ya doğru sürmüş 🤔
Sabah
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Öğle
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
990😯
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -