- Resmi Gönderi
Sabahtan beri super bir yagis var Antakya'da. 10.7 kg bulundugum yer. Yagis kuvvetli devam ediyor
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSabahtan beri super bir yagis var Antakya'da. 10.7 kg bulundugum yer. Yagis kuvvetli devam ediyor
Gfs Hatay diyagramı.
İnanılmaz bir fırtına ve yağış var. Bulundugum konum 60 kg geçti
İnanılmaz bir fırtına ve yağış var. Bulundugum konum 60 kg geçti
Kazasız belasız yağsın inşaallah abim..
Defne 200 kg Antakya ise 120 kg geçti Kasım ayı boyunca yagislarda.👍
İnsan ne yapıyorsa bırakıp uzunca bir süre şu fotoğrafa takılı kalıyor. Yaptığı her şeyden herkesten uzaklaşmak istiyor. Kafasını dinlemek istiyor. Ben depremden bugüne kadar ne zaman oturup düşünsem farklı bir detaya farklı bir noktaya takılıyorum. Hiçbir şey yapasım gelmiyor sonrasında çok anlamsız geliyor her şey. Gariptir. Asla tarif edilemez bir duygu. Ama insanı çok yıpratan ,bu yaştan yaşlandığını hissettiren bir duygu. Tarif edemiyorum duygularımı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Üzerinden çok uzun zaman geçti 6 şubat'ın o zamanlar mersindeydim.Bizim memlekette pek yıkım olmadı ama 15.katta oturmamiz dolayisiyla çok sallanmiştik .sonrasında hataylilarin coğu Mersin'e geldi hepsinden ayrı ayrı hikayelerini dinledik hepsine ayrı ayrı üzüldük özellikle de Antakyalılar çok kötü durumdaydilar psikilojikmen .üzerinden ne kadar zaman geçse de unutulmayacak bir travma maalesef . Sana ne hissettirdiğini anlayabiliyorum böylesine bağlılık hissettigin bir şehrin bu hale gelmesi seni çok üzmüştür o zamanlarda yaşadığın olaylar aklına geliyorldur falan... Üzerinden çok zaman geçti farkındayım ama ben yine de tekrardan geçmiş olsun diliyorum umarım her şey çok iyi olur bundan sonra :(.
Az daha sabır diyoruz o zaman , Akdeniz kadrosunu bir arada görmek için..
Sabahlara kadar sıcaklık takiplerinize hep bakarım atlamadan..
En kısa zamanda inşaallah yine burası canlanır
Az daha sabır diyoruz o zaman , Akdeniz kadrosunu bir arada görmek için..
Sabahlara kadar sıcaklık takiplerinize hep bakarım atlamadan..
En kısa zamanda inşaallah yine burası canlanır
İnsallah dayi. Buralardayız biz. Kadro başka bölgelere dağıldı tabii ama yine de buralardayız hep 🫡
Burdayız burda Ocak'ta geliyorum hataya bi ziyaret edeyim evimi yurdumu 😥
Burdayız burda Ocak'ta geliyorum hataya bi ziyaret edeyim evimi yurdumu 😥
Bak bakalım,memleket özlemi başkadır abim..
Yarın fırsat bulursam 3 5 bir şey yazmaya çalışacağım. Kısa ve orta vade değerlendirmesi paylaşacağım. Sıcaklık yağış durumunu . Ocak ayının ilk çeyreğini ve kar durumunu yazacağım. 🫡
Selamlar herkese. Geçen senelere göre biraz durgunluk olsa da yavaş yavaş hem yeni üyelerle hem de misafir kullanıcılarımızla eski aktifligine kavuşacağını düşünüyorum sayfamızın. Öncelikle bunu belirtmek istedim.
Bölge olarak normallerde bir kış başlangıcı yaptık genel olarak. Hem sıcaklık hem yağış bakımından. Önümüzde de gayet hareketli günler var. Bunları değerlendirelim elimizden geldiğince.
Öncelikle ayın 21 inden itibaren yeni bir yağışlı sürece giriyoruz. Pek uzun soluklu degil. Fakat sonrasında biraz daha soğuk bir sistem hazırlığı mevcut modellerde. Bu soguk kutup kökenli sıkı bir kar soğuğu. Fakat bölge genelinde Toroslar ve yüksek kesimler hariç soğuk yağış terk ettiği zaman kuru soğuk olarak etkili oluyor. Kıyılara kar konuşmak için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Fakat yüksek rakımlı yerler, yaylalar ve dağlarda yoğun kar yağışları görülecektir. Elbette sistem sonrasında don olayları görülebilir bölgenin çoğunda. Bahsettiğimiz tarihler ayın 28'i ve sonrası.
Ocak ayına baktığımız zaman ise endeksler şu an için olumlu yönde. Güzel bir başlangıç yapma şansımız yüksek görünüyor. Bölgemiz kıyılarında kar son 6 saate kadar kesin konuşulmaz :)) Ama ilk kar takibimizi Ocak ayının ilk iki haftasında yapabiliriz.
Sıcaklık bakımından Ocak ayı bölgemizde mevsim normallerine yakin yer yer sıcak ataklar olacağından biraz üstünde gerçekleşebilir. Fakat yine soguk ataklarimiz ve kar takiplerimiz olacaktır. Bölge genelinde normallerin üstunde yağışlı bir ay olacağını düşünüyorum.
Eline emeğine sağlık Sahutt 👏
Şöyle de özet bırakalım. İyi aksamlar herkese 😊
Hem ECMWF hem de ECMWF ENS Hatay'a havada kar veriyor. Takipteyim🫡