Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu

• Instagram'da bir adam gördüm doğu Karadeniz kıyıları kar almaz diyor ama bence biz çok güzel kar alacağız büyük ihtimalle son güncelleme için öyle konuştu

HEDEF HAVA HARP OKULU ✈

• Resmi Gönderi

Doğulama trendini iki modelde verdi. Kar haritalarına yansıdı.

GFS - 240h

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ECMWF - 192h

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Resmi Gönderi

850hPa soğukları Samsun adına iyi durumda -9 -10 lar girdi.

Bölgenin Doğusu için hala risk var. Ancak modeller düne göre inanılmaz iyiler. Doğulamanın devam etmesini beklemeliyiz. Umutlar yeniden yeşerdi diyebiliriz.

Fevzi hocamız gerekli değerlendirmesini yapar.

• Resmi Gönderi

GFS - 240h

ECMWF - 240h

TEMKİNLİ ŞEKİLDE BEKLEMEYE DEVAM. :)

• Dünkü ECMWF güncellemesinden daha iyi

GFS dün girmeye başlamıştı Doğuya öğle güncellemesi bekle bizi

VİRA BİSMİLLAH

لا إله إلا الله محمد رسول الله La İlahe İllallah, Muhammedün Resulullah

Efsane Kar Sistemi Beklerken ...

• ECMWF nin mutluluğunu yaşıyorum :D doğulama trendine girdi bundan sonraki güncellemelerde hafif doğulamalar olabilir. Gfsye göre de ecmwfye göre de doğu karadenizin şansı arttı biraz daha artabilir ilerleyen güncellemelerde batı karadenize zaten söylenecek kelime yok.

İç kesimlerde siklon etkisiyle gömüldüler bu güncelleme.

Temkinli olmakla beraber artık vadenin kısalmış olmasını da varsayarak hafif doğulamalarla bu sistemin geleceğini düşünüyorum inşallah batısından doğusuna tüm ülkemiz etkilenir.

• Samsun adına olan mutluluğumu da paylaşmadan edemeyeceğim çok güzel bir çıktı oldu 117h ile 192h arası kar verdi çoğu yoğun olmak üzere 192h 216h arası kısa süreli boşluk ardından 216hda rüzgarın poyraza dönmesiyle 240h a kadar dek manyağı olan samsunum umarım her güncelleme her ilimiz için daha iyi olur.

• ECMWF nin mutluluğunu yaşıyorum :D doğulama trendine girdi bundan sonraki güncellemelerde hafif doğulamalar olabilir. Gfsye göre de ecmwfye göre de doğu karadenizin şansı arttı biraz daha artabilir ilerleyen güncellemelerde batı karadenize zaten söylenecek kelime yok.

İç kesimlerde siklon etkisiyle gömüldüler bu güncelleme.

Temkinli olmakla beraber artık vadenin kısalmış olmasını da varsayarak hafif doğulamalarla bu sistemin geleceğini düşünüyorum inşallah batısından doğusuna tüm ülkemiz etkilenir.

Insallah hocam Samsunda aldatici örtü olur mu ? Yani kar haritasi ecmde yaniltici halde yine Samsun içjn