- Resmi Gönderi
Efsane nasıl oluyor ki ?
Senin yöntem
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEfsane nasıl oluyor ki ?
Senin yöntem
Senin yöntem
Gelecek 2 kışı yaşamayanlar bu seneyi efsane sanıyor.
Gelecek 2 kışı yaşamayanlar bu seneyi efsane sanıyor.
O ne demek abi
O ne demek abi
İyi bir kış olabilir 2 sene boyunca
İyi bir kış olabilir 2 sene boyunca
Önümüzdeki sene bu kıştan daha iyi olur mu abim
Uzun zamandır yapmıyordum
İndekslere göre Haziran ayı
Uzun zamandır yapmıyordum
İndekslere göre Haziran ayı
Bos zamanlarında uğra at bişeyler hocam
Tahmin
Gerçekleşen
Temmuz'un 2. haftası AR ile birlikte ülkemizin batı kesimlerini etkileyecek soğuk hava atağı gelebilir.
Bu kis-sonbahar Avrupa'da da cok farkli olacak.Putin iple cekiyordur kış mevsimini tahminimce
Üyelerinde burayı kullanmasına vesile olmak için bende bir kış öngörüsü yapmak isterim.
ENSO
Pasifik okyanusundaki deniz suyu sıcaklıkları bu sene düşük yani La Nina kışı diyebiliriz La Nina kışlarında genelde yağışlar el ninoya göre azdır sebebi deniz suyu soğuk bu yüzden yağış şartları daha olumsuzdur soğuk denizler demek soğuk atmosfer demek yani bu seneki kutup girdabı geçen seneye benzer olabilir ancak güçlü olacağını sanmıyorum ve nao endekside aşırı negatife inmeyebilir genelde nötr ve hafif negatif olabilir.
QBO
QBO bu sene doğuludan batıya geçiş evresinde kışın ilk yarısı daha şanslıyız ikinci yarısında daha güçlü polar vortex görebiliriz.
EKİM AYI AVRASYA KAR ÖRTÜSÜ
Ekim ayındaki avrasya kar örtüsü verileri ao endeksi yani kutup salınımı endeksiyle ters orantılıdır ne kadar çok kar örtüsü o kadar negatif endekse sebep olur sonbaharda buraya güncel halini ve yorumlamasını paylaşacağım.
Eline emeğine sağlık Eren hocam
Sede ve anlaşılır. Emeğine sağlık hocam.😊
Eline emeğine sağlık kardeşim Eren 👏👏
Eylül 2. yarısı tahminim