- Resmi Gönderi
buyur Sibirya T.Y.B(GUGUL) gecelim madem o tarafa
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturbuyur Sibirya T.Y.B(GUGUL) gecelim madem o tarafa
Kış tahmini gelmicek mi
Kış tahmini gelmicek mi
henüz erken kasım aynında gelir net bir tahmin
Kış tahmini gelmicek mi
Var Çağrı
Daha Çok GösterÜyelerinde burayı kullanmasına vesile olmak için bende bir kış öngörüsü yapmak isterim.
ENSO
Pasifik okyanusundaki deniz suyu sıcaklıkları bu sene düşük yani La Nina kışı diyebiliriz La Nina kışlarında genelde yağışlar el ninoya göre azdır sebebi deniz suyu soğuk bu yüzden yağış şartları daha olumsuzdur soğuk denizler demek soğuk atmosfer demek yani bu seneki kutup girdabı geçen seneye benzer olabilir ancak güçlü olacağını sanmıyorum ve nao endekside aşırı negatife inmeyebilir genelde nötr ve hafif negatif olabilir.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. QBO
QBO bu sene doğuludan batıya geçiş evresinde kışın ilk yarısı daha şanslıyız ikinci yarısında daha güçlü polar vortex görebiliriz.
EKİM AYI AVRASYA KAR ÖRTÜSÜ
Ekim ayındaki avrasya kar örtüsü verileri ao endeksi yani kutup salınımı endeksiyle ters orantılıdır ne kadar çok kar örtüsü o kadar negatif endekse sebep olur sonbaharda buraya güncel halini ve yorumlamasını paylaşacağım.
Eren in yazısını da
Buradan takip edebilirsin.
Daha yazan arkadaşlar da olacaktır.
Hayırlı geceler herkese.Yatma vakti gelmiş geçiyor.
Sibirya T.Y.B(GUGUL) geç gördüm mesajını..Özel sohbete bakiver..
Günaydın 15 dk önce Zonguldak
Eylül ayı Bugüne kadar yaşanan süreç 1981- 2010
18 Eylül bu aya göre çok sıcak olacak gibi görünüyor Zonguldak'ta 34 derece demiş 2 metre sıcaklığında
Rekor denemeleri var Marmarada bazı şehirler rekor görebilir .ki yazın görmediğimiz sıcağı eylülde görme ihtimali yüksek duruyor . son dakika sürprüz yaşanmassa
Ekim başında MGM nin yayınladığı Eylül ayında sıcaklık rekoru kıran şehir saytısını görünce şaşıracağız bu sıcakta kırpılmadan gelirse bu sayı dahada artıcak
Gelecek olan sıcak dalga bana 2017 eylül ayında yaşanan sıcak dalgayı hatırlattı .O sıcakla beraber rekorda gelmişti Şimdi kopyası geliyor Olay bu değil devamında yaşanan berbat ötesi bir 2018 kışı umarım aynı şey yaşanmaz.
2018 kışında bursaya 1 mart ta sadece 1 cm kar yağmıştı . onun öncesindede havada atıştırırken gördüm diye hatırlıyorum .
Tabi bu durumu o sıcak dalgaya bağlamıyorum zaten saçmada olur ama ister istemez insanın aklına o 2018 kışı geliyor
Bu sene inşallah fos bi kış geçirmeyiz.
Hava karardı yine kütleler yaklaşıyor
Ereğliyi fena vuruyor
burayida fena vurdu