- Resmi Gönderi
Sinan hocam kendi adıma 10 şubata kadar kapattım, doğru mudur sizce ?
Harika Şubat konumuzu okumanı tavsiye ederim
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSinan hocam kendi adıma 10 şubata kadar kapattım, doğru mudur sizce ?
Eline sağlık hocam, 3 şubat civarı belirttiğin izlanda sistemi 1 ay önceden nokta atışı. Devamıda inşaallah güzel olur 👏
Eline sağlık hocam, 3 şubat civarı belirttiğin izlanda sistemi 1 ay önceden nokta atışı. Devamıda inşaallah güzel olur 👏
İnşaALLAH
sistem yok oldu sanirim google öyle gösteriyor
sistem yok oldu sanirim google öyle gösteriyor
Her şey ve herkes sırası ile kayboluyor dikkat edelim sıralama karışmasın
Yolmaktan oldu 1 senedir bırakamıyorum
Ne demek bırakamıyorum.. Yapıyorsun,biliyorsun işte..Dikkat et az daha gayret et hakkından gelirsin..
Hayırlı geceler olsun HS ailesi
Hayırlı geceler olsun HS ailesi
Hayırlı geceler, hoşgeldin
Hayırlı geceler .
gerçek sordum ama takintiliyim Whisper abi dalga geçmiyorum
gerçek sordum ama takintiliyim Whisper abi dalga geçmiyorum
O zaman biraz mantıklı düşün ve yaz..
Nasıl olabilir veya olabilir mi de.
Sence Olabilir mi?
İsveç’teki yapılan şerefsizliği kınıyorum yüce rabbime havale ediyorum
FAUST: Senin adın ne?
MEFİSTO: Sözü öylesine küçümseyen ve görünüşten uzaklaşarak konunun derinliğine dalmak isteyen birinin ağzından bu soru bana epeyce yavan görünüyor.
FAUST: Efendiler, sizin gibilerinin önemini adlarından anlamak olanaklıdır. Size ifrit, bozguncu, yalancı denirse kimliğiniz anlaşılmış olur. Peki ama sen kimsin?
MEFISTO: Sürekli kötülük yapmak istemesine karşın, iyilik yapan o gücün bir parçasıyım.
FAUST: Bu bilmeceyle ne anlatmak istiyorsun?
MEFISTO: Ben, sürekli inkâr eden bir ruhum. Bunda da haklıyım. Çünkü bütün yaratılanlar, mahvolmaya layıktır. Bu yüzden, hiçbir şey yaratılmasa daha iyi olurdu. İşte sizin günah, yıkıcılık, kısaca kötülük dediğiniz şeyler, benim ana unsurumdur.
FAUST: Sen kendine parçayım diyorsun. Oysa karşımda bir bütün halinde duruyorsun.
MEFISTO: Sana, sıradan bir gerçeği belirtiyorum. İnsan, bu küçük delilik evreni, kendisini bütün sayıyorsa, ben başlangıçta her şey olan parçanın bir parçasıyım. Işığı doğurmuş olan karanlığın bir parçasıyım. O gururlu ışık ki kendisini doğurmuş olan karanlığın elinden yerini ve uzayını almak ister ama yapamaz. Çünkü ne kadar uğraşsa da cisimlere yapışır kalır. O, cisimlerden fışkırır. Cisimleri güzelleştirir. Odağında onu bir cisim engeller. Ve umarım, fazla geçmeden cisimlerle birlikte mahvolur.
FAUST: Senin soylu görevlerini şimdi anladım. Sen büyük şeyleri mahvedemezsin. Küçüklere bela kesilirsin.
MEFISTO: Elbette böylece fazla bir şey yapmış olmuyorum. Yokluğun karşısına çıkan bu koca dünyaya, dalgalar, fırtınalar, depremler, yangınlarla nelere giriştiysem, yine de bir şey yapamadım. Sonunda kara ve deniz yerinde duruyor. Hele o uğursuz hayvan ve insan soyu yok mu? Ona hiçbir şey yapılamıyor. Ne kadarını yok ettim, yine de yeni ve taze bir kan devredip duruyor. Bu böyle sürerse çıldıracağım! Kuruda, yaşta, ayazda, sıcakta, havada, suda, toprakta sayısız tohum yeşeriyor. Eğer alevi de kendime gizlememiş olsaydım, bende çok bir şey kalmayacaktı.
FAUST: Sen sürekli hareketli, iyileştirici ve yaratıcı gücün karşısında yalan dolanla sıkılmış ifrit yumruğunu boş yere sallıyorsun. Kargaşanın garip çocuğu, kendine başka bir iş bul.
Hayırlı geceler..