Sohbetimiz Bol Olsun
-
-
Hocam bahsettiğin salınım atmosferin %5 ini filan oluşturuyor. Stratosferik ısınnmayı Mjo'dan nasıl çözdün öyle ?
Sarp yapılan istatiksel sonuçlar ; mjo fazı güçlü bir giriş yaparsa 3,4 ,5, 6 ve 7 olarak , Strotosfer ısınması çok büyük oluyor ve etkisi muazzam blokaj oluşturuyor. Allah cc nasip ederse bir aksilik olmaz sa 26 ocak ve şubat boyunca aşırı soguk, Yağmur ve kar yağışlarına hazırlık yapalım ...
Atmosferinde ilahi adaletine Güveniyoruz
ya fettah Ya rahman ya nur
mjo faz hareketi hint fazına ve muson bölgesinde ki duruma odaklanmak gerek La nina zayıfladığı ilk süreçte bir Pasifikte bir dalga oluşturuyor bunun sonucunda Avrasya daki yoğun kar örtüsü ural yükseğinin etkisiyle kelebek etkisi oluşturuyor aslında bu yaşadığımız süreç efsanenin doğumuna zemin hazırladı Tek arzum MJO 3 4 5 6 çok güçlü girip hızlı hareket etmesi
beklediğim 500 hpa Azor ve İskandinav blokaji
Girit bolgesinde güçlü siklon
özellikle doğu Avrupa Balkanlar ve batı anadolu çok sert soğuklar vurabilir
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Avrupa böyle sıcak bir süreç yaşayıp ocak sonu Şubat dahil tarihi soğuklar yaşamıştı hangi yıldı hatirlayan var mı ? 1969 ?
-
O değilde Karabük'te de mikroiklim oluşumu var fena fönleniyor bazen şehir merkezi ilçelere göre 4-5 derece daha sıcak fabrikalardan dolayı 25 km uzaklıktaki ilçede kar varken merkezde yok ve genelde kar tutmuyor kar rekoru 25 cm olması lazım halbuki son yıllarda iyi yağış alıyor iç kesimde olmasına rağmen eskiye göre
Karabük merkezin rakımı 250 civarı,bolu ve kastamonu ise 750 rakımda.Bolu ve kastamonu'ya kar yağarken karabük 5 6 derece oluyor. Keza yazın 40 dereceyi genelde geçer. Bazen karadeniz ikliminde olduğundan bile şüpheleniyorum da işte bayağı ormanı var. Çukurda kaldığı için bu kadar ısındığını düşünüyorum.
-
Sinan başkanım konu açmak istiyorum yetki verir misiniz
Bilimsel kurgusal ve değişik şeyler
Mesela 10 şiddetinde 10 saat deprem olursa nolur
-
- Resmi Gönderi
Ne kadar çok etiket ediyorsun yetki limiti dolmuş
-
Salih hayırlı olsun, 2 metre anomalicisi olmuşsun
-
izmirde kar fırtınası olsa da o kaçan sisteme uzulcem
-
- Resmi Gönderi
izmirde kar fırtınası olsa da o kaçan sisteme uzulcem
Gelir inşallah Salih'im sabret bakalım.
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı olsun tekrardan
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı olsun tekrardan
Teşekkür ederim başkan, eline sağlık.
Görüntü güzel oldu, gerisi hikaye zaten benim için.
-
Hayırlı olsun tekrardan
Sinan abim banada bişeyler yaparmısın abim
-
-
Teşekkür ederim başkan, eline sağlık.
Görüntü güzel oldu, gerisi hikaye zaten benim için.
Hayırlı olsun Ak Sakallılar Konseyine Seçilmişsin Hocam
-
2188 gündür kar yağmıyor
-