Denize uzak olan İlçeler dek alamiyor bu sistemde sadece dek kar yagislarimi görülecek
Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
Denize uzak olan İlçeler dek alamiyor bu sistemde sadece dek kar yagislarimi görülecek
Hocam daha vade uzun şuanlık ne kadar kar yağacağı hakkında kesin bi bilgi verilemez ki
-
Ilk kez modellerin Samsun için böyle güzel cm ısrarı görüyorum
-
Merhaba arkaďaşlar yeni katıldım aranıza.Geliyor gelmekte olan cetvelleri hazırlayın nasipse kışın geri kalan kısımında beklediğimiz kar yağışlarına kavuşacağız.
-
Sabahki gem icon ukmo güncellemeleri güzel geldi. Gfsde keza öyle bir kaç gün daha sabredelim güzel günler yakın inşallah.
-
samsun diyagramında düşüş olmuş
-
- Resmi Gönderi
Bugün ve yarın ki gfs, ecmwf çıktılarına göre bölgeyi garantileyebiliriz dostlar
-
İnşallah hocam
-
Hocam orta Karadeniz ecfm göre sinrda kalirmi
-
ECMWF Kontrol bizim bölge adına müthiş çıkmış
-
ECMWF EPS ortalaması da fena değil beğendim GFS de sıra şimdi
-
Kastamonu Kıyıları arkasına yaslansın onlar için her türlü çok güzel örtü vermiş tüm modeller neredeyse
-
Merhaba forumunuza yeni katıldım bir sorum olacak doğu karadeniz kıyıları ordu giresun trabzon nasıl etkilenir bu sistemlerden tahminen kaç cm birde ne zaman giriş yapar sistem bu bölgeye
-
- Resmi Gönderi
Fevzi Burak hocamız hem veri analiz uzmanı olup hem de bölge sorumlumuzdur. Müsait olduğu zaman değerlendirmelerini yapacaktır.
-
arkadaşlar modellerde güzel gelişmeler mevcut özellikle epsye bayıldım bölgemiz adına güzel kar yağışları mevcut gözüküyor batısından doğusuna kadar sıcaklık sorunu oluşacağını sanmıyorum yer seviyesi soğuk sibirya kaynaklı bir sistem sonuçta. Her model güncellemesi değer az etmekte
Sabah ecmwf eps ortalama kar haritası
alttaki harita ise gfs ortalama kar haritası güzel görüntüler mevcut kar haritaları yanıltıcıdır. Kky yi de tutmuş gibi gösterirler o yüzden pek aldanmamalıyız. Ama gfs ve ecmwfnin kar haritalarının ortak olması da sevindirici bir haber önümüzdeki her güncelleme değerli takibe devam beyaz güzellik çok yakın. Bu sistemin uzun süreli olma ihtimali de var onu da kovalıyoruz.
-