Izlanda her kış aynı olacak diye bişey yok. Bakalım görelim. Takip etmek lazım. Eline sağlık güzel paylaşım olmuş.
Üyelerin Şahsi Tahminleri
-
-
- Resmi Gönderi
Izlanda güzel bir ortalama yakalamışsın ama ÜsTaD abinin dediği gibi her kış aynı sonuçlar doğuracak değil.
-
- Resmi Gönderi
Havalarda pek güzel olacamış bu iyi haber muhtişim ?
-
- Resmi Gönderi
Aralık 15 e kadar böyle devam etsin Eren daha bulamazsın böyle havaları?
-
- Resmi Gönderi
Hayaller cfs hayatlar ybs ?♂️?♂️
-
AAM (Atmosferik Açısal Momentum) çerçevesinden bakılarak harmanlanmış bir uzun vade analizi..
Önümüzdeki süreçte Sezonun en büyük pozitif Doğu Asya Dağ Torku görülebilir..Yani, muhtemelen büyük bir toparlanma göreceğiz. Bu yüzden dünyadaki en büyük dağ sıralarından bazılarına (Himalayalar, Moğol dağları ve Tibet platosu) inmesi muhtemel büyük bir +MSLP (ortalama deniz seviyesi basıncı) görülebilir . Ayrıca, mevsimsel uyumla birlikte baroklinik ve diyabatik zorlamaların maksimize edildiği yılın özel zamanına Yaklaşıyoruz. Pasifik jet uzantısı -> geri çekilme -> meridyen akış aşağı akışla sonuçlanır.Aslında bu, hibrit + AAM, + PNA ve La Niña modelidir..
Ayrıyetten ABD kıtasının New England bölgesinin yakınında ve doğu tarafının güneybatısında bulunan sırt, klasik La Niña MJO 5 etkisidir. Böyle bir modelde Stratosferik vortex (girdap) 'dan çıkan herhangi bir kısa dalga, Bölgede sırt oluşumunu destekleyecektir ve klasik La-nina mjo faz 5 etkilerini bize gösterecektir..
ABD için kötü gelişmeler , Asya kıtasını ve Avrupa kıtasını heyecanlandırmaya devam ediyor.. Yakında negatif -EPO beklentim var.Dilerseniz bununla ilgili bir analiz de yapabiliriz
-
- Resmi Gönderi
AAM (Atmosferik Açısal Momentum) çerçevesinden bakılarak harmanlanmış bir uzun vade analizi..
Önümüzdeki süreçte Sezonun en büyük pozitif Doğu Asya Dağ Torku görülebilir..Yani, muhtemelen büyük bir toparlanma göreceğiz. Bu yüzden dünyadaki en büyük dağ sıralarından bazılarına (Himalayalar, Moğol dağları ve Tibet platosu) inmesi muhtemel büyük bir +MSLP (ortalama deniz seviyesi basıncı) görülebilir . Ayrıca, mevsimsel uyumla birlikte baroklinik ve diyabatik zorlamaların maksimize edildiği yılın özel zamanına Yaklaşıyoruz. Pasifik jet uzantısı -> geri çekilme -> meridyen akış aşağı akışla sonuçlanır.Aslında bu, hibrit + AAM, + PNA ve La Niña modelidir..
Ayrıyetten ABD kıtasının New England bölgesinin yakınında ve doğu tarafının güneybatısında bulunan sırt, klasik La Niña MJO 5 etkisidir. Böyle bir modelde Stratosferik vortex (girdap) 'dan çıkan herhangi bir kısa dalga, Bölgede sırt oluşumunu destekleyecektir ve klasik La-nina mjo faz 5 etkilerini bize gösterecektir..
ABD için kötü gelişmeler , Asya kıtasını ve Avrupa kıtasını heyecanlandırmaya devam ediyor.. Yakında negatif -EPO beklentim var.Dilerseniz bununla ilgili bir analiz de yapabiliriz
Eline emeğine sağlık abim.
Sen analizini de yap , öngörülerini de at .
Kendi konuna atsaydin iyi olurdu bu mesajını da.
Olmazsa alıntı edersin konuna
-
Sarp Özdoğan emeğine sağlık güzel bir yazı olmuş. Bilimsel terimleri kullanarak yazmışsın bunu daha sadeleştirip sitede bulunan arkadaşların da anlayacağı şekilde yazarsan müteşekkir oluruz.
-
- Resmi Gönderi
Ocak ilk 10 gün içerisinde mjo verilerine göre ingiltere iskandinavya üzerinde bir blokaj söz konusu olacaktır (belirlenen tarihler içinde ao endexi nao endexi ve zonal rüzgarlar bizim için önemli olacaktır)bunun sonucunda ise bizim ülkemizin bulunduğu enlemlere bir salınım ihtimali oluşuyor.
-
- Resmi Gönderi
Not:sistem beklediğim tarih bu değildir Winter abinin dediği gibi bir kaç gün sonrası yani ocak ilk haftası.
-
- Resmi Gönderi
Aralık son hafta herkesi model takibine davet ediyorum.
-
- Resmi Gönderi
Bende burada sizinle kendimi test ediyorum beklediğim tarih ocak 5i-7 si gibi bekleyelim görelim ücretsiz veriler ile ne kadar tutarlı tahmin yapılıyor ? .
-
- Resmi Gönderi
Bende burada sizinle kendimi test ediyorum beklediğim tarih ocak 5i-7 si gibi bekleyelim görelim ücretsiz veriler ile ne kadar tutarlı tahmin yapılıyor ? .
Bende baktım soğuk bakımından Trakya bir tık daha şanslı ve iyi
Sözde bu sene bakmayacaktım
-
- Resmi Gönderi
Bende baktım soğuk bakımından Trakya bir tık daha şanslı ve iyi
Sözde bu sene bakmayacaktım
Ayın 5 ine mi baktın abi
-
- Resmi Gönderi
Ayın 5 ine mi baktın abi
5 / 9 arası
-